Îmbătrânim aşteptându-l pe Moşu’

Motto: nu am, era un vers care n-a mai ajuns…

În fiecare dimineață, la cafea, cuvintele tale mă pipăie obscen. Un joc al seducției în care „bună dimineața” rămâne o felație niciodată finalizată. Un aleph al incertitudinii. Cardinal al așteptării construite meticulos din infiniții mici ai clipei.

Afară, ninsoarea. O sinucidere colectivă a îngerilor. Fără drept la slujbă de pomenire. Crăcile copacilor,  sârmă ghimpată ce-mi taie cheful de evadare. Ziua feliată subțire. Printr-o copcă încerc să prind cuvintele tale nedezlipite, încă, de buze. Ca niște oase aruncate câinilor, păcatele-mi troznesc.

Atins de Alzheimer, îmi pun costumul ăla bun și îl aștept, cuminte, pe Moșu’. Căutarea lui pe google îmi dă permanent un „404. Page not found”

31 de gânduri despre „Îmbătrânim aşteptându-l pe Moşu’

 1. smaranda64

  Aflasem că Dumnezeu avea un escadron de îngeri din gheață. Îi trimitea in univers cu treabă. ” Să vă feriți de iubirea omului” îi sfătuia Domnul de fiecare dată când îi trimitea pe terra.
  Eu bănuiam că apele planetei sunt îngeri de gheață topiți în iubire.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. nostrastella

  Nu’mi place Coelho.
  Nu mi-a plăcut niciodată.
  Sau poate nu l-am citit eu suficient. Sau când trebuie.
  Ori în cheia potrivită. Ori poate n-aveam eu starea aia… coaieeliană 😆
  Habar n-am. Tot ce am citit pân’la momentul ăsta -iertare fanilor- o fost lecturare forţată, cum ar veni… gen cea obligatorie de parcurs + rezumatele aferente , pentru vacanţa mare, în clasele cinci-opt, parcă. Nu ştiu. Când a apărut, toţi mă pisau cu coi-coi_e_io, în sus şi’n jos:
  – Ai citit… bla bla ???
  – De cine?
  – Cum, încă n-ai auzit de coicoi_e_io!

  Până la urmă am cumpărat una. Nici nu mai ştiu. Nu m-a dat pe spate.
  Oi fi frigidă, mno. Nu, chiar nu. Au mai urmat vreo două. Same.
  Dar… promit să reiau cândva.
  Citit Aleph. Plăcut, cumva. Poate că m-a nimerit la momentul oprtun.

  Interacţionând cu semenii tăi face to face… e ceva sublim.
  Iar când limba, cultura, obiceiurile altora, sunt doar lăcate „fake”, de târg ori SH uri obscure – ieftine şi uşor de deschis…. atunci când OMUL se bâţâie în toată splendoarea lui….. orgasmul multiplu vine de la sine, fără preludiu, natural şi firesc… de dureros.
  DOARE RĂU CÂND SIMŢI OMUL, crede-mă.


  (am câteva d’astea cu OMUL. şi sper să mai prind multeeee altele.
  Trecem peste.)

  Îmi pare mie, sau trage curentul p’acilea?
  Chiar au plecat?
  Definitiv?!
  Cum?
  Şi Mata Hari şi oama lui Menelau!
  Nu pot să cred.
  Deci s’or dus. Uf

  Da’ dacă -zic, nu dau cu parul- n’or închis şi uşa… nu’i semn c’or reveni?
  Pariu?!

  PS.
  părerea mea:

  atâta timp cât îl mai aştepţi pe Moşul, bătrâneţea n’o bate ever la poarta ta!

  Apreciat de 3 persoane

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Nici mie nu-mi place Coelho. Maneaua din literatură. ” Asa cum Aleph este punctul ce contine intregul univers, universul literar borgesian se regaseste in aceasta carte esentiala: oglinzi, labirinturi, vise, biblioteci infinite, cutitari gaucho, tigri transparenti sint teme si motive la care autorul se intoarce mereu pentru a demonstra ceea ce a sustinut intotdeauna, ca lumea e o carte ce se rescrie la infinit.” Vorbesc în text de Aleph-ul lui Borges, Stella. Costă mai puțin decât un pachet de țigări. Sau decât un chil de carne tocată. E păcat să nu o ai. E o ediție de buzunar. Nu poate fi pusă în bibliotecă lângă Sanda Marin, aia mare. De pe blogul ăsta au plecat mulți, multe. Au venit nechemați, au plecat când n-au mai rezonat. Când şi au dat seama că omul din spatele scriituri e o jigodie care nu dă limbi în cur pentru aplauze. Uneori am mediat aiurea discuțiile şi s-au supărat. Alteori n-am mediat şi iar s-au supărat. N-am chef să mă mai cert cu nimeni. Şi calitatea „cerții” a scăzut fenomenal. A dispărut tăietura fină. A venit căcatul, curul, băşina. Au venit istericale de femei disperate de alții, care îşi rezolvă problemele scuipând. Când le vorbesc de bibliotecă li se pare că e o ofensă. O ofensă adusă vieții lor vii plină de mortăciuni gata de preparat la cuptor sau sub pământ. Ici colo câte o chestie liricoidă, ghiocel pe altarul unei primăveri inventate pentru a contrabalansa toamna asta permanentă. Zi-le p-astea cu OMUL, Stella, am obosit de şmecherii lingvistice, englezisme de corporatişti, limbajul coprocultural care schimonoseşte ființe în definitiv frumoase. Tripsuri şi tricksuri ce pot prosti doar sfertodocşii. Mă obosesc enorm nulitățile infatuate care se pişa pe mine doar pentru că nu-mi țin basca cum vor ei.
   Ps. Am citit Coelho, chiar dacă nu-mi place. Aproape tot. Chiar şi Aleph-ul lui. Mă înteresează miturile pe care brodează. Să ştii, legat de cartea menționată, că fiecare bărbat are, ereditar, o genă Hilal.

   Apreciat de 3 persoane

   Răspunde
   1. nostrastella

    Mea culpa!
    Iertare.
    Jorge Luis Borges?
    Zero. Spre ruşinea mea.
    Că n-am citit nimic, recunosc.
    Da’ de mâine… Merci de pont. Promit.

    Toamna e pe ducă. Cu borgul tău… iarna promite.

    PS.
    devii cumva prea prăpăstios.
    şi prea te alinţi.
    şi oricum, eşti mult prea bun pentru mojicii ş’alte d’astea.

    Ş’o să zic câte ceva despre OM, cândva … undeva.
    Aici nu pot.
    Ai ridicat ştacheta prea sus.
    Tu eşti de vină 😆

    Apreciază

    Răspunde
    1. castanman Autor post

     Haelb, S! Nu e alint, e o muşcatură puțin mai organizată, Borges e doar un amănunt, nu trebuie să-l iei de bun, la mine e una din coordonatele punctului mort al timpului, Elena/Codrina s-a(u) integrat perfect, nu voi lăcrima, ştacheta e la locul potrivit, tu ai încercat un alint. Aşa că lasă mofturile şi spiritul gregar şi scrie. Nu numai eu, ci toată blogosfera aşteaptă să vadă ce scrie „ticăloasa”. Ps. Unii scriu cu inocența din ei, alții cu ticăloşia, zice pe undeva Cioran. Dar ăştia din urmă chiar încearcă să se purifice.

     Apreciază

     Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s