Femeia cu @ (2) – fragment de roman naiv

Idiotul are un sistem filozofic simplu. Trăieşte clipa încercând să uite timpul. Clasificările şi ordonările lui rezultă dintr-o chestie banală: speranța că într-o dimineața va descoperi că există o femeie care-l va face să iubească viața asta de căcat. Că îl va păcăli cu o îmbrățișare să curbeze și mai mult spațiul neeuclidian și să uite că pământul e doar o piatră infectată cu organisme vii. Şi care îi va explica dimineața, înainte de a deveni dumnezeul lui de împrumut, că eşecul face parte din paradigma cunoaşterii. Bineînțeles că îi va fi dăruit o corabie şi o mare pentru răbdarea ei. Şi pentru stoicismul de a accepta un inginer cu capul în nori. Precizare contractuală: toată corabia, de la steag până la ultimul mus, ar fi fost a ei,   mai puțin cutia cu țigări de foi a căpitanului. Nu c-ar fi fost valoroasă, dar e plină cu chiștoace cu încă rujul femeilor înecate în uitare sau debarcate pe insule domestice populate cu legi și convenții.

Femeia cu @ ştie despre toate acestea. Unii ar spune că este o chestie de telepatie. Îl refuză politicos. E o chestie complicată. Impozitul pentru această lume oferită la picioare e mare. Şi pentru a-l evita trebuie să găsească un offshore. Şi să mituiască vameșul pentru a nu mai completa – da sau nu – la rubrica „îndrăgostită” în formularul cu date de stare civilă.

4 gânduri despre „Femeia cu @ (2) – fragment de roman naiv

 1. La Fee Blanche - Contesa de Chou-Fleur

  🍨༺❈༻∙ 🧁༺❈༻∙ 🌸༺❈༻∙🍨∙༺❈༻∙ 🧁∙༺❈༻ 🌸༺❈༻∙ 🍨༺❈༻∙ 🧁༺❈༻∙ 🌸
  Am adus eu cafeaua și covrigii calzi.
  Vasăzică era el era inginer, ea era telepatică, el a adus o corabie ș-o mare, iar ea nu a adus fix nimic! Alternează indicativul viitor, conjunctivul prezent și în final condiționalul. Toate pun întâmplarea pe seama hazardului. Avem și o certitudine. Sunt telepați. Ei deja își vorbesc dar nu s-au cunoscut. Ia un fursec, te rog.

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Contesa, am făcut ordine în timpuri 🙂 Amator, ce să-i faci! Am luat fursecul. Cu migdale? Fata cu @ a oferit enorm. O să vezi în capitolele următoare 🙂 Dacă ai răbdare să citeşti, bineînțeles 🙂

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s