Biografem

Pot să-mi iau locul lângă tine, pe stea? Da, spuse prințul, ești prietena mea, e doar o poveste. Ne cunoaștem, ne-am întâlnit într-o zi pe pământ, eu mergeam pe parte a lui, tu pe cealaltă. Tu erai așa și pe dincolo, erai ca toate femeile, uite că ți-am reținut chipul, eu m-am emoționat și ți-am spus ceva cu mâna pe inimă, dar n-ai vrut să mă crezi, ai întins mâna, ai dat de un nor, eu am cuprins de umeri o frunza, unii te văd numai pe tine, alții mă văd numai pe mine, ne suprapunem atât de perfect încât nimeni nu ne poate zări deodată și nimeni nu îndrăznește să locuiască de unde putem fi zăriți amândoi, sângele duce zvonuri de la unul la altul, cum ești?, dacă ridic brațul și-l întind mult înapoi îți descopăr clavicula dulce și, urcând, degetele îți ating sfintele buze, apoi brusc se întorc și îmi strivesc până la sânge gura, dacă o să vrei să mă uiți ascunde-te de lună, îți va aminti cum am mers prin lumina ei cu picioarele goale, dacă vrei să mă uiți, nu încerca să mori, mai ales nu încerca să mori.

 

cassian    sorescu    blandiana

36 de gânduri despre „Biografem

  1. castanman Autor post

   Incerc sa te ajut, Sma, citandu-l aproximativ pe Barthes-„biografem”ul e o unitate minimala cu valoare structurală pentru cursul unei vieti sau de definire a vieții ca destin. B este semnificativ dpdv al devenirii fiintei. Poate fi si un simbol, un mit, un vis sau ceva intamplat in realitatea deja fictionalizata a trecutului care intra in malaxorul ingredientelor biografice. 🙂

   Apreciază

   Răspunde
        1. castanman Autor post

         Chiar crezi că vor creşte aripile aşa? Ai găsit pe wiki? Eu nu cred. O să achiziționez din China ceva pentru traversarea anotimpurilor. Pentru trupurile putrezibile sunt ok 🙂

         Apreciază

         Răspunde
   1. gelu gelu

    Antidot?! 🤔🤔🤔Nici vorba asa ceva. Pai de ce mi-as dori asa ceva? 🤔
    De cand am intalnit iubirea…am intinerit…nu mai dau importanta rautatilor…sunt foarte fericit! Si tu intrebi de antidot?
    Iti recomand plimbari in aer liber…respira aerul primaverii poate te indragostesti de ea si ramai asa☺🙂

    Apreciază

    Răspunde
 1. Erika Marginean

  ”Primăvară frumoasă și ție, Castanman! ”Atât am vrut să-ți trimit de pe telefon, dar e tare greu de intrat pe la tine fără autentificare, etc. Ori problema mea veșnică e passwordul. (nu-l țin minte și pace!) Așa că a trebuit să intru pe calc. să caut pw și să mă spovedesc de față cu toată curtea! Urmează să-mi mai conving și telefonul că eu sunt…eu! (Smile)

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s