Toute personne qui tombe a des ailes

Pe singurul tip deştept avut în război englezii l-au castrat chimic. Pentru asta şi-au oferit politicos scuzele cateva decenii mai tarziu. I-au fost transmise în iad. Ăsta sinucigandu-se între timp. De scarba lor, bănuiesc.

Pentru a verifica dacă un computer poate fi considerat om, englezul făcuse un test. Acum doi-trei ani, un algoritm a reuşit să convingă juriul că ar fi de fapt un băiat de treişpe ani.

Lumea se prăbuşeşte în incertitudine. Sau poate că de aici pleacă.

Gravitația lui Newton e caducă pentru deplasări apropiate de viteza luminii. Einstein, oportunist, pune la bătaie, în condițiile astea, teoria lui minunată. Planck, ironic, anunță că e fix pula teoria lui Einstein în primele clipe ale Universului. Nedeterminare cuantică. Dacă vreți să faceți ceva, uniți gravitația cu electromagnetica şi cu celelalte două…

Lumea, ca nedeterminare cuantică, e un poem.

Şi „toute personne qui tombe a des ailes” devine legea care anulează dimensiunea transcedentală şi neschimbătoare a timpului.

7 gânduri despre „Toute personne qui tombe a des ailes

 1. Renata Carageani

  L-au castrat pe Turing fiindcă era homosexual. De unde se dovedește că nații care vor prinde Sfârșitul Lumii cu o sută de ani înaintea noastră nu sunt lipsite de un anume grad de imbecilitate care le asigură un loc bun în competiția „Oameni suntem!” Adică imbecili.

  Text mișto. O palmă peste bot femeiuștilor care cred că scrii numai ca să le învrăjbești pe ele, unele împotriva altora. Ține-o tot așa, și vor veni și bărbați pe blogul tău.

  p.s.: Pentru textul ăsta, ElZap ți-ar fi dăruit „și caii se împușcă, nu-i așa?”
  http://elzapb.blogspot.ro/2009/09/si-caii-se-impusca-nu-i-asa.html

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Frumos om acest ElZap, Renule. Înțeleg motivul pentru care l-ai iubit. Şi încă îl iubeştî. Nu scriu pentru nimeni. Scriu doar pentru mine. Egoist. Şi în ceea ce scriu cineva recunoaşte o poveste din cotidian. Pe care n-am dreptul să i-o confisc

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde
   1. Renata Carageani

    Când scrii pentru tine și fiecare se recunoaște într-o poveste sau recunoaște povestea, trebuie să accepți că ori nu ești suficient de egoist, ori scrii bine. 🙂

    p.s.: ElZap era o personalitate. Pregnantă și discretă, în același timp. De ce-l iubeam… nu știu. Chimie virtuală. Nimeni nu știe de ce iubește pe cineva. Treaba asta e ca gripa. Te lovește din senin.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s