Cutia de pantofi

Viața asta ca o pasăre rănită, într-o cutie de pantofi. Căreia îi arunc semințe zâmbind. Deşi ştiu că nu va mai zbura niciodată. Cu ochii pe ceas, sclav al cotidianului. Irosindu-mă pentru a respecta self help agenda. Ființă schizoidă trăind timpul mic, ăla cronologic. Cu gândul la timpul mare. Timpul în care suspenzi principiile şi judecățile de valoare. Timp alocat unui spațiu al levitării spiritului. Până şi singurătatea s-a vulgarizat. O folosesc ca pe-un avans plătit pentru o iubire. D-aia domestică în care singura pasiune comună e telecomanda.

E duminică după-amiaza. Timpul cel mai propice ieşirii la o plimbare cu mine însumi pentru a degusta, cu lingurița, porția de bovarism. În oglindă mă priveşte un Iov disperat de nevoia de a înțelege. Elifazii, bildazii, zofarii dorm.

Mâine va fi la fel. Aruncând semințe într-o cutie de pantofi.

 

 

14 gânduri despre „Cutia de pantofi

 1. Codrina

  „Viața asta ca o pasăre rănită, într-o cutie de pantofi. ” Prea frumoasa si prea trista metafora asta! M-a dus cu gandul la alta: „Viata ca o prada”. Gandeste-te si la varianta asta!

  Eu cred ca nu principiile ne-nlantuie. Eu cred ca prejudecatile! De-aia afirm ca viata domestica cuprinde tot ce se afla intre cer si pamant, nu doar o telecomanda.🙂

  Despre singuratate se spune, totusi, ca ne infrumuseteaza viata, ca adauga o stralucire deosebita rasariturilor si ca parfumeaza aerul noptilor!

  Mai cred ca Sfintii Inchisorilor intrec exemplul lui Iov.
  Mai cred, ca maine, viata poate fi altfel. Ca o prada.

  Apreciază

  Răspunde
 2. Codrina

  Ah, mai e si varianta Viata ca o teapa!

  Desi nu agreez cartile motivationale, trebuie sa recunosc ca nu tot continutul acestora este doar blablabla:

  „Adevăraţii tăi inamici sunt gândurile de autoapărare, aşteptările mărunte şi credinţa că nu îţi este permis să trăieşti la maximum. Până la urmă, vei experimenta doar atâta suferinţă câtă eşti dispus să înghiţi. Durerea se întâmplă, dar suferinţa este opţională. Poţi avea control asupra gradului în care suferi. Pentru a-ţi dobândi libertatea, intră în propria minte şi, ca o gazdă a unei petreceri exclusiviste, permite intrarea doar a gândurilor care îţi fac bine. Pe restul trimite-le de unde au venit”.

  Apreciază

  Răspunde
   1. Codrina

    Ara

    Traitul la maxim inseamna lucruri diferite pentru oameni diferiti.

    Pentru mine traitul la maxim inseamna sa iubesc si sa fiu iubita, sa am ca prieteni oameni care ma respecta, sa ma distrez in locuri cu muzica, sa cunosc oameni noi si interesanti, sa traiesc cu emotie venirea si plecarea anotimpurilor, sa citesc o carte buna, sa locuiesc langa mare alaturi de „cel mai iubit dintre pamanteni”! Plus un alt milion de lucruri.

    Apreciază

    Răspunde
   1. Codrina

    Castanman

    Sa nu crezi ca sunt bigota, ca fac prozelitism cand vorbesc de Dumnezeu. Chiar ma feresc sa-I spun numele de teama sa nu-L banalizez, sa nu-L arunc in derizoriu! Ma scot din minti predicantii!

    De ce explicatia asta? Pentru ca vreau sa-ti dau un exemplu de suferinta optionala suprema:

    Rastignirea lui Isus!

    Apreciază

    Răspunde
 3. dureredemoment

  Nice, chiar ai prins esenţa a ceea ce mulţi trăim zi de zi. Până la urmă asta e realitatea ce ne înconjoară, vrei nu vrei ăsta e adevărul. O săptămână frumoasă Castan!

  Apreciază

  Răspunde
 4. Ara

  Cum am zis, Singuratatea e progenitura Fricii. De aia m-am apucat sa scriu despre Frica, nu despre Singuratate. M-am simtit atat de singur for so long…. Apoi, am inceput sa ma intreb de ce am ajuns sa tremur cand ma simt ancestral de singur, in momentul in care insusi abisul imi suge fiinta prin calcaie… Doar frica putea fi, singuratatea nu e decat un parazit. Apoi, oh, m-am intrebat cum oare sa spun despre mine ca sunt fricos, daca am facut lucruri mai curajoase decat orice om pe care il stiu? E atat de simplu, m-am obisnuit cu ea, a devenit parte din mine, lupt cu demonii tremurand, plin de frica, dar nu frica de ei, ci frica de alti demoni, care nu au a face cu acea lupta.
  In alte clipe, cand frica se innobileaza in mine prin actul infrangerii sale, devine solitudine, iar asta ma umple de fericire. Cred ca frica, apoi singuratatea, pot fi anihilate doar daca devin solitudine, fiindca, pe drum inapoi, frica devine motorul existential al celui plin de curaj, in echilibru, ale carui fapte au semnificatie.

  Apreciat de 2 persoane

  Răspunde
  1. Codrina

   Ara

   Inteleg ca Singuratatea-ti este mai urata decat Frica! Ca Singuratatea ta naste monstri.
   In schimb, Frica ta nu este paralizanta, te activeaza sa te lupti cu ea si sa o invingi. Imi pare ca actioneaza ca un mecanism de protectie. Important e sa nu obosesti niciodata!

   La mine e invers, eu evadez voit in Singuratate, sa respir, sa ma regasesc. Frica, ma paralizeaza!

   Despre frica si alte temeri, am gasit asta:

   „An old Cherokee is teaching his grandson about life. “A fight is going on inside me,” he said to the boy.

   “It is a terrible fight and it is between two wolves. One is evil – he is anger, envy, sorrow, regret, greed, arrogance, self-pity, guilt, resentment, inferiority, lies, false pride, superiority, and ego.” He continued, “The other is good – he is joy, peace, love, hope, serenity, humility, kindness, benevolence, empathy, generosity, truth, compassion, and faith. The same fight is going on inside you – and inside every other person, too.”

   The grandson thought about it for a minute and then asked his grandfather, “Which wolf will win?”

   The old Cherokee simply replied, “The one you feed.”

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s