Într-o zi mi-am cumpărat o femeie

Într-o zi mi-am cumpărat o femeie.

Aveam doar un pumn de vocale. Mărunțişul, a,e,i,o,u, s-a răsturnat zgomotos pe tejghea. „Ajunge doar pentru o litră”, mi-a spus din spatele tejghelei vânzătorul. Un dumnezeu atipic. Neterminat. Nu le ştia pe toate. Încă citea pentru formarea profesională. Apocalipsa după Nietzsche. Deşi părea tare pe vanzari. „Bă, produsul ăsta se vinde numai la bucată, nu fracționat. Vino maine cu diferența, 21 de grame de suflet.” Şi mi-a pus în brațe marfa,  într-o cutie cu fundă roşie.

Toată ziua mi-am pierdut-o căutand prin sertare cele 21 de grame de suflet. Ştiam că sunt pe undeva. Femeia, perfectă ca o panză de păianjen, m-a privit un timp plictisită şi apoi şi-a văzut de ale ei. S-a întins pe veioză, pe ochiul mic de la aragaz, ăla cu cafeaua, pe fotoliul de la TV.

Nu am găsit cele 21 de grame şi am hotărat să returnez produsul. A doua zi, în locul dumnezeului habarnist era un înger arogant, cu ceas la mană. Tic tac tic tac se auzea asurzitor în prăvălie. „Nu primim fără ambalajul original!”, mi-a aruncat-o, flegmatic.

Zilnic caut în gunoaie. Cutia aceea mare cu fundă rosie în care trebuie să returnez o femeie.

13 gânduri despre „Într-o zi mi-am cumpărat o femeie

  1. spyworld65

    Buna, Assa ! Sunt inter. Am intrat sa iti dau o vesta extrem de trista. Camelia ne-a parasit. Am intrat sa iti spun asta pentru ca stiu cat de mult ii placeau scrierile tale, ca iti urmarea cu fervoare blogul, ca uneori mai ma punea la curent cu ce mai sporovoiti voi pe aici. Si ironia sortii, ultima chestie care mi-a ramas pe mess de la ea este relatarea unei discutii intre tine si Ara in care ma pomeneati si pe mine. Nu stiu cum ati perceput-o voi, dar Cami a fost o fata extrem de inteligenta, talentata, sensibila, si extrem, extrem de trista. Abia acum, cand a trecut in nefiinta, am aflat si ce anume ii intuneca viata. Ma scuzi ca am dat buzna incaltat in sufrageria ta, nu am stiut cum altfel sa iti dau de stire. PS – Poti sa stergi postarea asta, cred ca nu isi are rostul sub un articol atat de fumos scris. Daca vrei sa mai schimbam vreo vorba cred ca poti vedea si mail-ul meu. Te salut si te rog sa ma ierti inca o data !

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s