De rerum natura

Matematic, un individ este rezultatul totalității restului lumii. O ecuație de echilibru gassetian în care există si termenul liber, nebunia.. Individul îşi foloseşte uneori nebunia în scopuri bune şi inventează dimineața. Contrapondere la Universul fără markeri ai timpului. Universul n-are timp de tâmpeniile individului. De plictiseală, acesta începe să-şi măsoare iubirile în dimineți. Şi pune pe un taler instinctul şi gravitația şi pe celălalt câteva picături de rouă.

Puterea unei iubiri se măsoară cu tăcerea ei.

8 gânduri despre „De rerum natura

  1. castanman Autor post

   Ai cautat traducerea titlului si ai dat de Lucretius! 🙂 Sma, stiu că mă citeşti foarte atentă la detalii şi îți mulțumesc. Cât despre zei, opinia mea e clară. Şi se regăseşte în 60% din postări. „Un zeu i-a cerut unui muritor să-i facă o jucărie. Acesta, zurliu din fire, i-a făcut labirintul. Plin de linii oblice, curbe, intersecții. Un loc unde numai înțeleptul ținându-se de mână cu eroul pot supraviețui. Perdiție curată. Se spune, pe la colțuri, că așa au dispărut zeii.” 🙂 Asta spuneam în „Labirintul”

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde
 1. smaranda

  Dacă vorbim de același labirint, și cred că da, înțeleptul și eroul au nevoie de 1000 de ani să iasă din el. Cum zici, perdiție curată. Mai simplu este să îi dai foc. Arde ca țițeiul. Sau zbegurișul. 🤔

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s