Altă compunere de când eram elev pe wordpress

Târziu am aflat  că nu mai există drum spre tărâmul perechilor.

Am aflat şi că, de-o vreme, toate femeile poartă ochii şi costumul tău  mov, deux-pieces. Oftalmologul mi-a spus că sunt doar aşchii ale clipei. Nu dăunează. Ies cele mai frumoase haiku-ri din ele. Mi-a recomandat să nu-mi mai număr paşii pentru că mi se va face dor de drum.

„Această minţită iubire e totuşi mai mult ca nimic…” încă se aude în troleul ăla vechi ce străbate oraşul de la un capăt la altul. Chiar şi ospătarul de la grădina de vară murmură  cuvintele tale. Doamna de la bibliotecă mi le-a trecut în fişă. Tipului de la anticariat i-am cerut să nu scoată niciun cuvânt. Mi-era frică de-o conspiraţie imensă. Florăreasa îmi făcuse cu ochiul, complice, înainte.

Ultima mea rugă laică către tine se pierde în timp. Sunt înconjurat de munţi de gunoaie. Gândurile le-am închis într-un pet, iar vocalele le-am amestecat cu resturile de la Mc, am auzit că rezistă. Unii le folosesc ca pietre pentru templu.

Înfometat am încercat să-ţi mănânc umbra oriunde a aparut pe străzile acestea înguste, de provincie. Au rămas numai ruine. Am mestecat de-a valma. Primarul a declarat starea de urgenţă. Am fost declarat ” persona non grata” şi urcat în primul tren pentru a salva orașul. Am nimerit în vagonul vandalizat cu ani în urmă, în noapte, când de-abia cumpărasem lumea şi am scris împreună, cu carioca,  ” for ever and a day ” , sub  mânerul semnalului de alarmă.

7 gânduri despre „Altă compunere de când eram elev pe wordpress

 1. Issabela

  … Cu cîteva clipe înainte de a te citi, i-am pus unei amice dragi de pe wp, într-un context oarecare, linkul cu „Amăgire”. Și, în timp ce te deschideam, mă gîndeam că Flacăra mi-a marcat, totuși, o parte din existență, fiind tot ce aveam those days, when we were kids, when we were young.
  Și-mi mai ziceam că e un fenomen înțeles numai de trăitorii lui 🙂

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Și eu am crescut cu „Flacăra”. Am fost chiar la ultimul spectacol de la Ploiesti, tragicul spectacol de pe stadion. Am plecat pe la 11 și ceva noaptea, înainte de dezastru, ca să nu pierd ultimul autobuz, începuse o ploaie teribilă. Si apoi tot orașul era plin de sirenele Salvărilor…

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s