Refresh

Tu-i mama mă-si de treabă-netreabă, încă rătăcim în plină iluzie, suntem victimele Creației imperfecte. Căutăm prin noi butonul ăla de „refresh” de ne ia dracu’ și nu găsim decât emoticoane ieftine-  ” bună, ce faci? bine, dar tu ? și eu bine…”.

Numărăm frustrați femeile care ne-au trecut prin pat sau prin gând, cea care a văzut mai multe tavane decât Michelangelo și cea pură ca nu știu ce apă minerală din reclamă nu se contabilizează. Ele sunt micile fraude sufletești pe care ni le permite sistemul în cazul ființelor prezumtiv atemporale.

Ne lovim de dogmele, normele, poruncile și conceptele seci din arealul nostru când noi căutăm doar o confesiune la botul calului. N-avem timp, fiecare vorbă poate fi o spânzurătoare, nimeni nu mai șăruiește certitudini. M-am săturat de adulți încremeniți în seriozități absolute. Și de pseudointelectuali ce se cred prometei  doar pentru că au o vagă patologie a ficatului.

Spune-mi din nou, amice, povestea aia marqueziană cu îngerii căzuți pe furtună și închiși în ograda păsărilor doar pe criterii estetice și hai să-l recitim pe Bloch cu-al său principiu-speranță, actul acela de orientare al speciei cognitive, temeiul pe care se întemeiază ontologia lui a-nu-fi-încă…

Pe unde o fi F5?

7 gânduri despre „Refresh

 1. forakid

  Castane, uneori îmi pare că-ți văd textele prima dată. Apoi dau refresh și ți le regăsesc. Adesea și-n memorie. Așa-i de bine, Doamne…

  În altă ordine de idei, „buna, ce faci, bine, tu?”…e…”safe”, nu implică dezgolirea sufletului. Doar n-oi vrea să zică „îmi ești drag(ă)” ori „stii, eu te iubesc!”. Există riscul unei sperieturi și imediat apare un nou…refresh.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. smaranda

  Cică dacă devenim conștienți de una alta, astea se dizolvă de la sine.
  În rest, da, ne prea luăm în serios. Suntem importanți. 😀

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s