Centricubarea pompelor de injecție

O vânzătoare din tura de noapte a unui market din Canada scrie pe un blog. Bine, rău, habar n-am. Are opinii. Lucru lăudabil şi ăsta. Fiind wordpressist şi având acum ceva timp o polemică cu vânzatoarea, din când în când intru pentru a verifica dacă respectă granița ignorării reciproce stabilite de comun acord. Ultima ei postare, Salut, are următorul fragment:

Sau Pasărea Paradisului, e de tot râsul (în sensul bun, amuzant) cum încearcă masculul să impresioneze femelele. Cum își înfoaie el penele și dansează și face fel și fel de trucuri, de zici că-i Castanul jonglând cu metafore și trimiteri filosofice încercând să dea pe spate audiența preponderent feminină

Cum alt Castan prin zonă nu cunosc, instinctul de conservare s-a autosesizat.

Să fiu comparat cu Pasarea Paradisului e ok. În sensul bun, amuzant, ar suna alibiul ei.

Ceea ce îmi dă de gândit e comentariul unui copil de casă, klaus, pe această postare:

Lotuse, sunt convins că nu știi cum se centricubau pompele de injecție (motorină) clasice. La fiecare element de injecție (injector) îi corespundea o eprubetă gradată. Pompele deserveau, de obicei, de la patru injectoare în sus. Castanul are doar unul. Pompa lui are nevoie de adaptări pentru a o putea monta pe bancul de probe. E specială! Îți dai seama ce tragic ar fi ca în eprubeta corespunzătoare să măsori cantitatea de salivă pe care o produce, de exemplu, citirea acestui blog?

Mda. Adânc. Cantitatea de scuipat pe care o produce citirea blogului vânzătoarei…

Sincer, chiar n-am calculat, klaus.

 

89 de gânduri despre „Centricubarea pompelor de injecție

  1. castanman Autor post

   ” În rest ești de-a dreptul comic :D.” Chestia asta o spune destul de clar în postare vânzătoarea. Pentru ce trebuie tu sa repeți? Ca să-ti pună o postare cu tocană la ea pe blog?

   Apreciază

   Răspunde
 1. klaus

  Bă, tu faci mâncare? Sau e doar atributul consoartei? Am io o obsesie pentru rețete d’alea mai ciudate. Mă gândeam că unii ar fi interesați. Faptul că el/ea au avut bunăvoința să le posteze mă bucură. Răutatea ta mă întristează. Recidivezi. Nume în clar, cine și de câte sute de ori îți accesează blogul, alte căcaturi…..ce vrei? S-o întreb pe Cudi ce înseamnă pentru ea „intru din când în când”? Tu glumești? Mie îmi pare că ai nevoie de un update cu multipli de mililitru la eprubeta ta. Salivezi mult prea mult la showbizz. Pe balanța analitică filosofii tăi sunt mai sus decât poate suporta balanța. E o metaforă, pe cealaltă parte e o eprubetă, a ta.
  P.S. Chiar nu ți-au făcut poftă bucatele mele?
  Mă iartă dacă te-am smintit, promit să n-o mai fac.

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Incerc să-ți traduc. Cineva ia la mişto ceea ce scriu. Tu comentezi. Vă răspund amândorura cu o postare decentă. Folosind termenii voştri. Atât. Faptul că te-ai ofuscat că am scris despre tocana ta arată că înțelegi de ce am replicat la ceea ce scriu alții despre textele mele. Mai ai să înțelegi singur de ce eşti mitocan. Şi nefrecventabil.

   Apreciază

   Răspunde
   1. smaranda

    @Aldus
    Să te răpească extratereștrii și să te asimileze! Sau mori de ciudă. La noi in oraș vine Erich von Däniken in carne și oase. Am belet.

    Apreciază

    Răspunde
    1. Aldus

     Tu vezi ce poză am eu la avatar? Crezi că mi-e frică de asimilare? Eventual, dacă te transformă ăștia într-un borg frumos, cam ca Seven of Nine, dă un semnal să te salvez. 🙂

     Apreciază

     Răspunde
 2. Aldus

  O vânzătoare scrie pe blog. Bine, rău, da’ scrie. Păi și nu-i de bine? A, tu ai scris vânzătoare în sens peiorativ. Da’ dacă-i vânzătoare și scrie pe blog, eu zic că merită felicitări.

  O vânzătoare scrie pe blog și-l înjură pe un cărturar. Un cărturar scrie pe blog și-o înjură pe o vânzătoare. Mie-mi dă cu minus pentru cărturar, indiferent cine-o început.

  O vânzătoare scrie pe blog și-l ironizează pe un cărturar. Un cărturar scrie pe blog și-o insultă grosolan pe vânzătoare. Mie-mi dă cu plus pentru vânzătoare. Păcat, că dacă îi răspundeai în termenii tăi, ieșeai tu pe plus. Pe plus ieșeai și dacă nu-i răspundeai deloc: tu cărturar, ea vânzătoare. Cum se face că la cărți te pricepi să răspunzi așa de bine, dar la oameni nu? Ți-o fi atins o coardă sensibilă?

  Îl vezi tu pe Pleșu luându-se la trântă cu un camionagiu care scrie despre el că discută filosofie doar ca să impresioneze tânăra generație? Alocându-i ditamai spațiul în rubrica lui? Numindu-l camionagiu? Bleah.

  Apreciază

  Răspunde
 3. castanman Autor post

  Aldus, normal te-aş fi dat în poola mea pentru derapajul tău (i)logic. Încercând să dai valori peiorative cuvântului „vânzătoare”, tu o jigneşti pe Sma. La mine era doar folosirea sensului propriu al cuvântului. Folosind date publice asumate de personaj. Dacă renunț la „vânzătoare” şi folosesc sintagma „soția unui sir”, promiți că refaci comentariul şi îmi explici şi mie în clar care e înjurătura/insulta de care sunt vinovat? In virtutea datelor publice existente, personajul a spus că vinde noaptea într-un magazin, eu am spus ca sunt muncitor într-o fabrică. E ok să foloseşti chestia aia cu filozofie/cărturar/ etc în argumentația ta? Sau încerci sa te faci util?

  Apreciază

  Răspunde
  1. Cudi

   Castanule, n-am zis nicăieri c-aș fi vânzătoare. Vânzătoare e lux, nu tragi cu spatele. Eu desfac paleți cu alimente și le pun pe raft – lactate, ouă, carne. Noaptea, când magazinul e închis. Mai nou, o noapte pe săptămână sunt și brutar. Nu știu de unde ai tras concluzia c-aș fi vânzătoare, dar raționamentul în cauză e total greșit, derapaj ilogic – că să folosesc cuvintele tale.

   Apreciază

   Răspunde
  2. Aldus

   Nu dau valori peiorative cuvintelor; le citesc în exprimările tale. Pentru că altfel, de ce ai insistat pe calitatea ei de vânzătoare? Dintre atâtea moduri în care puteai să o caracterizezi (direct sau indirect), ai ales profesia și ai repetat-o cu obstinație. E o profesie temporară, în România a fost și jurnalistă, a lucrat și în digital / marketing online.

   Faptul că ai insultat-o este o formulare la figurat. Dacă nu înțelegi sensul comentariului meu, atunci n-am ce-ți face. Eu zic că-i destul de clar.

   Apreciază

   Răspunde
    1. Aldus

     @Castan

     Man, comentariul meu rămâne în picioare. Tu ai mai multe probleme. Pe care, de vreme ce sunt ale tale, nu le observi. Pentru că aproape niciodată nu ne vedem defectele proprii. Da’ alții ni le ginesc din prima din afară.

     Incerc să-ți traduc. Cineva ia la mişto ceea ce scriu. Tu comentezi. Vă răspund amândorura cu o postare decentă. Folosind termenii voştri.

     Cineva ia la mișto ce scrii. Dacă ai fi luat-o la mișto pe Cudi, dacă ai fi scris „CEO-ul” sau „șefa de sector pe partea cu aprovizionarea de la magazinul X” i-ai fi răspuns în termenii ei. Tu nu i-ai răspuns în termenii ei, ea a fost mai subtilă ca tine. Ea te-a ironizat, tu ai fost grobian. În plus, ea nu a zis că ești un scrib patetic sau că scrii prost, ci că o faci pentru a da pe spate audiența feminină. Adică ți-a pus în discuție motivațiile, nu ocupația sau scriitura. N-a zis că te ocupi de ceva nasol, ci că ai anumite interese – de a te face remarcat de publicul feminin. Tu, în schimb, ai adus în discuție profesia ei. Nu i-ai răspuns deloc în aceeași termeni. Dacă nu observi diferența, atunci asta e. În sfârșit, eu aș fi zâmbit la o asemenea acuzație (adusă de Cudi); faptul că tu te simți profund lezat îmi ridică mari semne de întrebare.

     La fel cum îmi ridică și obiecția ta de acum, cu premiul din clasa I. Pentru că asta arată un anumit mod de gândire, în care tu reduci omul la ocupația lui prezentă. Ca și cum, nu știu, dacă împrejurările te silesc să prestezi o muncă „de jos” nu mai meriți nici doi scuipați. Și ca și cum profesia ar fi cel mai nobil scop în viață și element de referință în a afla ce-i mai important despre un anumit om. Mă leși?

     Brânză bună în burduf de câine. Păcat de cât ai citit, că nu s-a prins acolo unde trebuia.

     Apreciază

     Răspunde
     1. castanman Autor post

      „Pasărea paradisului e de tot râsul…zici că-i Castanul”- vorbim de comparația asta cu subiecte şi predicate clar exprimate. Nu mă mai fute cu etc-urile tale. Profesia i-am invocat-o pentru a sublinia că nu are calitatea să-mi judece estetic şi motivațional textele.
      Ştii ce înseamnă grobian? Aştept scuzele.

      Apreciază

      Răspunde
      1. Aldus

       Ai omis exact partea esențială, care clarifica și nuanța înțelesul afirmației ei: „în sensul bun, amuzant”. Asta nu-i o înjurătură, asta nu-i o interpelare răuvoitoare, ăsta nu-i un mișto răutăcios, asta-i o glumă, cel mult o șicană sau tatonare amuzantă, prin comparație cu care răspunsul tău este de autobază, adică grobian.

       Dat fiind că vine de la tine, nu mă aștept la nicio scuză. Dar nici nu-ți pretind. Dacă nu ți-ai dat seama până acum care-i problema cu articolul tău și de ce, mai ales pe net, n-ar trebui să ai astfel de sensibilități, atunci nu văd ce aș mai putea să-ți explic.

       Apreciază

       Răspunde
       1. castanman Autor post

        Ok. Scrie tu răspunsul pe care trebuia să-l dau la tatonarea asta amuzantă de pe net şi ți-l las ca şi postare la mine. Ca să-ți văd potențialul, trimite o probă scrisă pornind tot de la o tatonare d’asta hazlie de-a personajului: „Castane, sugi pula!”

        Apreciază

        Răspunde
      2. klaus

       „Profesia i-am invocat-o pentru a sublinia că nu are calitatea să-mi judece estetic şi motivațional textele.” Te miri de ce persistam în mitocănie îndobitocindu-te! :). Ești superb!

       Apreciază

       Răspunde
        1. klaus

         Cred că pot. Oricât de mitocan aș fi, să nu poți răspunde la întrebarea mea simplă mi se pare descalificant. Aia cu mâncarea.
         Te-ai ofuscat când îți măsuram salivația, nu-ți centricubam glandele salivare, citind blogul unei vânzătoare cu io copil de casă. Bă, de ce citești blogul unei vânzătoare? Eu suspectez că te mâncă-n cur dorul de viața simplă pe care nu o ai. La alt nivel putem trece doar când ești pregătit.

         Apreciază

         Răspunde
         1. castanman Autor post

          Mâncarea ta a fost neinteresantă pentru mine. Interesant era comportamentul tău duplicitar. Devalorizarea ta prin prestări jalnice, la comandă, pentru faptul că cineva îți oferea găzduire sau îți lăuda panseurile. O obediență amestecată cu principii. Cel mai jegos tip uman. Nu te îmbăta cu titlul de Moromete. Nu eşti țăran. Eşti un târgoveț. Vanitos. Un țăran are candoare, nu face victime (nu vorbesc de mine) şi, public, țăranul nu suferă de dilatare de sine. Nu-ți cere nimeni să mă citeşti. Fiecare comentariu de-al tău, nu numai la mine, nu e decât o cărămidă cu care încerci să-ți faci o statuie. Du-te-n pula mea, ai avut o mie de şanse să arăti că eu greşesc.

          Apreciază

          Răspunde
          1. klaus

           Încet-încet, arăți cum gândești. Aveam io o teorie da’ nu mai revin asupra ei. Ești prea orbit, nici măcar nu știu de ce. Nu consider lămuritoare explicația cu mâncarea da’ treacă de la mine. Ai văzut că eu pun întrebări, nu? Tu faci enunțuri și pui pe ele bolovanii ăia mari (biblioteca ce te cocoșează), precum țăranii pe varza murată.
           De ce citești blogul unei vânzătoare?

           Apreciază

          2. castanman Autor post

           De ce te injectezi cu microbi morți? Pentru imunitate.
           Acum că am răspuns şi la ultima ta întrebare bănuiesc că vei fi cuprins de linişte.
           În altă ordine, nu mai citesc de mult. Dar bibliotecile cred că au intrat în genă. Răspunsurile mele nu sunt construite. Am căpătat o apucătură ciudată, încerc să asociez fiecărui eveniment banal o poveste alegorică, o metaforă, un gest din cultură. Văd că e un lucru rău. Răspund destul de rar în ultimul timp şi cred că va dispărea şi acest obicei. Despre întrebări… întrebările mi le pun mie însumi. Nu am încredere în răspunsurile celorlalți. Şi mai ales în răspunsurile tale. Ți-am văzut evoluția. Ți-ai amanetat inteligența pe o viclenie cu un randament mult mai mare pe această piață a nonvalorilor. Tu nu mai gândeşti. Combini. Pentru un profit imediat. Masculul alfa te domină. Ceilalți ticăloşi mi se par gladiole. Şi tu eşti un vânzător. Spre deosebire de Cudi, tu furi la cântar. Nu sunt orbit. Închid voluntar ochii. Dacă ți-aş spune că ochii mei sunt obişnuiți să vadă o metaforă în orice gest de căcat, aş fi penibil.

           Apreciază

          3. klaus

           Nu mă fute, te rog, cu imunologia. Nu-s un expert dar bănuiesc că o înțeleg cel puțin oleacă mai bine decât tine. Tot așa cu țăranii. Nu trăiești printre ei da’ vrei să pari un idilic. Texte la comandă, panseuri lăudate, moromete, găzduire, obediență, profit imediat, combinator, inteligență amanentată…. eu te citesc pentru că ochii mei sunt obișnuiți să dea valoare unor cuvinte ce par de căcat. Și tu insiști să fii un dobitoc. Io-s doar un mitocan în moderare.

           Apreciază

          4. castanman Autor post

           Ochii tăi dau valoare unor cuvinte de căcat… Alchimist curat! Eu zic să nu-ți mai iroseşti ochii pe nimicuri. E atâta culoare în jur… o precizare: albastru nu e culoare.

           Apreciază

          5. klaus

           Vezi, uite! Mea culpa pentru exprimarea de căcat. Mai că-mi venea să precizez care era corecția ce duce spre sensul corect. N-o s-o fac pentru că ești prea motivat să mă arzi. Te mâncă ceva-n cur și io nu mă pricep decât la animale. Să mă ierți!

           Apreciază

  3. klaus

   Castane, da’ ce poola mea legătură avea haleala mea cu aducerea ei în discuție? Adică mitocanii îs mai adevărați dacă au preocupări d’astea? (i)logic, nu-i așa? Fuck off!!

   Apreciază

   Răspunde
    1. klaus

     Bun, sunt mitocan și ce zici tu p’acolo. Știu, aproape de exactitate la ce te referi, pentru că sunteți doar câteva persoane față de care mi-am manifestat mitocănia. Totuși, poți să răspunzi ce legătură are haleala mea cu asta? Nu răspunzi niciodată la întrebări punctuale, ai observat? Ești un politician, bre, d’aia blogul tău, cred eu, n-a fost și nu va fi niciodată un loc de dezbateri filosofice. Explicația ar putea fi că nu ți-ai dorit niciodată asta. Deci doar de pescuit te-ai ocupat. Sportiv, catch & release! Zvonistica spune că te-ai temut și să folosești minciocul!

     Apreciază

     Răspunde
      1. castanman Autor post

       Sper să înțelegi de ce l-am făcut blog de agățat/pescuit din postarea asta. Poti citi şi comentariile. Călin era un tip cu care puteai filozofa. Nu numai pe blog. Zvonistica îți mai poate confirma că pot discuta o noapte întreaga filozofie, poezie şi … altele. Nu ştiu la ce nivel de confidență ai ajuns tu cu zvonistica. Du-te!

       Apreciază

       Răspunde
 4. Aldus

  @Castan

  Te cramponezi în trecut, ca să nu zic în chestii antice. Era vorba de răspunsul la ce-a scris acum, da? Nu la ce-ați scris amândoi cu nu-știu-câte luni în urmă, când a pornit cearta.

  Iar de răspuns, eu în locul tău nu i-aș fi răspuns deloc. Sau aș fi menționat-o în treacăt, în mod ironic. De la mine se vede că ea te-a mângâiat cu o pană și tu ai sărit de parcă te-ar fi mușcat un șarpe. 🙂

  Uite, eu am împuns-o recent într-un articol în care am scris că degeaba prezinți rețete de bucătărie dacă ești gospodină, că asta e ușor. Și că dacă vrei să-ți exersezi cu adevărat scrisul, te apuci de ceva mai serios, cum ar fi recenzarea filmelor. În replică, ea mi-a comentat la Breaking Bad, întrebându-mă ce sens ar avea să scrie recenzii care să-i iasă probabil la fel de nesărate ca ale mele, și asta a fost.

  Apreciază

  Răspunde
 5. nostrastella

  Salut!

  Bey, că ce ai de’mpărţit (ori invers!), cu @moromete… ne-am cam prins.
  Who carres!
  …Că de ce dai cu sacâz pe comm-urile @lotusului… hm, treacă de la mine.
  Gusturile nu se discută, normal. Tu continuă. Anunţă-mă doar când vrei să scot răul din dânsul (ca s’o citez pe mai vechea noastră interlocutoare de tristă amintire, ce vroia să vină cu puşca prin piaţa Victoriei, whatever. o fi fost?

  (Da’ btw, până şi caterinca ta cu @Ara, era mult peste.)

  ….
  Da bă Castule,
  îmi vine să mi dau palme şi alta nu. Să-l bagi tu pe nen’to călin printre filozofii… românikii, fie… apăi asta m-a lăsat fleşcă. Şi nu mă prea ud de la orice 😆

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Nu te lua după „motivaționalele” de pe blogul lui Călin, Stella. Şi acordă dansul cui îți cere, lasă-l pe Aldus să ajungă la tine, fă fapte bune. În rest, îți mulțumesc pentru că ai pretenții de la mine 🙂 . Şi îți urez, acum, la venirea primăverii, să te uzi mult mai des 🙂 . În rest, am obosit. Prea multe dezamăgiri. Şi nu mă refer la klaus si la Aldus. Ăştia sunt liniari. Nu produc surprize.

   Apreciază

   Răspunde
   1. nostrastella

    …„motivaționalele” !!!
    ha ha ha…
    mă leşi!?

    păi bipedul ăsta(iniţial am scris om, da’ m am răzgândit, mea culpa- şi_şi) are spre zero clase, zero calificări gen. Wtf, despre ce vorbim! Mi’e rău, şi iar mă ud. Mai bine mă opresc aici. Că poate omu'(d’astă dată) poate c a dat colţu’ şi’i miroase gur’a flori deja. Să fie primit acolo unde i’o fi locul.
    În lumea mea, NU! Categoric!!! (Sma, cu afinitatea ei spre ezoterism + cunoştinţele virtuale 😆 comune, poate spune mai multe dacă doreşte).
    (morţii cu morţii, vi ii cu …) Toate trec.
    Şi nu-mi prea vine să cred c’ai obosit.
    Da’ tot e bine că nu te-ai săturat. E o diferenţă. E altceva.
    Dezamăgiri?!
    Serios?
    Păi fără dezamăgiri, ar mai fi filozofi?
    Să fim serioşi.

    Tu continuă să scrii, vorba lu’ Sma. Şi lasă-ne pe noi cei ce te citim şi te iubim să ….filozofăm după. 😆

    Apreciază

    Răspunde
    1. smaranda

     @ Nostrastella Pt că îți lipsește partea ezoterică, judeci în necunoștință de cauză. Dl Călin nu este filozof. Indiferent cât suntem de spirituali , egoul se rafinează împreună cu noi. Nimeni nu e scutit. Nu știu cine, ce, cum este dl Călin dar nu îmi permit o caracterizare și îl respect nelimitat, nefiind musai de acord cu toate ideile dânsului. În discuțiile cu cunoștințe comune, am putut sesiza că în principiu vorbeau despre același lucru și erau deacord dar foloseau limbaje diferite. Să îți savurez prezența, am fost din fericire obligată să trec peste limitele proprii. Considerența mea pt tine și dragostea pt tine a rămas nepătată dar am luptat să trec peste limitele egoului personal ca să te văd așa cum ești în esență.

     Apreciază

     Răspunde
     1. nostrastella

      Şi io te iubesc Smărăndiţo! Mult mult de tot.

      Chiar mai mult decât tine. De ce?! Păi e foarte simplu:

      – tu poţi şi chiar iubeşti pe toată lumea; şi respect asta.
      – io, afurisită cum sunt, nu pot iubi pe oricine! Iartă-mă!

      Apreciază

      Răspunde
        1. smaranda

         Aldus. Femeile vă aduc pe lume și vă spală la cur și când sunteți foarte tineri și când ați devenit bătrâni și neputincioși. Ele pot manifesta mai usor iubirea in cuvinte sau îmbrățișare căci nu o confundă cu sexul.

         Apreciază

         Răspunde
         1. klaus

          Well, Sma, atributele astea nu mai sunt doar ale femeilor. Am spălat la cur și copiii mei și bătrânii mei. Poate de aia par mai greu digerabil în ceea ce privește exprimarea. M-am adaptat în viața asta la prea multe. Pentru mine ar fi o sursă de stres doar să încerc să le enumăr. Nu am ajuns să fiu mai deștept, n-are nici o legătura cu inteligența. Dar am ajuns să înțeleg ceea ce bănuiam de ceva vreme. Inteligența și cultura nu vin la pachet cu moralitatea!

          Apreciază

          Răspunde
 6. klaus

  Da, Sma, nu duci dragostea la metrologie.Nu duci nici îndoiala, nici frustrarea, nici răzbunarea, nici egoismul, dracu’ să le ia că-s prea multe! Fiecare dezvoltă un oficiu de metrologie interior. E subiectiv, clar, dar e o gamă de reguli, era să le zic legi, care te ajută și te bulversează în același timp. Făcusem la un moment dat o invitație la o reuniune al ăstora fără chip. Nu era vrăjeală, deși Stelu se va trage pe cur doar pentru a nu dansa cu mine, evident :D. Poate n-o să mor și o voi face. Aștept să mă priviți în ochi când faceți comentarii.

  Castane, cum rămâne cu întrebarea? Răspunzi au ba?

  Apreciază

  Răspunde
  1. smaranda

   Klaus, poți să dansezi cu soția, la întrebări nu îi obligat nimeni să îți răspundă, interior ne macină uragane dar putem umbla pe ape și putem poruncii furtunii. Și crede-mă că îți știu durerea lumii dar așa cum eu o stapânesc așa stăpân pe ea ești și tu. Nu mai mijlocii niște păci în alții, cauzează o in tine. Ești centrul universului, pacea ta, aduce universului pace.

   Apreciază

   Răspunde
  1. Aldus

   Nu ne murdărim, așa ne este el din fabrică. 😀 Că la nivelul lui sunt create respectivele glume porcoase. El e tatăl sau sursa glumelor. 🙂

   Iar voi, dacă sunteți așa de bune la iubit, ar trebui să înțelegeți aceste diferențe dintre bărbat și femeie și să ne acceptați și să ne iubiți așa cum suntem. 🙂 Vezi, așa de „bune la iubit”: am mai făcut o glumă tipic masculină. 😀

   Apreciază

   Răspunde
   1. smaranda

    Vă înțelegem și vă iubim. Asta nu înseamnă ca tre să vă acceptăm toate betesugurile. De aia vorbim despre ele. Faptul că creierul îi sursa nu-i o scuză, tre spălat zilnic, bre. Și noi avem baiurile noastre că doară aci trăim împreună cu voi cei dragi.

    Apreciază

    Răspunde
 7. castanman Autor post

  @ all-„Acum, cînd scade rata
  natalitatii, -n tara,
  si vindem prunci de gata
  pagînilor de-afara,
  ni-i dor de vremea-n care
  n-aveam habar de planning
  si, la rastimpuri rare,
  facînd amor în trening,
  cu plapumile puse
  în cap, pîna-n aprilie,
  si-n soapta, ca sa nu se
  auda în familie
  (sau la vecinii care,
  habar n-aveau de planning,
  si, la rastimpuri rare,
  faceau amor în trening
  sau lenjuri anti-baby,
  pe înfundate, ca sa
  nu-i dibuie efebii
  si fetele din casa), –
  eram ceva mai plodnici
  si cu prasila multa…
  Pentru ca, dragi logodnici,
  copiii nu rezulta
  din liberul arbitru,
  ci din fatalitate, –
  dupa ce bei un litru
  de proasta calitate
  s.a.m.d. „

  Apreciază

  Răspunde
 8. castanman Autor post

  @Sma- Mi-au placut enorm panseurile tale direcționate spre klaus si ăla micu, Aldus. A nu se înțelege că mesajul m-a dat pe spate. Ci stilul. Atenție doar la o chestie: să nu-ți devină compătimirea viciu..

  Apreciază

  Răspunde
  1. smaranda

   Tre să clarific ceva aici. Ca să transmit puseuri emoționale pe mine mă costă o enegie enormă. În urmă rămâne o vreme lungă o tristețe neagră. Puseurile le primesc oameni care îndeplinesc următoarea condiție: mi s-au prezentat cândva în vis. Apoi știu că vine vremea când oi avea ceva de transmis. Apoi se creează condițiile și eu sunt perfect aliniată. Altfel nu deschid gura și nu pot fi așa directă. Că mesajul nu te-a dat pe spate … n-a fost pt tine. În freză o vei lua, precis, da nu de la mine.

   Apreciază

   Răspunde
 9. castanman Autor post

  @klaus-prin lume umblă, pe lângă gripă, o altă boală la fel de periculoasa: vanitatea. Citeşte definiția din dexonline şi o să vezi că ai simptomele. Transformă complexele de inferioritate în complexe de superioritate, amputează simțul ridicolului, inhibă orice urmă de decență. Un filozof spunea că se vindecă greu. E nevoie de un eşec de proporții, de o suferință destramătoare sau de uitarea de sine a unei indrăgostiri absorbante. Ghici cum m -am vindecat eu.

  Apreciază

  Răspunde
  1. klaus

   Castane, eu recunosc că-s vanitos. Habar n-am care-i nivelul la care devine patologie. Nici tu nu ai, filosofii nu-s psihiatri! De acolo sfertul meu de mitocănie în care am insistat pe dobitocia ta. Te-ai tot tras pe cur la clișeul cu mâncarea dar, parcă l-ai citit pe Schopenhauer la faza cu vanitatea. Io zic că te temi prea mult, io și acum m-aș duce cu tine la o bere să mă „repari”. Diferența asta dintre noi îmi pare imensă. Și dacă din această din urmă afirmație ar putea să se înțeleagă că aș fi superior, te înșeli! Mă deprimă! D’aia mi se pare mai la îndemână să te fac dobitoc, îmi ești mai uman!

   Apreciază

   Răspunde
 10. castanman Autor post

  @stella- pe la mine pe blog toți sunt inteligenți. Forma de inteligență diferă: am pe blog şi d-aia fără cultură şi d-aia fără morală şi d-aia fără spirit. Nu-i bai! N-ar trebui să te deranjeze nici pe tine. Când o să ajung în america o să intru în primul pub şi o să platesc un whisky dublu pentru tine. Şi o să te caut. Doar pentru a-i spune lui Aldus cum ajunge la tine. Deşi, după cum se dau pe blog băieții după tine, cred că te-aş găsi mult mai usor la FBI printre cei mai căutați în lume.

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s