Update la „Poemul ăla…”

Doamne, fă să fiu uitat repede și trece toată manopera în contul meu. Voi pleda „vinovat” la Judecata de Apoi. Nu poți fi acuzat de deturnare de sensuri. Nici măcar de deteriorare a vreunei minuni. Nu le mai executa sufletul silit, lasă-le să și-l pună la loc și oferă-le ca despăgubiri primele trei locuri din wishlistul lor cu băieții ok. Nu-mi cere facturi pentru toate iubirile, multe au fost lucrate la negru, știi bine că fără mâna unui inger nu iese nimic. Da, e corupție și la tine, Doamne! Le-am făcut ochii cer și am taiat lespezi mari de albastru pentru șpagă. Niciun înger nu va recunoaște că a pus botu’. Lasă-le apoi să viseze și să devină touchscreenuri în fiecare noapte. Vor fi sătule. Probabil și fericite. Efectul placebo e greu de explicat.

32 de gânduri despre „Update la „Poemul ăla…”

 1. Codrina

  Eu stiu ca se spune „Doamne, faca-se voia ta” nicidecum „Doamne, faca-se voia mea”! 😀
  Si nu-ti fie teama de multele-ti iubiri ca EL a spus ca „Celui care va iubi mult, i se vor ierta multe”.

  Ai mai vazut flamand fericit? Daca da, sa stii ca te minte, de fapt a muscat din fructul oprit la ceasul acela, anume, din noapte, fierbinte!

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Codrina

  daca tu ai pleca,
  m-as trezi in miez de noapte,
  ca sa vanez pe strazi pustii
  priviri straine si straine soapte
  ce cheama pasii mei tarzii ..

  dar daca-as stii ca ai veni,
  sa intalnesc pe-altcineva
  nu m-as grabi!

  si totusi daca ai pleca,
  as calatori si eu, departe,
  visand la un strain ce seamana cu tine
  si gura mea ar saruta
  o gura straina ce seamana cu gura ta!

  daca tu ai pleca,
  ar fi pustiu fara de tine
  si-as cauta pe-altcineva,
  sa-mi tina de urat, in noapte
  daca tu ai pleca!

  dar n-as avea rabdare sa raman
  si as pleca
  pentru ca nimeni nu ma stie
  cum ma stii tu,
  cu gura ta, cu mana ta!

  Apreciază

  Răspunde
 3. nostrastella

  Moartea căprioarei, Castule, să zac dacă nu !!!

  Fost’o ce’o fi fost cel din neamu’ lu’ Menumorut şi Glad (aka geluantigelu). Bine că s-a dat dus btw, şi n’o mai adăstat p’acilea , că intram la oareşce gânduri …

  ”…când luna căpruie catifelează genele aurii ale frunzelor şi un dor de Nicolae Labiş mă cuprinde; şi din nou la masa mea pun un pahar plin cu vin roşu, mai mult. Cine ştie? Dacă i-o fi sete şi va veni să îl bea?”.

  Cică !

  ……

  Ce-i inimă? Mi-i foame! Vreau să trăiesc, şi-aş vrea…
  Tu, iartă-mă, fecioară – tu, căprioara mea!
  Mi-i somn. Ce nalt îi focul! Şi codrul, ce adânc!
  Plâng. Ce gândeşte tata? Mănânc şi plâng. Mănânc!

  ….

  Bey !!!
  Aşa cevaaaa !

  Nu’mi face de nicio plăcere, da dee data asta, tre’să fiu de acord cu zâna cruela .
  (să vezi tu numa minton analiză pe text , mamă mamăăăă )
  So , duduie cruduţa : lasă-te .
  Sau mai bine zis LASĂ-NEEEEE !
  N-ai nici’o treabă cu alde d’astea .
  Şi zic şi io ca proasta …

  Nu mai bine pui mătăluţă d’un selfie d’ăla mişto! Să te vază şi Castu la moacă, nu ?!
  Că tare mi’e teamă că dânsu’ nu prea caută poetese .
  Mai degrabă mi’e de, oareşce… bunăciuni , carevasăzică !
  D’or fi …
  Ce zici ?
  Te califici ?

  ……
  BTW
  Labor Day/May Day, whatever, fericit vă doresc , c-am auzit c’aveţi la liber o grămadă .Io stau o tură . (Septembrie nu’i di colo şa )

  Ti pup Cast !

  Apreciază

  Răspunde
 4. nostrastella

  Moartea căprioarei, Castule să zac dacă nu !!!

  Fost’o ce’o fi fost ăl din neamu’ lu’ Menumorut şi Glad (aka geluantigelu).
  Bine că s’o dat dus, btw, şi n’o mai adăstat p’acilea , că intram la oareşce gânduri …

  ”…….
  când luna căpruie catifelează genele aurii ale frunzelor şi un dor mă cuprinde; şi din nou la masa mea pun un pahar plin cu vin roşu, mai mult. Cine ştie? Dacă i-o fi sete şi va veni să îl bea?”.

  De-ar veni numa , zic …

  Cică !

  ……

  Ce-i inimă? Mi-i foame! Vreau să trăiesc, şi-aş vrea…
  Tu, iartă-mă, fecioară – tu, căprioara mea!
  Mi-i somn. Ce nalt îi focul! Şi codrul, ce adânc!
  Plâng. Ce gândeşte tata? Mănânc şi plâng. Mănânc!

  ….

  Bey !!!
  Aşa cevaaaa !

  Deşi mi’e peste cât pot io duce, de data asta, tre’să fiu de acord cu zâna cruela .
  So , duduie cruduţa : lasă-te .
  Sau mai bine zis LASĂ-NEEEEE !
  N-ai nici’o treabă cu alde d’astea . Bagă bre pe cocoaşa minţii neşte mii de km de rimă şi alea alea , ş’apoi dă’o pe-ndrăgosteală , zic .
  Nu mai bine pui mătăluţă d’un selfie, d’ăla mişto, să te vază şi Castu la moacă ?!
  Că tare mi’e teamă că dânsu’ nu prea caută poetese . (I’e plin podu’ , cred .)
  Degrabă mi’e de, oareşce… bunăciuni , carevasăzică !
  Ce zici ?
  Te califici ?
  😆 😆 😆
  ……

  Labor Day/May Day, fericit vă doresc , c-am auzit c’aveţi la liber o grămadă .Io stau o tură . (Septembrie nu’i colo şa )

  Ti pup Cast !

  Apreciază

  Răspunde
 5. Codrina

  Nu de mult imi ziceau prietenii asa: „intra si tu pe bloguri, Codrina, citeste-le, spune si tu ceva ca e pacat de bloggerii ce vorbesc in pustiu, unii chiar au ceva interesant de spus, fa si tu conversatie, ca oameni suntem”!
  Si am facut ce m-au sfatuit prietenii dar acum pot sa le spun si eu ca prea multi oameni nu-s pe bloguri, da ‘ javre-s cu duiumul. Si fac ce stiu javrele sa faca mai bine, sa te sfasie si sa se sfasie-ntre ele.

  Steluto, sa stii ca eu nu am avut niciodata nevoie sa concurez pentru atentia barbatilor. Sa faci asta e cat se poate de injositor si nu face decat sa le dea o si mai mare putere asupra ta. Retine ca-s o frumusica si ca nu din motive de slutenie fizica nu te satisfac eu pe tine! In schimb recomand celor ce sufera de slutenie sufleteasca sa incerce macar o exorcizare. Poate nu se mai crizeaza la vederea celor ce nu sunt dupa chipul si asemanarea lor.

  Multumesc Castanman ca mi-ai fost gazda politicoasa si rabdatoare! Esti singurul pe care l-am ofensat si singurul care ar fi avut dreptul sa ma ia de urechi dar ai fost un domn. Azi ti-am mazgalit iar pagina ca am inteles gresit mesajul. Nu o sa se mai intample.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
  1. Renata Carageani

   Codrina, dacă nu ești soră geamănă și siameză (v-ați născutără cu un creier comun) cu Elena, înseamnă că Dumnezeu s-a plictisit cu desăvârșire și face glume cu noi, ăștilanți. Că io n-am văzut până acum atâta similitudine de… (pune tu ce vrei pe puncte-puncte) între două nick-persoane diferite!
   … Să trăiești în secolul 21 – când se cresc roșiile-n vată stropită cu îngrășământ și tot chinezul și-a pus cadă în privată, ca să încrețească, manual, niște soluții verzui-gălbui, să le facă varză, salată, gălbenuș de ou și ce mai cumpără Europa de Est pe bani puțini – și să mai crezi în exorcizare (respectiv în ghiavol și-ai lui), e ca și cum ai crede că ceaiul de Măselariță (Hyoscyamus Niger) consumat cu generozitate, face talia subțire și piciorul mic. Asta, cu mult înainte să te omoare. 🙂

   Apreciază

   Răspunde
  2. castanman Autor post

   Lasă mulțumirile, Castanul oferă cazare şi masă, mai mult sau mai puțin, spirituală pentru oricine. Ascute-ți armele şi stabileşte-ți o identitate! Chestia cu „Castanul e domn” scoate-o, cade la prima verificare a cazierului 🙂

   Apreciază

   Răspunde
   1. Elena

    Castane, (în varianta politicoasă ar trebui să mă adresez cu „stimate Domnule Castan”? sună ciudat așa că sper să-mi accepți formularea și să nu o consideri lipsită de politețe sau respect) după părerea mea, faptul că precizezi de cazier și că afirmi că ești „mizerabil”, etc, înseamnă că ai trecut de faza de negare, că îți conștientizezi defectele, că ești pe drumul cel bun. Conștientizarea e primul pas în a deveni mai bun. Pentru că sunt alții care nu își vãd bârna din ochi și mai au și pretenții nejustificate de genul:
    – vor onestitate dar ei sunt incorecți și imorali, joacă murdar, trișează
    – vor sinceritate dar ei se ascund, te lucrează pe la spate și mint de rup
    – sunt infideli dar nu acceptă sã-i faci nici măcar geloși asa că elimină toate ispitele prin metode deloc oneste
    – vor iubire dar ei te tratează atât de rău încât îi poți acuza de ură
    – vor libertate dar ei nu îți oferă libertatea de a avea o corespondență privată, ești controlat și spionat mai ceva ca un terorist
    – sunt afemeiați și misogini (nu e oximoron, că doar misoginii nu sunt toți gay) dar te acuzã că ai tu o problemă în a vedea lucrurile corect. În plus mai vorbesc și urât despre femeile care sunt de aceeași speță cu ei, de parcă numai bărbații pot fi instabili emoțional si pot avea dezechilibre și au voie să comită greșeli.
    Dar tu nu ești așa, gen ipocrit, să dai cu piatra în alții sau să oferi ceva mizerabil dar să ai așteptãri mari, gen să iasă celălalt păgubit în relația cu tine. Tu nu ceri mai mult decât poți să oferi, tu nu ispitești la schimburi pãguboase din care celălalt să iasã suferind. Tu ești sincer, cine te vrea așa, te vrea fix așa cum ești, nu ai pretenții la mai mult decât ești și poți să oferi. Pari că te mulțumești cu puțin. Nu știu dacă chiar m-am exprimat inteligibil.
    Iar libertatea într-o relație mi se pare cã sună comic la cei care susțin infidelitatea. Libertatea înseamnă dreptul de a consimți, de a alege, de a nu fi forțat să faci ceva, liberul arbitru. Furtul, crima, violul, spargerea unui e-mail, etc sunt încălcări ale liberului arbitru, încălcarea libertății celuilalt. Faci ceva fărã ca celălalt sã fie de accord, să consimtă. Îi încalci un drept. La fel cum alegem să ne ducem la job și nu facem figuri că nu suntem liberi, fix așa e și într-o relație. Dacă vrei libertate nu te bagi într-o relație. Că nu te obligă nimeni. Dar așa cum nu ne putem primi leafa fãrã a respecta programul de lucru și regulamentul de ordine interioară, așa nu putem avea căldura și tot ce ne oferă o relație fărã a ceda de bună voie la ceea ce unii numesc „libertate”, alții reguli de bun simț, absolut logice și consimțite de mulți ca fiind normale pentru o relație sănătoasă. Dacă cei doi consimt și cad de accord nu mai e vorba de încălcarea unei libertãți. Sclavia e tocmai lipsirea celuilalt de dreptul de a alege. Dacã te conving de ceva, îți respect libertatea, nu ți-o încalc.

    Apreciază

    Răspunde
    1. castanman Autor post

     Stimate domnule Castan…mă laşi, Elena. Filozofia mea e mult mai scurtă: fiecare om are dreptul să facă ce vrea cu ceea ce alții au făcut din el. E un Sartre de zile negre. Şi nimeni nu are dreptul de a consuma mai multă fericire decat consumă. Pentru zilele albe

     Apreciază

     Răspunde
   2. Elena

    Și cu gândul la omul viclean care vrea sã te înșele sã-ți ia mult si sã-ți ofere mizerii (până și nimicul e mai bun decât mizeriile lui) citesc pe cutia de ceai de salvie de la dacia plant, de parcă nu o mai văzusem în viața mea ” A fi bun înseamnă a fi în armonie cu tine însuți. Disonanța înseamnă a fi forțat să fii în armonie cu alții.” O. Wilde. Oare așa să fie?
    Probabil că contează și anturajul.

    Apreciază

    Răspunde
 6. nostrastella

  ”…..as pleca
  pentru ca nimeni nu ma stie
  cum ma stii tu,
  cu gura ta, cu mana ta!”

  Mişto. Tare de tot; deşi ha ha ha, partea aia ”cu mâna ta” aduce a schepsis … via canada, if you know what I mean . Mno, lumea’i rea, ştiu cum e .
  Şi cu suflet negru.
  Şi neexorcizată la timp.
  Whatever . Ce mai întrebat ?
  A !

  Crezi sau nu, muncă muncă şi iar muncă .
  Imobiliare , construcţii ‘
  ‘pulemături”, gen .
  Şi aici şi’n ţară .
  Bine, nu te gândi la ceva grandios .

  Anyway, trebile merg suficient de bine ca să-mi permit 2 sau tre vacanţe pe an .
  Unde doresc şi când doresc, dacă doresc. Uite . în luna mai o săptămână în Spania , pe care o iubesc . iulie sau august, Grecia . pe care o ador şi chiar nu mă las pân’n-o calc toată . De n’oi muri . Apoi în octombrie Cipru . Am descoperit’o anul trecut .
  fermecătoare ţară btw .

  Ce să-ţi mai zic ?
  Ce-am făcut şi ce voi mai face …
  A ! Cu siguranţă SEX ! MUUUUUULT SSSSSEEEEEXXXXX ! Ştii, curios, io lăsându-mă de fumat de vr’o 11 ani, nu mai am treabă cu ”ţigara de după” (ce bună mai era, în puii mei!!!) … şi după momentul ăla , mă gândesc la toate cele . I-am zis şi lu’ iubi: sexul mă face s’o iau din nou de la capăt . Sexul îmi dă puterea şi entuziasmul pt o nouă zi .
  Iar când n’o mai fi …
  Hm …

  Voi muri cu fiecare zi puţin câte puţin . Cred .
  Qizda mă-sii de viaţă ! nu’i corect

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Stelo, urăsc pe lumea asta cel mai mult pe ăia care se laudă cu fututul. 🙂 pe imobiliare am nişte ponturi care îti aduc un profit triplu. Terenuri Ploiesti. 10 min de autostrada. 30 de minute de Otopeni. 15% comision:) Spune-i lui iubi tău că e doar afacere. Nu ne combinăm 🙂 Aştept poze din vacanță 🙂

   Apreciază

   Răspunde
 7. Codrina

  stii bine ca am o identitate dar, eh, ce mai conteaza? pentru mine nu mai conteaza! chiar poti sa stergi tot ce am scris pina acum ..

  Red dirt girl – Emmylou Harris

  Good bye Castanman

  Apreciază

  Răspunde
    1. Elena

     Mie aproape toți ochii albaștrii mi se par superbi, probabil pentru că eu îi am căprui ca la pui :)))
     O dată chiar mi-am cumpărat o pereche de lentile care îmi făceau ochii albaștrii superbi, un pic spre violet. Dar era prea mare chinul cu lentilele alea.
     Cât despre Codrina nu știu mai nimic și bine ai face să confirmi pentru toată lumea că nu sunt eu.

     Apreciază

     Răspunde
     1. castanman Autor post

      Cum să confirm asta? Chiar mi-ar părea rău să nu fii. Vă completați excelent dacă e să nu fii. Nu mă mai iau de mult după IP-uri. Am aflat de la două gagici că pot fi manărite.

      Apreciază

      Răspunde
      1. Elena

       Nu sunt eu Codrina. Eu am recunoscut că am fost și 22 aprilie.
       Codrina scrie poezii mai abstracte așa și nici muzica ei nu mă reprezintă deloc.
       În plus, ea a afirmat că e măritatã și se pregătește să procreeze.
       Eu sunt mai „neserioasã”/ jucãușã, ea e altfel. Eu așa o percep. Că pune mai mult suflet în ce scrie și spune.

       Apreciază

       Răspunde
        1. Elena

         Lãsați! Tu și dragostea! :)))
         Păi dacă ai putea să iubești, nu doar să afirmi că iubești, ai fi maleabil. Așa e omul când iubește.

         @Codrina
         Dacã-l faci pe donjuan naftalizat să se deznaftalizeze și sã te facă să crezi că s-ar putea îndrăgosti cu adevãrat de tine, și asta cu atâta ușurințã, doar de la versurile alea ale tale? Cred că ar fi o performanțã și pentru el. :)))
         (Mulțumesc, Castane! Pentru rãsetele de dimineață)

         Apreciază

         Răspunde
 8. Elena

  Nu te las., Castane.
  Adică vrei să iei mai mult decât oferi, să te bucuri de mai multe calități decât ai, să consumi dar să nu produci.
  Nimeni nu te poate face într-un fel altfel decum ești- tu ești cine ești. Vrei sã spui că ai mai multe fațete? Numai tu singur te poți schimba și controla. Vorbești de parcă ai vrea sã-mi sugerezi că ești dresabil.

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Castan dresabil? Nu cred. Am fost categorisit încăpățanat, laş, agramat, donjuan naftalinizat, insuportabil, dar dresabil, nu. Absolut toți mă ştiu că sunt nemaleabil

   Apreciază

   Răspunde
   1. Elena

    Păi dacă alții te-au făcut într-un anumit fel,, nu e ca și când ei te-au dresat într-un fel? Că tu era ok, în treaba ta, și vine unul și te face într-un fel, și atunci tu zici că ioti, pentru că M-AI FĂCUT AȘA, io am dreptul să fac ce vreau. Cã eu nu eram așa dacă dacă așa m-ai făcut, nah. Cam asta zici tu, nu?

    „Filozofia mea e mult mai scurtă: fiecare om are dreptul să facă ce vrea cu ceea ce alții au făcut din el. E un Sartre de zile negre. ”

    Dacă nu am înțeles eu bine, te rog să-mi explici.

    Apreciază

    Răspunde
   2. Elena

    Eu am o filosofie mai simplă decât a ta ” Ai grijă ce faci că s-ar putea să ți se întoarcă” sau „dacă tu faci anume ceva, îmi dai dreptul să îți fac la fel, ca să vezi cum m-am simțit eu”. Sau „poartă-te cu celălalt așa cum ai vrea ca el să se comporte cu tine, chiar și când greșești”. De aceea probabil eu mă chinui să-i înțeleg pe unii, să înțeleg ce i-a determinat oare să se comporte așa.
    Eu cred că deseori noi luàm totul mult prea personal, când oamenii respectivi nu au vrut să ne lezeze nouă vreun drept sau să ne rănescă neapărat, ci doar încercau sã-și îndeplinească lor „vrerea”, să le fie lor mai bine, să se explice pe ei, să convingã de ceva, să remedieze ceva în favoarea lor sau să-și ascundă o rană, un blocaj emoțional, să-și exprime o frustrare, să-și aline o durere.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s