Fast food

Ninge atat de mişto în oraşul ăsta cenuşiu…Mi s-a făcut de femeia mea geamănă întru moarte. O aştept să ne consumăm restul de iubire, ca pe-un sandvich de fast food. Pus în pungi reciclabile. Să muşcăm ca o fiară însetată de sange. Şi să ne stergem cu manecile pe bărbie. Cu ochii pe ceas, speriați ca nişte hamsteri ce au fentat roata.

Ninge mişto în oraşul ăsta provincial…Şi manecile murdare de sos strălucesc ca un teaser al unei iubiri. Sau ca dinții unei feline.

2 gânduri despre „Fast food

 1. Renata Carageani

  Odată, în Pasajul Lipscani, un viorist bătrân cânta Valurile Dunării. Jalnicul vals al lui Ivanovici. Moșul era îmbrăcat în frac. La picioare, bănuții se strângeau într-o pălărie de cioclu, meschină, orfană, parcă nu era a lui. Urăsc Valsul ăsta, dar depun întotdeauna, măcar un leu, în pălăria artiștilor stradali. Am mai făcut doi pași și m-am întors, să văd de ce pălăria avea aer de recuzită: fiindcă fracul părea ”al lui”, purtat legal în alte vremi, când își permitea haine pe comandă, la marii croitori. E drept, mânecile străluceau ca dinții unei feline. Cum strălucește cornul lunii, exact așa străluceau! A pustiu și-a sărăcie lucie. Exact așa cum strălucesc și fostele iubiri care-și păstrează aura.

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Ce te face să crezi că sunt foste iubiri? E un text pentru femeile frumoase, care n-au oglindă. Să ştie cat sunt de frumoase. Ps. Nu te gandi la păpuşile Barbie. O sa definesc candva frumusetea, după canoanele Castanului. 🙂

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s