Calea omului spre o femeie

Calea vulturului pe cer, urma şarpelui pe stâncă, mersul corăbiei în mijlocul mării şi calea omului spre o femeie…

Minți, Solomoane. Calea omului spre o femeie nu poate fi asociată niciunei tautologii. Înțelepciunea ta te împiedică să vezi că e doar un zar care se rostogolește rapid pe toate fețele, vizibile fiind doar muchiile.

Fiecare text scris de mine e un pas din această cale. Biet izotop al distanței. Uneori e o măsură a îndurabilității acesteia.

Ca să ne salvăm vom spune că totul nu e decât o superstiție. Și fiecare cuvânt devine o manevră Heimlich.

Tu nu știi de unde vine acest drum/ care nu te duce nicăieri,/ dar ce contează, era plin de farmec,/ de femei, de miracole, de dorințe de libertate,/ ai văzut, ca un cal care ar fi fost omorât sub un înger,/ îngerul a plecat pe jos, pe drumul uitării de sine,/ doar după aceea ai cunoscut durerea omului,/ și pe aceea a lui Dumnezeu, care caută și el fericirea,/ Dumnezeu, acest amant nefericit

 

12 gânduri despre „Calea omului spre o femeie

    1. castanman Autor post

     Arca lui Noe mi se pare cea mai nechibzuită treabă. 🙂 A luat câte-o pereche, de la furnică la elefant, pe un criteriu tâmpit, la bucată, fără să țină cont de poziția lor în lanțul trofic. Mi aduce aminte de un banc. Întrebat directorul unei fabrici de mezeluri dacă a respectat rețeta salamului de Sibiu acesta a răspuns: cum să nu, am băgat juma juma carnea de pui si de cal. Un pui, un cal… Cred că acest banc e citit prin Cel mai iubit dintre pământeni …

     Apreciat de 1 persoană

     Răspunde
 1. smaranda

  Am chef să fiu răutăcioasă. Deja din titlu’ bănuiesc că deja solomon, cu s mic considera că femeile nu sunt oameni. ” Calea omului spre O femeie. Râd. Fascinația ” omului ” 😀 pt femeie este pt mine un obiect de studiu de ceva ani. Pot încerca filozofic să dezvolt. Aș putea să îmi fac lucrarea de doctorat pe această temă.
  Este înduioșătoare, fascinația, dar și cumva tristă. Femeia așteaptă pe bărbatul acela care … nu este mai mult decât un copil … fascinat de sânul și pântecul mamei. Da, poa să construiască, să găsească , să ridice greutăți, noa… poate să vâneze sau să aibă un salar mulțumitor..

  Apreciază

  Răspunde
  1. smaranda

   Da, și am uitat: într-un caz fericit, acesta nu o bate. Sora mea m-a făcut atentă asupra unui articol cu o varstnică de cam 100 de ani din filipine. Reportreul o întreabă care este rețeta pt fericire în cuplu căci avusese același soț peste 60 de ani. La care ea răspunde că a avut un soț bun. Nu a batut-o niciodată. Așteptările planetare sunt mediocre.

   Apreciază

   Răspunde
  2. castanman Autor post

   Poți fi răutăcioasă cât vrei. Fascinația bărbatului pentru o femeie poate deveni materie de studiat în clasele superioare. Sunt curios cum poți sintetiza un milion de direcții, cauze, efecte într-un manual. Și cine poate (are competențe) sa predea această materie

   Apreciază

   Răspunde
 2. smaranda

  Ce doream de fapt să spun și nu mi-a ieșit, este că, înafară de câteva deosebiri fiziologice și biologice, bărbații și femeile sunt identici. Nicio deosebire. De aceea fascinația și călătoria spre femeie sau bărbat este încărcată de mituri și poezie care de cele mai multe ori nu are legătură cu realitatea.

  Apreciază

  Răspunde
   1. smaranda

    Exact. Și suferă de depresie de toamnă. Azi nici să mă enervez nu am avut putere, când Mia ( un labrador de 7 luni) s-a pișat in mijlocul patului. Iți dai seama ce depresivă sunt? Câinele aparține ubei doamne psiholog. Ce potriveală. 😀

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s