Despre dragoste şi alți demoni…

Femeia aceea știa că nu sunt prins în statisticile despre fericire și mi-a pus în brațe o rană. Și o mulțime de cuie adunate de la iisușii găsiți prin răspântii.

Suntem doi bieți actori sociali care atribuim și interiorizăm semnificații.  Rațional nu putem intui infinitul . Ne rămâne atingerea  ca cea mai profundă formă de cunoaștere.

Ochii ei confirmau teza materiei din lumină condensată. Iar buzele curbura spațiului Riemann. Ăla în care fiecare dreaptă e de fapt un cerc imens.  Dreaptă care se închide, dar nu se încheie. Ca o iubire pământească.

Mă privești si zâmbesti. Mi-arăți sânii dornici de haptoterapie.  Fluizi, curg ca ceasurile lui Dali. Așteptând, ne ruinăm frumusețea caligrafiind secunde pe sfârcuri.

S-a întins pe nisip și Vitruvius a trasat cel mai frumos cerc peste unghiile ei date atent cu lac. Speriat, mi-a șoptit-esti pierdut, e perfectă!

Telefonul, doza noastră zilnică de morfină, ne anunță rece că am mai îmbatrânit cu un mess. Mess scurt și izbăvitor ca un sex pe centură.

Am vrut să o sărut. A fugit. S-a transformat în rouă. Stia ca iubesc nutritiv. Prefac orice altceva-ul in acelasi

Lumea înconjurătoare ne trimite zilnic în team buildinguri despre folosirea corectă a minciunii. Atunci când adevărul nu mai e relativ. Ci particular. Corelativul clipei.

În zori îmi zice „bună dimineața” așezată cuminte la coada ochiului.

Seara îmbraci t-shirtul aruncat la rufe murdare, cu urmele mele decolorate. Te uiți în oglindă. Vine perfect. Ca o verighetă pe inelarul singurătății.

P.s. Iertare, Gabriel Garcia, că am avut tupeul să-ți folosesc titlul…

10 gânduri despre „Despre dragoste şi alți demoni…

 1. smaranda

  Am întâlnit azi femeia perfectă. În spitalul de psihiatrie Ludwigsburg unde o vizitez pe soacra. Este înaltă, brunetă, se plimbă pe culoarul compartinentului de psihiatrie cu coloana vertebrală perfect aliniată. Nu are mai mult de 20 de ani. Pe brațul stâng, are pentru fiecare suferință a lumii câte o cicatrice tăiată cu lama.

  Apreciază

  Răspunde
 2. smaranda

  Să-ți spun ce am aflat la tv. Zapacitu de Ulise după ce s-o luptat pe la turci, în loc să o ia prima la dreapta spre Ithaca, o ajuns la dracul in parznic prin Gibraltar, unde o pus brânca ( mâna) pe el doamna Calipso și nu i-o mai dat drumu, 7 ani. Îi drept?

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s