Ce nu ți-am spus la cafea…

Teoria buclelor e mult mai bună decat teoria supracorzilor pentru înțelegerea Universului. E singura care justifică singularitatea. Acea stare infernală a nimicului inițial. Bucla nu e particulă. Nici undă. E un multiplu întreg al constantei lui Planck. O dimensiune de energie înmulțită cu timp.

Perfect în iubire am fost doar pe la cinşpe ani. Apoi m-am deprofesionalizat. Iubirile n-au mai purtat niciodată rochia aceea de stambă, vaporoasă. Uneori fug. Ca o procedură de mentenanță postgaranție. Habar n-am ce trebuie să repar. Un Dorel al cuvantului.

Viața, lanț infinit de cauze şi efecte, legate necesar şi mecanic. Îmi curăț sufletul cu betadină după fiecare păcat. Raman pete urate după badijonare. Cei tari  folosesc alcoolul.

Notarii au afişat tarifele pentru legalizarea rugăciunilor şi a declarațiilor de dragoste necesare intabulării sufletului. Sunt sensibil egale.

10 gânduri despre „Ce nu ți-am spus la cafea…

  1. castanman Autor post

   Sunt un inginer de duzină ( și de uzină😋, adică nu lucrez la planșetă), Contesa, mai mult stric decât repar aripi! Impostoare sau nu pe tărâmul Cenuseresei, nu contează, sufletul nu se amestecă cu hârtiile justificative. Și tu ai un suflet nobil! Mulțumesc pentru trecere!

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde
    1. castanman Autor post

     La mulți ani și tie, Contesa!😁 Ingineria mea nu e plina de formule, e un pic mai ciudată, alunecă în zona unei semiotici greu de înțeles, descifrat și acceptat chiar de mine. Cred că fiecare formulă are ceva frumos în ea. „cos patrat de alfa plus sin patrat de alfa este egal cu unu” – mi se pare sublimă. Aproape vers.

     Apreciat de 1 persoană

     Răspunde
     1. La Fee Blanche - Contesa de Chou-Fleur

      Ce formule magice cunoști! 🙂 Uite așa gradezi tu ascendent epicul nostru, al celor ce te citim. 🙂
      De fapt, ieri a fost Santa Lucia, o martiră din secolul al III-lea sub Persecuția Dioclețianică, care, potrivit legendei, a adus „hrană și ajutor creștinilor care se ascundeau în catacombe „folosind o coroană de lumini aprinsă pentru a-și lumina drumul și a-și lăsa mâinile libere să transporte cât mai multă mâncare posibil ”. Sărbătoarea ei coincidea odinioară cu solstițiul de iarnă, numai că în zilele noastre, după atâtea reforme, nu se mai potrivește nimic cu nimic. Aveam o colegă de liceu, Geraldine I., făcea canto și ne cânta în fiecare an Santa Lucia. 🙂

      Apreciază

      Răspunde
        1. castanman Autor post

         Să ne agățăm de ceva, Contesa? Hmmm… Are Geo Bogza o chestie prin pastilele lui saptamânale scrise prin Contemporanul- e îngrozitor de trist să fii paiul ce trezește iluzia celui ce se-neacă…

         Apreciază

         Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s