Femeia cu @

Femeia cu @ e o ştiință exactă.

O ştiință ce te poate ajuta să calculezi corect distanța de la tine pană la linia orizontului. Fără a folosi formula aia de pe wikipedia cu d=3, 856… Ci doar proiecțiile naivității şi ale ticăloşiei pe axa singurătății.

Femeia cu @ e prinsă în nosografia sufletului.

Uneori poate fi turnată în lingouri mici cu care îți poți plăti vămile rătăcirilor voluntare. Alea de le spunem vulgar iubiri.

Femeia cu @ e un ereziarh ale cărui vorbe lovite de mulțime cu pietre devin apodictice.

Speriată de lume, femeia cu @ se-ascunde şi-ți fecundează cuvintele. Şi fiecare text devine, cioranian, n-am ce face, o sinucidere amanată.

 

 

 

52 de gânduri despre „Femeia cu @

       1. Erika Marginean

        Am reluat de unde am lăsat :)) Nu e atât de simplu. Dacă ceea ce aștepți cu mari speranțe se dovedește a fi Godot? Cât timp te poți bucura de o așteptare fără sfârșit? La un moment dat nu mai știi dacă aștepți ceva sau stai și cugeți!

        Apreciază

        Răspunde
        1. castanman Autor post

         Beckett e un şmecher, ştie că nu putem găsi în absurd logică şi ni-l livrează pe Godot ca pe-un Dumnezeu, o eroare, o salvare sau chiar ca un nimic. Pentru ce, atunci, un deadline?

         Apreciază

         Răspunde
 1. Codrina

  Bine ai revenit, Castanman. Lumea blogului a fost mai saraca fara tine. 😊 As aprinde citeva focuri de artificii in cinstea revenirii tale dar mi-i frica de ..politie.

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Codrina, am adus om în loc, pe Ara 🙂 , blogosfera n-a sărăcit. Şi oricum, tu ai fost cea mai caştigată din chestia asta. Atenție, Ara aka Sonumbitch, nu e chiar atat de comod ca interlocutor, eu însumi avand cateva ceva de împărțit cu el 🙂 Cu artificiile mai uşor, văd că-ți place focul, să nu-mi incendiezi blogul. Erau precizări absolut necesare şi nu mi-aş fi iertat-o dacă nu aş fi făcut-o.

   Apreciază

   Răspunde
 2. Codrina

  Castanman, multumesc pentru Ara! Imi place!🤗.. dar gandind la avertismentul tau, sper sa nu se schimbe ca detest sa ma lovesc mereu de aceiasi oameni, locuind in trupuri diferite.

  App de incendii, am incercat, in felul meu, sa intretin focul sacru al blogului ca o vestala ce sunt! 😋

  Acum, serios, imi place cum scrii, imi place sa ma privesc in oglinzile tale (scrierile tale), sa vad daca ma recunosc sau nu! Si uneori o fac ca femeia ta poate fi si unica si universala! Ha Ha! Sigur ai uneori o atitudine macho ce ma face sa marai (mrrrr 🙂) dar imi place la nebunie ca-mi oferi mereu prilejul de a vedea sute, mii de nuante in relatia ta de dragoste-ura, cu Femeia! Nu te superi, sper dar asa te percep eu.

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   „Apartin cu trupul unui barbat/ ce apartine cu sufletul altei femei/ Dupa felul în care îmi pipaie sexul/ noapte de noapte simt cum vrea sa o înabuse-n în mine/ (formele ei ies prin mine la suprafata)// Sunt legata de o femeie/ printr-un barbat care uneori ne vede împreuna/ alteori ne vrea separat// Stau între doi barbati/ Fiecare cu câte o mâna pe genunchii mei: «Daca vom înainta asa mâinile noastre/ se vor atinge în punctul cel mai fierbinte»// Sa o rupem în doua (gândesc)/ Partea cea mai placut dureroasa e sfâsierea“ („Melanj à trois)

   Apreciază

   Răspunde
 3. Codrina

  O fi cum zici, utilitarism dar jur ca e vorba si de ..canibalism. Eu duc la gura paharul cu apa, lingura cu mancare dar niciodata un barbat! Ca e facut din coasta mea! :))) Nu ma lasa inima sa-l fierb sau sa- l perpelesc pe gratar!
  Saracutul de el! Dar asa-i trebuie, ce-a cautat, a gasit! :))))))))

  Apreciază

  Răspunde
 4. nostrastella

  „un bărbat nu poate fi luat de la gura altei femei”

  Bună de tot asta.
  Chapeau!

  De-ar fi dupe mine, te-aş numi ăl dintâi’ul lexicograf,
  pe românika noastră dâmboviţeană.

  Definiţia muii noastre de toate zilele (trecute!),
  ar fi mult îmbogăţită şi mai pe înţelesul tuturora. Crede-mă.
  Io oricum am adăugat’o (definiţia de mai sus) la DOM’ (sic) dex.

  Eşti mare, man, indeed!

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
   1. Aldus

    Zilele trecute făceau ăștia de la Cudi diverse speculații cu privire la posibilul meu sex feminin. Dacă nu la asta faci aluzie cu bucătăria, atunci va trebui să fii mai explicit.

    Apropos, ce-ai pățit lunile trecute de n-ai mai scris nimic pe blog?

    Apreciază

    Răspunde
    1. castanman Autor post

     Nu fac aluzie posibilul tău sex. Astea-s glumițe de bucătărese ratate. Ai înțeles acum, cred, chestia cu mirosul 🙂 „ăştia de la Cudi”- pramatie mică ce-mi eşti! Uiți când pledai probono pentru ei? Eşti cel mai bun încasator din câți am văzut prin virtual. Pentru mine rămâi un atârnător. Un Iosif care ai forfecat logica doar pentru a-ți ieşi o rochiță pentru regina balului. Aia plină de coşuri. Şi untdelemn. Ce e trist e că ai şi calități.

     Apreciază

     Răspunde
     1. Aldus

      „Ăștia de la Cudi” nu-i o expresie peiorativă. În continuare cred că o judeci greșit. După cum cred că și ea pe tine. Aveți personalități diferite și ca atare e firesc să nu vă potriviți. Și e greșit să traduceți lipsa de sincronicitate în nesimțire a celuilalt, când ar fi mai potrivit s-o asimilați unui mod diferit de a fi și de a te manifesta. Celălalt nu simte, nu raționează, nu scrie și nici măcar nu te înjură în termenii tăi – iar asta-i valabil pentru amândoi. Lucru pe care ți l-am spus atât ție, aici pe blog, cât și ei, atunci când am discutat cu ea în privat despre asta. Iar faptul că a trecut ceva timp de atunci nu înseamnă că mi-am schimbat opinia – pe care de altfel nu mi-o exprim pentru a obține considerația cuiva, ci pentru a vă ajuta să vă depășiți blocajele penibile care, altfel, v-ar transforma în doi prieteni virtuali. Că, vorba ta, calități aveți și voi, pe ici pe colo. 🙂

      Apreciază

      Răspunde
      1. castanman Autor post

       Hai că m-ai dat gata, te-ai pus să-i faci o rochiță la mine? „Castane, sugi pula!” nu e un mod diferit de a gândi cum crezi tu, e expresia unei țigănci emigrată de foame şi de frica de urâțenie. I-ai scris în privat, Alduse? Ai scris întregii blogosfere.

       Apreciază

       Răspunde
       1. Aldus

        Dacă vorbești de injurii, sigur că discuția a escaladat, dar trebuie făcută o separație între problema de fond și culorile pe care i le adăugați voi ulterior. Adică între motivul care v-a determinat prima dată să vă certați – legat de care eu cred că amândoi v-ați judecat greșit – și injuriile care s-au suprapus după aceea și pe care vi le aruncați chiar și acum, după atâta timp. Tu ce faci când o numești „țigancă emigrată de foame și frica de urâțenie”?

        Apreciază

        Răspunde
        1. castanman Autor post

         Niciodată nu m-a interesat să ponderez loviturile după ce am fost atacat. Ceea ce fac eu e un „update”. E un termen împrumutat de la absolventa asta de wikipedia. „Update”-ul l-a pus la un articol în care îşi permitea să jignească din senin o femeie mult mai inteligentă (de frumusete nici nu se pune problema) decât ea. În update-ul ăla îmi cerea să i-o sug. E o chestie patologică a acestei ființe „mai” superioare decât cei care am rămas în România. Cei care sigur nu cerem voie reginei să plantăm un pom. Pentru că avem o curte mult mai mare decât cei 2, 5 mp împrumutați. Cei care sigur nu ne temem când vin părinții pe la noi. Şi nici nu-i jignim. Nu fac decât să i pun o oglindă în față. Hai c-am stricat postarea asta. Şi chiar era specială.

         Apreciază

         Răspunde
       2. klaus

        Castane, uneori te ia valul prea tare. Iar privatele blogosferei put mai urât decât haznaua mea din fundul curții. Fuge firul la ciorapii de damă până-n comisura personajului. Știi de ce ce? De miros!

        Apreciază

        Răspunde
          1. castanman Autor post

           Personajul nu a fost descris niciodată ca mic, negru şi cu mâna pe pulă. Te-am văzut în postura de român verde. Fără să faci măcar o minimă ajustare a limbajului ținând cont că şi românii s-au comportat mizerabil când au ocupat un teritoriu. Erai personaj?

           Apreciază

          2. klaus

           Ești mic pentru că lași autorul să călărească personajul. Pentru că dacă tot e Aldus pe aici, n-am discutat niciodată despre românii care ocupă teritorii.
           Da, sunt un român verde care, daca-i fi în subordinea mea și ai face ce m-a înverzit pe mine, te-aș împușca,pentru că ești negru, nu pentru că-ți ții mâna pe pulă.

           Apreciază

          3. castanman Autor post

           Sunt mic pentru că îmi impun să fiu mic. Mă adaptez cerințelor. Tu eşti mic pentru că ți-ai închiriat un spațiu cu bucătărie la comun. Te temi să nu-ți taie gazele proprietarul şi să rămâi cu legumele nevorbite. Şi din homo homini subtiliter ai devenit un homo homini culina. Lucru care e ok, în definitiv. Atât timp cât nu te atingi de cântarul argumentelor într-o dispută care nu te priveşte.

           Apreciază

          4. klaus

           Eu mă tem de mine, singur. Aș pune aproape orice la comun ca terapie. Bucătăria, dincolo de scenă erotică, îți stârnește niște simțuri. Chiar și din bibliotecă ieși să explorezi lumea, ticălos mic! Măcar pentru a te căca.

           Apreciază

          5. castanman Autor post

           Eu am ieşit din bibliotecă acum vreo douăj de ani. Şi de atunci mă tot cac. Pe ea de viață. Normal că mai stropesc şi câteva viețuitoare care-şi fac drum prin arealul meu

           Apreciază

          6. klaus

           Ai ieșit pentru ce? Să se vadă ce mare e biblioteca abandonată de douăzeci de ani? Îmi vinzi castraveți? Te enervează mai degrabă stropii. Mi-e ciudă că te ciupesc de cur și te scarpini pe cerul negru al gurii. De mirosul de bucătărie al cămășii n-am cum să te scap. Nu mai adulmeca, du-te naibii înapoi! În bibliotecă.

           Apreciază

          7. klaus

           Doar uneori sunt mojic. Iar tu nu cunoști nici o persoană care să mă gireze. Tu când ești mojic? Nici eu nu cunosc pe cineva care să te gireze. Nici nu m-ar interesa.

           Apreciază

          8. castanman Autor post

           Eu sunt mojic pe persoană fizică. Tu eşti mojic platit cu „wow”uri. Şi laicuri. Şi ce-ți mai place şhaorma. ” nu cunosc, nu m-ar interesa”- nu ți se pare fără valoare chestia asta? Elimină inutilitățile din discuții. Nu numai cu mine.

           Apreciază

          9. klaus

           E ok, persoană fizică. Parca-m prins autorul de picior. Wow-urile de rigoare sunt generale, particularizările sunt problema care scârțâie. Tu și sonu parca-ți avut tătici în armată. Cine vă putea scoate la cota zero din nivelul de „nemuritor și rece”? Voi sunteți copii care au avut tătici în armată. Vă stă în putință să solicitați sănii cu șenile ca pe un sport infantil, înjurături cu greutate care pare că vă unesc în ochii cu guri care tac. Dragul meu, steagul alb îl înfig cu susu-n jos, doar să depășim faza de grădiniță. Fără giranți!

           Apreciază

          10. castanman Autor post

           Ia-ți steagul şi şterge bădărăniile. Nu mă interesează duelul. Tu poți jigni numai femei. Ai făcut-o nu numai prin înjurături şi epitete. Bărbații te ignoră.Nu încerca să ridici nivelul mojiciei la tătici şi mămici.

           Apreciază

 5. Aldus

  Castane, eu sunt de părere că dacă cineva are o părere proastă nefondată despre tine, este exclusiv problema lui/ei. Poate fi și problema ta doar dacă-i permiți, dar pe de o parte asta ar fi o prostie iar pe de alta de regulă astfel de probleme se sting de la sine, cu trecerea timpului. Constat că la tine însă este o problemă existențială. Așa încât încep să mă întreb dacă nu cumva părerea aia nu era chiar lipsită de fundament. Păcat de librăria aia pe care o tot invoci. Ca-n zicala: bun băiat, păcat de fată. Sau brânză bună-n burduf de câine, că tot nu-ți plac ție rețetele culinare. Da’ poate mai interesant ar fi fost ca, atunci când o vezi pe Cudi că o dă de gard cu câte-o rețetă din asta, să o pui la punct într-un comentariu. Așa, vei rămâne în istorie ca cel care s-a supărat când i s-a spus că e mic, negru și cu mâna pe instalație.

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   E o problemă existențială la mine faptul că cineva are o părere proastă despre mine? Aldus, te ştiam inteligent. Probabil eşti neinformat legat de problemele existențiale. „Mic, negru şi cu mâna pe pulă” e expresia de la care plec întotdeauna discuția cu /despre sfertodoctă. Pentru a nu face vreo greşeala şi a fi prea elegant în exprimare. Legat de chestia cu rămânerea în istorie, tu şi cu încă vreo două persoane veți rămâne în conştiința publicului ca singurele entități inteligente care după ce v-a dat muie țoapa v-ați dus şi s-o lingeți în cur. Doar pentru că miorlăie către voi cu ipocrizie. Speriată că rămâne singură. Şi veți rămâne în istorie şi ca singurele persoane cu discernământ ce participați la discuții alături de Iosif.

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s