Similare

WordPress-ul publică sub postarea textului meu cu Vasile trei titluri. Care cică ar fi „Similare” cu ceea ce am postat eu. Dau o bere celui/celei care indică cea mai vagă apropiere. Apoi mă gândesc dacă să le cer sau nu daune. 🙂  Voila de vezi textele:

Dumnezeu este surd și pentru a-i spune ceva trebuie să scrii pe hârtie, spun poeții și mă arunca în cea mai mare nebuloasă, ultima mea spusă pe hârtie fiind un bilet prins cu magnetul pe frigider – să iei pâine!

Dumnezeu nu joacă zaruri, spune Einstein încercând să facă praf cuantica lui Born, iar mie tocmai întâmplarea mi-a pus pe tavă adevăruri și iubiri. Și dezamăgiri, bineînțeles.

Dumnezeu este mort, spune Nietzsche și îl iert pentru că într-o noapte mi-a demonstrat că rătăcim în pură iluzie și ceea ce ne-nșală e mai important decât adevărul, contează doar cum ne-am cheltuit credința și nu unde am ajuns.

Dumnezeu este dragoste, spun creștinii de-a valma și eu mă pierd în teoria disonanței cognitive care îmi explică, pornind de la un jaf, că oamenii nu pot fi nefericiți pe perioade mari de timp și mai am puțin pentru a crede că de fapt dragostea nu e decât o forma  a sindromului Stockholm.

dumnezeu e ceea ce facem fiecare din propria singurătate, am citit undeva, demult.

Litoticul meu „te iubesc” l-ai pus pled pe prințesa adormită din tine. Mi-ai spus să nu mai zbor. Sunt ridicol.Singuratatea dă bine pe o aleea pietruită. Paşii au ecou. Zborul nu. „pierderea Poeticii aritostelice a dus la naşterea Numelui trandafirului” spune Eco pe undeva. Am rămas vameş între noapte şi zi. Mi-ai interzis să-mi mai agăț poemele în colțul lunii ca să nu-ți afecteze mareele. Între timpul meu şi timpul tău, o lume.

nesuferito, ai putea răci și habar n-am să-ți fac un ceai, știi, eu mi-am pierdut vremea înălțând zmee pe plantațiile dezamăgirii, nu-ți mai undui coapsele căutând o misterioasă frecvență  de rezonanță, ai putea să-mi verși cafeaua, cea mai importantă chestie din ritualul meu voodoo de exorcizare a nopții… și nu voi mai putea să te alung, la radio am aflat ca au interzis convorbirile telefonice, prea multe cuvinte suspendate în aer, au început să se împiedice îngerii în ele, aștern speriat ultimile cuvinte pe o coală A4 și mă prezint la primul oficiu poștal cerând o sticlă cu timbru, e vorba doar de un naufragiu, oficianta îmi spune senin că nu mai am dreptul la mări și oceane, e important, duduie, mesajul acesta, biata femeie îmi verifică  cota de mesaje alocată și se îngrozește, nesuferita de la adresa de destinație a devenit messuferită, Inchiziția ne  așteaptă cu  mărturisiri complete, suntem declarați eretici ai clipei, fugi sau măcar ascunde-te sub tricoul meu, o, mistico și senzorialo,  nu te mai ridica pe vârfuri și nu-ți mai țuguia buzele, -omul nu poate concepe infinitul-, minți Aquinatule, împrumută tricoul meu și o sa arunci toată filozofia , e totuși un moment solemn, ne vor arde pe rug alaturi de  yahoo-ul ăla prăfuit, hai sa nu-i dezamăgim ascunzând cuvinte.

28 de gânduri despre „Similare

  1. castanman Autor post

   Un om a bătut la o uşă. Cine e? Eu. Pleacă, nu e loc şi pentru tine şi pentru mine. Omul a plecat şi s-a întors după mulți ani de singurătate. A bătut din nou la uşă. Cine e? Tu. Şi uşa i s-a deschis.
   E o parabolă persană. Cred că şi tu încurci pronumele, sonule

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde
   1. Ara

    Am luat o bataie urata, vreo 12-14. Luasem un culoar, eram ok, dar am avut ghinionul de am cazut pe scari si m-au luat la picioare. Coaste fisurate.
    Nu am un gen, mate. Poate ca am o slabiciune pt femeile blande, am vazut prea multa violenta in this life.
    Nu e vorba de Purgatory, Purgatory e o localitate in acest caz. Mergi prin Muntii Stancosi, paduri cat vezi cu ochii, apoi apare localitatea asta. Raul trece orun Durango, dinspre Aspen.

    Apreciază

    Răspunde
     1. Ara

      Nu are. E preocupata doar de activitate, nu de zacut. Si cine naiba isi mai pierde timpul cu bolanzi? In plus, am zis ca fac o pauza, nu a trecut o luna, de la 13 ani, in care sa nu fiu cu vreuna.
      Vrei sa iti povestesc despre o prostituata din Cannes? Ne-am iubit micheteaux.
      Nu e bai, sunt obisnuit. Scriu o carte despre Frica.

      Apreciază

      Răspunde
       1. Ara

        Am cunoscut o in tara in care sunt acum, era cu un ucrainean bogat si influent. O batea. Era frumoasa si tanara. A fugit cu mine. Apoi am reintalnit-o in Nice. Avea 2-3 clienti care plateau undeva la 10 000 pentru un weekend cu ea. Povestea e lunga. Suntem in relatii ok si acum, ne-am despartit pentru ca amandoi aveam o gena a dezastrului si haosului. Mereu am avut o slabiciune pentru prostituate, sunt cei mai buni prieteni.

        Apreciază

        Răspunde
        1. Codrina

         Nu alegem pe cine sa iubim. Stiu, e un cliseu dar e adevarat.

         „The heart is a lonely hunter”.
         O alta metafora absolut superba!

         „The Heart is a lonely hunter with only one desire! To find some lasting comfort in the arms of anothers fire…driven by a desperate hunger to the arms of a neon light, the heart is a lonely hunter when there’s no sign of love in sight!”

         Apreciază

         Răspunde
 1. Ara

  Been gone for 21 yeas. O sa iti povestesc candva despre El Rio de las Animas Perdidas en Purgatório: The River of Souls Lost in Purgatory. Durango. My life was extraordinary. And sad.

  Apreciază

  Răspunde
   1. Ara

    An Artist is Society’s Conscience: Andrei Tarkovsky’s „Andrei Rublev” Returns

    Da, am observat ca e foarte lax, superficial, ca ma toti aia care au facut Spiru Haret. Baiat bun in rest.

    Apreciază

    Răspunde
  1. klaus

   Un milkshake, zic io, satisface nevoia de endorfine. După ceva vreme nu mai ajunge. Frecvența e o oscilație repetitivă. Prostia analizată în unda potrivită sau ne, e sprijinită pe nesiguranța a multor, mult prea multe, certitudini. De aia nu te iau în seamă când construiești garduri. Sunt un expert mediocru la scule. Nu cumpăra scule profesionale, mânuirea lor la nivel de entry level e un fel de a te lua gura pe dinainte. Riscul e să devii un harnic prost.

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s