Ea

Iată o zi perfectă pentru o rană frumoasă, spuse el privind fata ca un soldat în tranşee glonțul

Ea asmuțea prin gard câinii singurătății. Era plagiatul unui copil cu magiun pe buze. Indicație de lectură: nu zâmbiți, rămâneți în intervalul dintre pragmatismul gardului şi metafizica singurătății

Ai lui Freud îi şopteau băiatului că e vorba despre o dorință irepresibilă, ai lui Kant c-ar fi o formă a celei de-a patra antinomii. Mai mult teza, ca să fim exacți. Lumea implică ceva care, fie ca parte sau cauză a ei, este o fiinţă absolut necesară.

Băiatul era infatuat. Se credea un erudit al nisipului. Răsfoirea fetei i-a arătat un analfabet. Al pustiului.

 

35 de gânduri despre „Ea

    1. Aldus

     De ce nu? Iubirea nu-i un obiect pe care să-l aduni într-un sertar, nici o creație a orgoliului tău, ci apa unui râu care te traversează. Cu condiția să nu-ți faci dig. Sau lumina care trece prin tine și te colorează în nuanțe inedite. Cu condiția să devii perfect transparent. Dacă ești opac și rigid, dacă nu poți fi modelat în alte forme, dacă nu poți proiecta alte imagini pe corpul tău, o să ricoșeze spre altcineva, mai deschis. Iar tu o să rămâi același.

     Apreciat de 1 persoană

     Răspunde
     1. castanman Autor post

      Juridic, iubirea e un interes nepatrimonial. Biologic, un tropism. Altfel, o prodigalitate de nepermis a sufletului.Câteodată, liturghia unui anahoret care știe că nu există cunoaștere a ceea ce suntem, ci a ceea ce am încetat să fim. (dintr-un studiu mai vechi publicat de zurliu pe blogul lui la care ai comentat super, aldus). Update: iubirea e un delict.

      Apreciază

      Răspunde
 1. klaus

  Băiatul era. Nisipul e un rebut din stații de sortare fără CNP. Problemă: un kilogram de nisip, o masă goală, două mâini. Se aruncă nisipul pe masă și se modelează în nouă secunde chipul unei pisici. Dacă vă iese o canidă, luați măsuri!

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Apreciam mai mult dacă-mi spuneai direct: bă, eşti un câine!, decât să-mi vii cu construcții ajutătoare, gen problema, care să-ți finalizeze ofensa. klaus, ascultă snoavele codrinei/elenei şi vei fi mai câştigat decât din dialogul cu mine.

   Apreciază

   Răspunde
   1. Codrina

    Castanman

    Daca nu-ti place ce si cum scriu, esti liber sa stergi scrierile mele de pe blogul tau. Conversatiile mele, de pe blogul lui Cudi, nu te ating in vreun fel. Eu si Klaus am schimbat vreo 5 replici de cand ne stim. Nu incarca omul cu niste vini ce nu-i apartin. Si nu-mi mai aduce nici mie tot felul de acuzatii sinistre!

    Eu NU sunt Elena. Despre Elena e bine de stiut asta:

    „Substituire de persoană = infracțiune care constă în fapta unei persoane de a se prezenta sub o identitate falsă sau de a atribui o astfel de identitate unei alte persoane, spre a induce în eroare o autoritate publică sau un particular”.

    Sper sa putem vorbi iar dar de la om la om, nu de la om la perete.

    Apreciază

    Răspunde
    1. castanman Autor post

     Codrina/Elena, aştept răspunsurile la întrebările legate de ipoteticul meu prieten, hărțuitorul profesionist. Care atât de mult te-a speriat încât te-ai dus la cel mai bun prieten de-al lui să comentezi, adică la mine. Tu chiar mă crezi tâmpit? Eu zic că am încheiat-o cinstit, tu ți-ai găsit locul, povestirile tale sunt amuzante, după reacțiile provocate, nu ştiu ce te nemulțumeşte. Sfaturile pentru klaus sunt adaptate la evoluția lui. În iarnă îi recomandasem Borges. Azi Codrina/Elena. Bucură-te, nu e de rău

     Apreciază

     Răspunde
 2. Codrina

  Castanman

  Eu raman la asta:

  Eu NU sunt Elena. Despre Elena e bine de stiut asta:

  „Substituire de persoană = infracțiune care constă în fapta unei persoane de a se prezenta sub o identitate falsă sau de a atribui o astfel de identitate unei alte persoane, spre a induce în eroare o autoritate publică sau un particular”.

  E o chestie de citeva zeci de minute sa se demonstreze ca suntem doua persoane diferite.

  Apreciază

  Răspunde
 3. Codrina

  Castanman

  Nici eu nu vreau. Nu vreau sa fiu asociata cu persoane cu care nu am nimic in comun. De fapt, nu-mi place sa fiu asociata cu nimeni, eu sunt eu si numai eu. Codrina!

  Apreciază

  Răspunde
 4. Codrina

  Castanman

  Nu am nimic in comun cu persoane ce bat blogosfera-n lung si-n lat, vorbind vrute si nevrute! Fenomenul cu „semanatul” e ca unii/unele incep sa imite stilul unuia/uneia, altuia/alteia, asa, de amuzament si plictiseala.

  Putem pune punct acestei discutii absurde, despre un subiect la fel de absurd?

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Eşti Elena. Am pus punct. Pe blogul meu mai comentezi doar când vei spune numele prietenului meu apevist, care te-a hărțuit şi din când în când îmi oferea femei. Cărora eu le scriam apoi de dor.

   Apreciază

   Răspunde
 5. Codrina

  Mai du-te-n pula calului, Castanman, ca mi-ai facut capul calendar cu miorlaita de Elena! Pune mana pe telefon si reclama la politie, ca afirmatiile pe care le face la adresa ta sunt grave. Asa vei afla si cine este!

  Si sa sugi pula, Castanman. Nah!

  Apreciază

  Răspunde
 6. Codrina

  stella pulii

  Si tu stella pulii calului sa sugi pula calului, poate te saturi, nesatulo.
  Si scarba esti tu, si proasta esti tu si mintea ta e-ntr-o rana. Si tot ce-mi zici tu mie, esti tu!
  Lunatico! Mars!

  Apreciază

  Răspunde
 7. Codrina

  ..si in pula calului sa mergi si tu, Klaus, taran scortos ce esti si ce-mi mocnesti in jur fara motiv!
  Si in pula calului sa mearga toti care ma musca de partile moi, inclusiv fiorosul Dr Vader! Da?

  Apreciază

  Răspunde
 8. Codrina

  ..Si Renata Carageani sa suga puli de cai. Daca nu-i ramane nimic de la nesatula Stella, ii aduc herghelia lui bunicu’.

  Si o fi bune si pulile de cai morti! Si potcoavele! Foarte fain. Cred ca am inventat o injuratura noua! Sa sugi potcoave de cai morti!😅

  Apreciază

  Răspunde
 9. castanman Autor post

  @codrina-elena/ stimată doamnă, inițial m-am simțit discriminat, doar eu să sug pula ta, iar ceilalți pulă de cal. Apoi mi-am adus aminte că mi-a mai dat să sug o pulă tot o emigrantă. Sper să nu devină o chestie endemică printre celelalte emigrante (mă refer la cele care n-au plecat din țară de foame sau pentru a nu rămâne nemăritate) care relaționează cu Castanul. În concluzie, ai procedat corect. Legat de faptul că ai jignit din senin pe blogul meu persoane care n-aveau legătură cu speța, te anunț că nu voi interveni pentru că: 1. Stella are verbul şi-ți va zice 2. Renata are studiile medicale şi te va compătimi 3. klaus are pe mammare şi mamțica 4. Vader te va ignora. Pe punjab nu-l cunosc. Îți urez să sugi pe toata perioada asta de înserare în nordul tău numai vitamina D. Are legătură cu depresia. Iar pentru protejarea florei stomacale înghite înainte eseul ăla celebru al lui Gheo: adio, țara mea, cu î din i, cu â din a

  Apreciază

  Răspunde
 10. Codrina

  Stimabile Castanman cu idei fixe, la 9 ani cand am plecat din tara, nu aveam cum sa ma casatoresc ca doar nu-s din Punjab. Oricum despre plecatul romancelor, se spune ca la anumite perioade se golea tara de fete frumoase pentru ca erau la mare cautare printre straini. Erau alesele. Si sunt! Si vor fi.

  Si mai lasa-ma cu inchipuirile despre ‘telectualii pulii ce te scuipa-n cap ca pui o virgula aiurea, ca faci un dezacord si ca indraznesti sa scrii fara aprobarea lor. Impaiati indiferenti, ghiftuiti, lipsiti de dragoste si respect fata de valorile neamului romanesc, alogeni mustind de ura impotriva a tot ce inseamna romanism.

  Unul din ei nu este in stare sa scrie asa:

  „La răspântia căilor singuratice, unde călătorul e minune şi glasul omului poveste, o colibă, dusă pe jumătate în pământ, stă locului neclintită.
  Stăpânul lumii e vântul, şi aruncă, ca în bătătură la el, clăi de nori posomorâţi peste întinsul cerului. Frunzele uscate scot sunete seci şi, repezite în depărtări, se pierd spre roata pământului.”

  dar au pretentii de legende literare in viata.

  – La crucea de iatagane

  De te-aş prinde, caţaoane,

  Să-ţi dau foc la fustanele,

  Să scape ţara de ele,

  De lepră şi de belele…

  Cu mare bucurie si fericire salut sfintirea Catedralei Mantuirii Neamului si sarbatorirea Centenarului. Abia astept sa vina zilele Revolutiei sa plang la mormintele Eroilor Revolutiei si pe urma sa impusc neocomunistii nenorociti (vaaai ce pleonasm am comis) de care nu mai scapam din cauza celor ca tine.

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Stimată doamnă, nu am atacat simbolurile dumneavoastră, recte Catedrala, Centenarul, Revoluția si ai săi eroi. La împuşcatul neocomuniştilor te-aş ruga să ții seama doar de o chestie de-a lui Marx- istoria are o fantezie mai mare decât oamenii. Eu o să stau în casă când îi împuşti ca sa nu te-ncurc

   Apreciază

   Răspunde
 11. Codrina

  Si inca ceva, stimabile Castanman, ca vad ca tare te ploconesti in fata statutului de …pula!

  Afla ca familia mea e plina de tarani si de boieri si de haiduci, de legionari, de intelectuali, medici, profesori, invatatori, preoti, avocati. Familia mea coboara din Maramures spre inima Ardealului si se duce pana la Bucuresti si pe urma mai departe, in lumea larga. Dar niciodata, absolut niciodata, acesti oameni din familia mea nu au renuntat la coloana vertebrala. Imagineaza-ti ca tatutul meu nu a avut carnet de comunist, lucru ce l-a obligat sa paraseasca tara, riscandu-si viata. Am plecat din tara la 9 ani, in plina Revolutie, printre gloante ce ne suierau la ureche. Am spus, copil fiind ca nu voi mai pune piciorul in tara mea, vreodata, dar am baut apa din fantanile sapate de stramosii mei si am respirat acelasi aer pe care l-au respirat stramosii mei, dacii si e imposibil sa-mi uit si sa nu-mi iubesc tara.

  Cat esti de mic, Castanman, aproape ca nu te mai vad!

  Apreciază

  Răspunde
   1. Codrina

    Ce urat a devenit locul asta si eu ma uratesc aici tot mai mult.
    Sunt oameni ce au darul sa scoata tot ce-i mai frumos din tine si oameni ce scot tot ce-i mai urat.

    Apreciază

    Răspunde
 12. castanman Autor post

  @ceilalți/ îmi ofer scuzele pentru tot ce a suportat privirea voastră la această postare. Poate părea ipocrit gestul având în vedere că puteam şterge comentariile. Dar, am experiența cu un alt psihopat. IOSIF. Atunci l-am şters. Când am spus că ăsta e un tip jegos l-a caracter, au sărit deontologii wordpressului pe mine pentru a produce dovezi. N-am avut, wp-ul goleşte gunoiul. Acum le păstrez cu riscul de face praf o postare la care chiar țineam. Nu atât deontologii m-au deranjat atunci, cât cei care pentru o lingură de mâncare au fost neutri cu partipris. Între timp au ajuns şi partipriştii la părerea mea. Cu Codrina/Elena am avut senzația de dejà vu. Aşa că am lăsat tot. Încă o dată, scuze.

  Apreciat de 3 persoane

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s