Breaking Bad

 

Japonezii spun că până și un elefant mare poate fi priponit cu o frânghie împletită ďin șuvițele părului unei femei. Chiar dacă e tunsă scurt.

Nu știu dacă am fost elefant. Sigur am spart bibelouri. Convertirea mea la senzualitate aduce aminte de acel Cioran care începe cu „iubirea – o întâlnire între două salive” și sfârșește cu cele mai ridicole și dezlănțuite scrisori de dragoste trimise la 70 de ani Friedgardei.

Eu am scris chestii mult mai ridicole decât aceste scrisori.

Când mi-am dat seama de nesăbuințele mele exhibate public, am încercat să pun sârmă ghimpată în jurul cuvintelor. Însă răul fusese făcut. Contaminasem o lume pură. Scuipasem pe drame. Ucisesem atât de multe vise cu metamfetamina  textelor mele! Un Walter White al cuvintelor.

Într-o zi am aflat că femeile de pe wordpress mor. Unele chiar fizic. E momentul cel mai căcăcios din scurta noastră existență faimoasă. Vorbesc despre femeile pe care le-am cunoscut eu. Femei care m-au urât, m-au iubit, m-au ignorat sau m-au înjurat ca la ușa cortului. Nu contează ordinea acțiunilor.

Toate femeile de pe wordpress au câte o poveste tragică în spate. Poveste peste care își aștern poveștile. Unele cu har, altele cu mai puțin.

Am făcut greșeala să trec dincolo de ușa poveștilor afișate de  acestea pe wordpress. Și să-mi dau seama că nu știu ce să fac cu atâta durere. Drama paiului care trezește iluzia celui ce se îneacă, cum spune Bogza pe undeva…

23 de gânduri despre „Breaking Bad

 1. Erika Marginean

  Spiritul sărbătorilor de iarnă cu efectele sale secundare-asta ar fi explicația, castan man! Primul pas spre căință-dacă asta ai intenționat-ar fi să-ți ridici mâna de pe stilou, ca să ți se vadă identitatea ascunsă sub coala de hârtie. Ca să te liniștești, wordpressul e un fel de oglindă a realității. Toate necazurile descrise în breakig bad se găsesc și în realitate!
  Numai bine și ție!

  Apreciat de 2 persoane

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Aldus, ești superb prin trecerea ta de la filozofie la demografie… Principiul unu al mecanicii vieții: unu naște și-altu’ moare. Ești clar din altă lume. Sau un program dezvoltat de platforma asta împotriva celor care cad din când în când în fanatismul unor emoții. La multe linii de cod!

   Apreciază

   Răspunde
   1. Aldus

    Eu vorbeam din perspectiva autorilor de bloguri, că asta am citit în textul tău. Cu ceva timp în urmă, cineva remarca cu surpriză că au început să moară și oameni care scriu pe bloguri, chestie nemaivăzută înainte, blogurile fiind de dată recentă. Ai trei de „wordpress” în articol. Nu scrii despre o ființă dragă, ci despre o fată care scria pe wordpress; credeam că asta deplângi, moartea blogărilor. Dacă nu-i o blogăriță pe care întâmplător ai cunoscut-o ci o cunoscută care întâmplător a fost blogăriță, atunci, desigur, comentariul meu a fost inadecvat și-ți ofer scuze.

    Altfel, „demografia” mea este metafizică: totul în univers se află într-un continuu proces de creștere și descreștere, evoluție și involuție, urcare și coborâre, expansiune și contracție, naștere și moarte; universul este imanent, repaosul e specific transcendenței. Mecanica descrisă de știință prin cuvintele „nimic nu se pierde, totul se transformă” și de tine prin cuvintele „unu naște și-altu’ moare” nu-i decât reflexia fizică a acestui principiu metafizic. Reflexie, pentru că ceea ce se află sus se află și jos. Tot un principiu metafizic ne spune că moartea nu există ca atare, nefiind nici ea decât o trecere. Iar filosofia nu-i decât umbra metafizicii.

    Mie unul mi-e dor de Camelia, cu toate că n-am cunoscut-o niciodată în carne și oase. Mi-aș dori să mai vorbesc cu ea pe mess, e una dintre puținele fete pe care le puteai lăsa să-ți ia cu gingășie sufletul în mâini, știind că au o grijă infinită să nu ți-l rănească. Mi-aș dori să mai fi rămas printre noi, tânără cum era. Spun „să mai fi rămas printre noi” deoarece mi-a mărturisit că a avut anumite experiențe extra-corporale și știu că moartea nu putea s-o mai sperie cu adevărat. A murit, totuși, pe neașteptate.

    Apreciază

    Răspunde
    1. castanman Autor post

     Am pomenit în articol, destul de fugar, aproape rezidual, despre moartea fizică, tocmai pentru a sublinia că nu despre asta e vorba. Despre dorurile tale ar fi bine să scrii pe blogul tău. Să ieși din zona „flori, filme, fete sau băieti”. Cred că ar ieși ceva fain, mai ales că ești făcut doar din detalii, amanunte.

     Apreciază

     Răspunde
      1. castanman Autor post

       Aldus, ești demențial când comentezi poezie… 🙂 . Ti-as fi raspuns pe blogul tău, dar n-am chef să dau adrese de mail etc etc. O rugăminte, lasă-mi și mie câteva adnotări pe baza următoarelor versuri:
       Din ceas, dedus adâncul acestei calme creste,
       Intrată prin oglindă în mântuit azur,
       Tăind pe înecarea cirezilor agreste,
       În grupurile apei, un joc secund, mai pur.

       Nadir latent! Poetul ridică însumarea
       De harfe resfirate ce-n zbor invers le pierzi
       Şi cântec istoveşte: ascuns, cum numai marea
       Meduzele când plimbă sub clopotele verzi.
       Mă interesează ce-ai fi scris tu la Bac.

       Apreciază

       Răspunde
       1. nostrastella

        Hei, mate…

        Breaking Bad, indeed!

        Că nu cred că făfăluga neţilor- aka… aldus al ghizdei, să fi amuşinat mai ieri (tamnesam şi bogdaproste), vr’un pârţ d’al celui ce ridica cân’va, nu demult, colbul prin Coasta Boacii.
        ….
        Hai să fim serioşi.
        I’ai dat o minge la fileu (îl şi simt cum se umflă; mai are un pic şi puşcă 😆 ) abstrusului veros că…

        Şi nici nu ştiu…
        minge prea înaltă?
        fileul şmekereşte lăsat?
        tu, mate… prea generos???? Naiba ştie.

        anyway, bine că’i doar temă de bac.
        altminteri… naiba ne lua.
        (că la cât timp are diletantu’…… şi dacă nu se ia curentu’… dacă neţii merg bine…)

        Dura’va ceva. Că nu vine prostu’ nepregătit;GUGU să trăiască!
        Oricum am pus’o!!!!

        PS: sper că n-ai pisici, ori câini sau naiba ştie ce alte lighioane.
        spune că NU şi atât.
        mi-ar părea atât de rău să te ştiu singur.

        La mulţi ani, Castule. Cu drag.

        Apreciază

        Răspunde
        1. Aldus

         Cioran e mic copil, fată! 😀 Nici el nu cred să fi avut heitări a căror viață să graviteze atât de mult în jurul lui. Da’ recunosc c-am căutat fo’ două cuvinte în dicționar și Coasta Boacii pe Google. Happy? Hai, La Mulți Ani! Să crești mare și frumoasă. 🙂

         Apreciază

         Răspunde
        2. castanman Autor post

         Stella, și abstrus și veros?

         Nu se poate. Exagerezi. Vezi bine că a reusit să-l lege pe Cioran de Coasta Boacii…

         N-am tras de fileu smechereste in jos. Chiar l-am vazut pe Aldus comentand, critic si suparat, poezie. Pe castigatoarea premiului national de anul ăsta. Cica foloseste prea des cuvantul „masturbare” si rupe versurile, albe, unde nu trebuie. Merita citita postarea de la el (Aldus, treci pe la caserie 🙂 )

         Nu am animale de casa în casă. Am un caine, javra, cu spatiu delimitat in curte.

         Multumesc pentru urare. Mi s-a parut sincera. Si tu la fel de singura

         Apreciază

         Răspunde
         1. nostrastella

          Castule,
          ieczact aşa:

          şi…şi!

          Treaba cu Cioran e pur accidentală… fii convins. GUGU e divină!
          Că la creierii lui- decât maxim plafonaţi freudian, bleojdind pe neţi dupe (subliniez!) Coasta BUCII, l’o fi trimis GUGU’ndărăt la Coasta Boacii…
          Mno, CSF, n-ai CSF!

          Şi da, da. Am citit postarea masturbatoare.
          E’n zona lui de confort, stai liniştit. Doar că, mai nou, la ce precupeţi are, o scaldă’ntr-un HAUTE COUTURE intelectual(jenant)… mult prea preţios.
          Mă rog. Iar ultima fiţă, cică… mai şi traduce.
          Fuck me, decât! Traduce ce-au tradus alţii?! fuck me again! Şi recenzează şi filme… OMG! După ce-au recenzat alţii cu neşte ‘jdemii de ani în urmă.
          WTF, Gizăs!!!
          Mă leşi!

          I thought You wanted to fuck me!

          Apreciază

          Răspunde
          1. castanman Autor post

           Stella, Stella…
           Am văzut și eu că Aldus s-a rebrănduit. Vine cu teme din talciocul lumii intelectuale și încearcă să provoace. Nu știu dacă celălalt personaj, coproprietarul blogului e real, dar seamănă enorm cu „the new gay”.
           Ce mă surprinde e că dacă înainte Aldus se băga nechemat în dialog cu tine, dornic de duel și imagine, acum fuge păstrându-și ținuta intelectuală impecabilă, nestropită de caracterizările tale neortodoxe.
           Oricum, rămâne epic faptul că îmi atribuie primele două strofe din Joc secund… Chiar că compliment, de n-ar fi de plâns prin natura costumului său de intelectual autodeclarat.
           Propoziția de final a commului tău mă lasă mut 🙂 Mă salvez spunându-ți că nu știu engleza americană. Poate îmi traduce prietenul nostru.

           Apreciază

       2. Aldus

        Cu ocazia asta am verificat și am văzut că n-ai niciun comentariu la mine pe blog. Cred că ești unul dintre puținii care se ascund fără a fi căutați de nimeni. Dacă voiam mailul tău, i-l ceream prietenei noastre comune. Fără să mai punem la socoteală că probabil mailul ar fi fost ideal pentru discuția asta – nu că m-ar deranja cea de aici, că nu mă, da’ zic: mailul e o chestie mișto, îți permite să discuți în privat. Noroc însă că ai curajul să-ți dai pe mâna mea creația artistică. 🙂

        Apreciază

        Răspunde
        1. castanman Autor post

         Hai să le luăm de la sfârșit:

         1. „Noroc însă că ai curajul să-ți dai pe mâna mea creația artistică”
         Alduse, ești în eroare. Nu e creația mea artistică. E o poezie de Ion Barbu. Un matematician poet căruia i se pun în spate o mulțime de femei, cocaina, niște înjurături în timp real cu Arghezi.
         2. Mailul nu e o chestie mișto de discutat între doi băieți. Asta dacă nu m-am înșelat cu număratul.
         3. Nu comentez la „flori, filme, fete/baieti” și nici nu mă ascund. Era vorba de plictisul ăla de a da tot felul de informații pentru a comenta pe blogul tău.
         4. Nu cred că avem vreo prietenă comună, sigur aș renunța imediat la ea, dacă aș sti ca e și prietena ta. M-as considera în pericol.

         Apreciază

         Răspunde
         1. Aldus

          1. Rețin vag că parcă se învăța în liceu. Pe de altă parte cred că ți-am făcut un compliment, deci nu mai trebuie să trec pe la casierie. 🙂

          2. Mailul e o chestie mișto de discutat între doi oameni.

          3. Deci prezinți simptomul lenei artistului. 🙂 Dar cred că ți-ar prinde bine să te mai și prostești din când în când, comentând la filme și flori.

          4. Toată lume-i prietena mea, deduc că de aia ești singur? 🙂

          Apreciază

          Răspunde
 2. castanman Autor post

  Mda, cred că spiritul sărbătorilor e de vină. Identitatea ascunsă? N-am din astea, Erika. Inginer, Ploiesti. Vrei poză la avatar? Nu știu dacă am fost clar, dar tocmai aflarea identităților celor care scriu pe wordpress creează probleme.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 3. nostrastella

  Castule… iacă c’am am pus’o!

  aka, ne-am scos cum ar veni.
  Că cică suntwem de prima pagină.

  Ce?The Washington Post?
  Nu!
  USA Today?
  Nu bre, ce ai?!
  Los Angeles Times, Chicago Tribune, New York Daily News?
  Nu, nu şi nu.
  Bild,The Sun, Daily Mail …Guardian?
  Nope!

  ….

  O să revin, cred. Nu prea am timp acum.
  Anyway, tu eşti bine, ca de obicei…
  Articolul e un fel de… frumoasa şi bestia, frumoasa fiind tu, normal.
  Da’ mno, pare c-am avut dreptate. Amândoi.

  …………
  Uf, chiar n-am timp.

  (Fuck! At least I’m getting some perks out of all this craziness?!)

  Apreciază

  Răspunde
 4. nostrastella

  Mno,
  nu mai e nimic de zis.Deja!

  C’am văst că te-ai replycat, oarecumva, la… dânsa (şi, subliniat) în pridvor. Ceea ce m-a surprins, indeed. N’aveai năravuri d’astea. Anyway.
  Îmi pare atât de rău că te-am băgat în bulshit-urile ghizdei, că…
  (nu trebuie să treci pe la caserie 😆 )

  ………

  PS. Na-ţi-o frântă că ţi-am dres-o, nu ?!
  Ştiu că poţi face faţă.

  Doar…
  ..şi cum orice empatie d’a ta, în ceea ce mă priveşte, e minton disecată.. slăbeşte-mă! Pe viitor. Şi eu pot duce.
  Mă descurc, crede-mă!

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s