Franzelă Turist, doi lei, plus parizer, patru lei…

Eu sunt Hammurabi, regele nobil. Nu am fost nepăsător şi nu mi-am neglijat îndatoririle față de umanitate, încredințată mie de zeul Enlil şi cu a cărui păstorire m-a însărcinat zeul Marduk… (fragment de pe o piatră veche, citat de Yuval Noah Harari  în Sapiens O scurta istorie a omenirii)

Bă, voi ştiți de când îi caut eu pe zeii ăştia doi să-mi dea ceva la mână pentru prestațiile mele către umanitate? Vorbesc cu voi, ăştia care consumați viață zi de zi şi habar n-aveți unde să aruncați resturile. Nu-mi spuneți că le ecologizați în poeme trimise iubitei. Poezia e o uzină în faliment. Plină de workaholici la porți. Din resturi, singurul lucru bun care iese e parizerul. Asta o ştiu de la cinci ani. Când am aflat singur formula şi prețul fericirii: franzelă Turist 2 lei + parizer 4 lei= 6 lei. Mereu mă pufneşte râsul când aud fraza aia ipocrită a „părinților fondatori”

că toți oamenii sunt creați egali, că sunt înzestrați cu anumite drepturi inalienabile, că printre acestea se numără viața, libertatea şi căutarea fericirii

Hai, bă, terminați cu toate rahaturile astea edulcorante. Repet, fericirea se cumpără, costă doar 6 lei. Îți trebuie doar o vârstă pentru ea.

5 gânduri despre „Franzelă Turist, doi lei, plus parizer, patru lei…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s