Neîntâmplate

Mate, tu mai știi timpul ăla de demult? Ăla în care rezolvam probleme de fizică cu garnituri de tren mereu defecte, imposibil să nu se desprindă un vagon de locomotivă? Cu a plus b totul mereu la pătrat, ca și cum la cerc ar fi fost doar pentru zei? Timpul ăla inexorabil, uniform, nederanjat de evenimente și esența universului, cum spunea biblia copilului universal… Timpul ăla de secol șaptișpe, transcedental, pupa-i-aș tălpile lui Newton? Acum nu mai există. E doar o etichetă pe un spațiu schimonosit de stele. Între mine și răsăritul soarelui au pus opt minute jumate de neîntâmplate. Atât îi trebuie răsăritului să ajungă la mine… E sfâșietoare deposedarea de timp. O pierdere a inocenței sub un viol al forțelor universului.  Preferam misticismul din tăcerea lui Dumnezeu.

4 gânduri despre „Neîntâmplate

 1. Secret Room

  eu am ramas cu Dumnezeu. nu cred ca exista, dar sper sa existe, e singura mea consolare, aceasta posibilitate marunta de dupa virgula. singura mea consolare, pana la urma, e un rictus care se vrea sfidator, dar e posibil sa fie sarmele din maxilar… nu mai plang dupa timp, fratele om m-a convins ca sfarsitul nu e cel mai rau lucru posibil, ci un panaceu, mai degraba. cu gandul asta in minte, sincer, nu ma mai pot prabusi in disperari. astept moartea, abia astept moartea, ori nu mai e nimic apoi si e liniste deplina, ori e totul. aici e doar crima si dezolare, si multa, muuulta durere…
  culorile sunt mai intense, mirosurile sunt fermecatoare de cand am renuntat sa ma mai agat de viata, inainte si inapoi nici nu au relevanta.

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Te-am recunoscut după stil. Mă surprinzi, de regulă ignorai gloata😉 Pe unde îti mai tragi sufletul, sonumbitch? Stiu ca ultima oară erai pe la Majestatea Sa. Ce-ai mai citit, ce-ai mai iubit, ce-ai mai văzut?

   Apreciază

   Răspunde
   1. Secret Room

    oh, multe s-au intamplat.
    in primul rand, cum vezi, am reusit sa ma mentin viu! am cazut bolnav, de vreo doi ani, tare. am renuntat la fumat, in mare parte la baut. bautura ma mai impamantenea, mai socializam, baut fiind, acum… sunt aproape sociopat. gloata o ignor in continuare, faptul ca e mai liniste aici m-a facut sa comentez. de iubit, nu am iubit niciodata, mai degraba am cautat sa devin mai inteligent erotic si pe cale de consecinta mai inteligent in general. mereu m-au fascinat si ma vor fascina despartirile. sunt in continuare in perfidul albion, m-am dezromanizat de tot, sa fiu drept, in afara slovei noastre nu ma mai tine nimic legat de romania, un etern motiv de sminteala, am imbatranit si imi e din ce in ce mai dor de rapsoatul meu tata, care presupun ca se afla intr-un paradis care nu e impartit in tari.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s