Compoziția a VII. O anumită reprezentare a haosului și a depășirii acestuia

Mintea mea nu mai rătăcește. Nu mai contemplă nimic. Mi se îndeasă cu forță în creier gândurile lumii. Voiam să caut acea formă de beție în artă cerută de Nietzche și găsesc numai partituri de Gates sau Steve Jobs, dumnezeu să-l ierte. Conștiința e pe modul de avarie, mintea în standby. Funcții minime. Mi-e frică de acel diagnostic arendt-ian, banalitatea răului prin întreruperea conștiinței. Inteligența artificială îmi va spune că nu e mare diferență între niște linii de cod și lucrările lui Kandinsky. De acord, nu le înțeleg pe ambele, dar când privesc Punctele și Cercurile ăstuia din urmă mi se umezesc ochii. Conjunctivita artei, spune proletarul din mine. La punctele lui Gates mi se face foame. Cred că fac parte din marele scenariu consumerist al lumii.

3 gânduri despre „Compoziția a VII. O anumită reprezentare a haosului și a depășirii acestuia

 1. gandurideoclipa

  Despre punctele lui Gates nu stiu nimic, dar culorile din tablourile lui Kandinsky imi dau o stare de bine, chiar daca nu am incercat niciodata sa le privesc decat pur estetic, fara sa imi pun vreodata intrebarea aia ciudata, din punctul meu de vedere, care incepe cu „ce a vrut pictorul sa…”

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Mi se pare mult mai tare decât Picasso. Uneori îl cred pe cel din urmă un farseur. Punctele, cercurile, compozitiile ne fac să înțelegem frumosul nesupus convențiilor. Convenții rămase de la greci. Punctele lui Gates, bieți pixeli cu care a înrobit lumea 🙂

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s