Toate femeile mint la fel (2)

„Eu n-am treabă cu Platon, deși mi s-a spus că e lectură obligatorie. 🙂
Să revenim la minciunile femeilor.
Mint chiar mai mult decât îți închipui!…
Mint mai ales când tac. Cînd își tac fricile și dezamăgirile. Nesiguranțele. Mint când nu spun la ce se gândesc, de ce tac, și pe-astea le mint tot în tăcere, că n-are cine să le-ntrebe – la ce te gândești?, de ce taci? Mint hollywoodian, când spun că a fost o seară minunată, ca să nu creadă el că a fost o seară banală, obligatorie, cum, de fapt, a fost. Mint când spun că până și ele uitaseră că e ziua lor, cum să nu uite el?!

Mint așa, plăpând, pacifist, pe mute, pline de speranță.
O, când încep să mintă cu vorbe, când devin zglobii și exuberante, când au opinii și țin la ele, atunci să fii sigur că au cunoscut pe cineva care are răbdare să le asculte tăcerile, care știe în ce hal se simt, dacă-și trec mâna prin păr, compulsiv, până distrug toată munca hairstylistului”

Acesta e un comentariu de-al Renatei. La o postare de om supărat a Castanului. Renata e femeie care a pipăit carte la viața ei. Care nu trage concluzii din filme ca „Spartacus” şi „12 oameni furioşi”. Pentru a le livra ca pilde. Şi pe care n-o văd niciodată în mixul ăla agresiv de pe wordpress: gospodină plus Bouvard şi Pecuchet. Nu e nicio subtilitate. Sunt femei care achizitionează linkuri precum cei doi eroi achiziționează tratate. Şi care se miră tot timpul că nu iese nimic. Dar care sunt convinse că pot sesiza ironia scremut filozofică. Ele necitind nimic din filozofie. Povestea o găsiți rezumată pe net.

Acest comentariu mi-a placut enorm. Sigur sunt şi fragmente autobiografice în el.

Dar, minciuna din textul meu e de altă natură. Candva o s-o fac poveste. Pentru exorcizarea mea. Cat de mult te poate speria ziua de după ce spui cuiva „Pleacă!”!

Reclame

53 de gânduri despre „Toate femeile mint la fel (2)

 1. mozaicul

  Și mie mi-a plăcut foarte mult comentariul Renatei…atât de mult încât am vrut să-i scriu, dar uneori cuvintele sunt de prisos. Mai bine îi trimit un gând foarte bun, chiar dacă îl primește și nu știe de unde provine 🙂
  Titlul tău… mi-a plăcut să-mi imaginez și altă nuanță…(pe) toate femei…le mint la fel.
  Castanman, la ultima frază din postarea ta m-am cutremurat și eu…

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   In sfarsit, cineva comenteaza fara frustrari acumulate. Mo, Renul scrie frumos. Asta se vede dupa numarul de dusmani. 🙂 E ca nu sunt comentariile pe care le asteptai pe aici? Daca stiam ca wordpressul devine blog de culinarit si gesticulații ale cunoaşterii, adica aflarea în treaba, ramaneam pe partea de sport.

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde
   1. mozaicul

    Da, Renul scrie frumos, și mi-e drag să citesc rândul său – aici și în Gară. Așa cum îi spuneam lui Iosif (într-un răspuns prea politicos pe fostul meu blog, acum șters), îmi place să vin să vă citesc – și pe tine și pe Renata. Restul…în diagonală, altele…deloc.
    Într-adevăr m-a surprins foarte tare modul de a comenta, de a vărsa obidă, de a divaga (des) de la subiect și mai ales de a suspecta adesea că totul/textul e despre el/ea (vreunul dintre comentatori) – asta e boală grea și des întâlnită pe platforma WP.
    Dar am priceput și eu (greu și târziu, admit) că eu aleg…și ce citesc, și ce nu, și unde rămân și de ce. Dacă sunt catalogată-n fel și chip, foarte bine, mi-a crescut în ultima vreme gradul de nepăsare la mojicii cum nici n-ai crede.
    Spor în toate, Castanman! Și nu renunța să scrii, așa cum ai poftă!

    Apreciază

    Răspunde
    1. castanman Autor post

     Mo, sa ne intelegem, eu nu spun ca doar ceea ce imi place mie e frumos si nu reprosez nimanui opiniile diferite legate de frumos. Procust nu poate fi profesor de estetica, spunea cineva, aproximativ. Si daca ma agit putin e pentru ca m-am saturat de ipocrizia izvorata din cloceala găştii.

     Apreciat de 1 persoană

     Răspunde
 2. nostrastella

  ”Stella pe blogul Castanului
  Renule, e un comentariu exclusiv pentru tine. Ca să înțelegi de ce e „mişto”. Şi poate întelegi odată şi pană unde merge ipocrizia adulților”

  ….
  ce prost eşti , bro

  poţi să i dai limbi distinsei zâne i , un mileniu de acu încolo . mde , nu oricine poate fi …aroman …
  mă dixtrează (sic!) lăbăreala ta ! şi mă piş pe mine de râs .

  …………

  să fii sănătos – că prea multe’mi vin la gură !

  …… aşa că mă opresc şi ADIOO .

  te oi mai citi ,,, Dar , doar să văd cum te sfârşeşti !!!

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Acest anonim are IP de Franta. Nu cred ca mai scap de acest libidinos. Heeei, Cudi, nenea Iosif vorbeste urat. Nu crezi ca e el? Nu mai fac greseala sa sterg dovezile si sa fiu supus acuzatiilor tale cu iz paranoic. Nu stiu sa postez poze. O voi face daca mi o ceri explicit.

   Apreciază

   Răspunde
 3. Cudi

  Spartacus n-am văzut. 12 oameni furioși e un film foarte bun. Aia cu gospodină o iau drept un compliment, nu mi-e rușine printre cratițe. Oare de unde știi tu ce citesc sau nu citesc eu?
  Că ești penibil ți-am zis, nu știu de ce insiști să demonstrezi în continuare asta.

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   La „penibil” sunt setat sa raspund imediat „nesimtito”. Dar as pierde. Atat timp cat dupa criteriile tale Iosif e un tip fain, penibilul emis de tine ma face gladiola pentru oamenii normali. Nu te-as fi intepat putin, vezi diferenta intre ce am zis eu si cum ai raspuns tu, daca nu intrai intr-o convorbire pe un blog terț ca sa emani başina aia cu ipocrizia scremuta etc etc strict catre mine, Castanu. Ai facut-o intentionat pomenindu-mi numele. Nu ti-as fi raspuns niciodata. Arlech nu merita murdarita de scuipatii nostri. Si mai e un comentariu acolo care ma viza (cunosc cațiva termeni standard folositi, legat de pizdele de pe blogul asta), dar nu legat de Iosif, ci de CV ul meu amoros pe aici. Nu mi-a pomenit numele, tac. Filozofului scremut i-am oferit, la schimb, o gospodina mixata cu Pecuchet si Bouvard. Eu cred ca e un deal corect. Sau nu-ti convine Pecuchet? Schimb. Pun altul. Dar gospodina n-o schimb. Inca o data, atentie la limbaj

   Apreciază

   Răspunde
 4. Aldus

  Sunt femei care achizitionează linkuri precum cei doi eroi achiziționează tratate.

  Nu ți-ar strica nici ție să începi să pui vreo două linkuri. Ca de exemplu, la comentariul de unde ai preluat citatul Renatei. Ceea ce ne conduce la:

  O, când încep să mintă cu vorbe, când devin zglobii și exuberante, când au opinii și țin la ele, atunci să fii sigur cădacă-și trec mâna prin păr, compulsiv, până distrug toată munca hairstylistului.

  Copist e un job onorabil cât timp îți admiți limitările. Că trebuie să pornești de undeva. Totul e să fii onest față de tine și față de cititori. Aparent, tu mai ai până la copist.

  O întrebare: de ce când erai prieten cu Cudi și ți-a cerut probe în sprijinul acuzațiilor pe care i le aduceai pe blogul ei lui Iosif, ai preferat să taci, pentru ca de câteva zile încoace să-ți aduci aminte în N comentarii de aici sau lăsate la alții despre cât de nașpa e cea care ți-a cerut aceste probe? Și de ce, dacă tot ați fost prieteni, în locul unui dialog direct și franc, alegi calea asta a aluziilor ascuțite și îmbârligate, tot mai dese?

  Nenea Iosif vorbește cum vorbește, dar e direct. Poate un lucru pe care tu nu-l înțelegi.

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Aldus, pentru mine esti nevinovat, de cand te-ai autodenuntat ca citesti rar carti, iar poezie deloc. Totusi, pentru ca nu-ti dai seam ca esti folosit ( reciteste cata muie ti-a dat nu stiu cine, pe unde ai fost banat etc), o sa iti dau cateva lamuriri. Citatul care tine in brate aceasta postare e un comm de-al Renatei pe o postare anterioara. Daca am cateva comentarii d-astea de la cativa prieteni, pot considera ca n-am scris degeaba. Bineinteles ca si un text despre merdenele are valoarea si comentatorii lui valorosi. De gustibus. Iosif vorbeste direct. De acord. Are un comentariu chiar aici. Ce ar trebui sa fac eu? Sa vorbesc la fel? Aluzia mea imbarligata e un raspuns la niste bagari in seama, nici macar aluzive, fiind clar directionat Castanul. Il poti citi la Arlech. Despre Bouvard si Pecuchet îti recomand sa citesti nu de pe net, ci ” Continentele insomniei”. Acolo ti se explica foarte clar acest gen de oameni. O sa ti trimit paginile pe care trebuie sa le citesti, ar fi o crima sa ti dau un Liiceanu întreg. Mai ales ca are şi ceva poezie pe acolo. Bineinteles, daca iti cade în mana Plesu si Patapievici, o sa gasesti si pe acolo. Chiar o sa caut si o sa ti dau referintele exacte. Despre probele pe care le-a cerur Cudi pentru a-i proba libidosenia lui Iosif, sincer, nu le am. WordPressul curata la un interval de timp cosul de gunoi. Pe mine m-a deranjat tupeul lui Cudi. Am tacut din bun simt si am plecat. N-ar fi fost nimic daca aceasta fiinta sensibila n-ar fi participat la un linsaj de cea mai joasa speță. O ignor. Dar dacă simte nevoia sa facă o referința legata de Castan, voi raspunde cu aceeaşi intensitate a mizeriei. Multumit, Aldus?

   Apreciază

   Răspunde
   1. Aldus

    Ce rost are să citești o mulțime de texte, dacă nu le înțelegi? Ți-am zis că nu ești bun de copist. Ți-am dat și un citat drept probă. L-ai citit cu atenție? Nu. Ți-ai corectat textul articolului? Nu. Deci, tu nu-l citești pe celălalt cu atenție. De exemplu, nici după ce ți-am dat clar acel citat nu te-ai prins că ai copiat greșit comentariul Renatei. Ce ai scris tu acolo nu este comentariul ei.

    Și dacă pe mine nu m-ai citit cu atenție, poate nici pe Cudi n-ai decriptat-o.

    Nu este musai să fii direct tot timpul. Dar merită, atunci când de asta atârnă o prietenie. Cu oameni cu care până mai ieri schimbai pălinci virtuale. Ce trebuia să faci când ți-a cerut Cudi acele probe? Să spui că nu le ai. Ceea ce faci acum, dar într-un mod mai urât. Să tranșezi problema. De ce din bun simț ai plecat? Ți s-a părut că întrebarea lui Cudi e mârșavă? Tocmai de aia, trebuia să tranșezi lucrurile. Atunci, acolo. La primul semn. Nu să pleci. Erați prieteni. Trebuia să-i trimiți un mail. S-o tragi de mânecă. S-o întrebi de ce se comportă așa (mie nu mi s-a părut nimic nașpa la ea atunci, dar dacă ție ți s-a părut, trebuia să o întrebi). Nu să taci chitic, pentru ca acum s-o împroști cu tot felul, în comentarii. Ea a fost mereu sinceră și a spus ce crede despre tine în mod direct. Când a fost de bine, a fost bine. Când a fost de rău, e mârșavă și tupeistă.

    E oarecum de prost gust să trimiți un comentator să citească tone de cărți când îți pune o întrebare. Poate, inconștient, prin asta tinzi să îți exprimi superioritatea. Dar cu ce ajută dialogului? Dacă ești atât de cult, distilează învățătura asimilată din cărți și explică-i omului, în termeni accesibili lui, ce dorește să afle. Sunt sigur că te-ai descurca. Einstein spunea că nu ai înțeles cu adevărat un lucru atâta timp cât nu i-l poți explica bunicii tale. De ce mă trimiți să-i citesc pe X și pe Y? Asta e o altă formă de a evita să răspunzi.

    Anonimul de mai sus nu pare a avea stilul lui Iosif. Iar Buffon zicea că stilul este omul însuși. Posibil să mă înșel. Pe de altă parte, nu-i așa greu de-ți făcut rost de un IP (proxy) din Franța. În teorie, oricare comentator de aici ar putea-o face.

    Și corectează-ți citatul din Renata, pe care l-ai copiat greșit.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
    1. castanman Autor post

     Aldus, nu sunt un copist bun. Stiu că pentru tine e crima de lezmajestate chestia asta. De acord şi cu IP ul care putea fi manarit. Asta nu-l face pe Iosif mai sfant. Cat despre discuția cu Cudi, stai deoparte. Sau reciteste-ti conversațiile cu ei dinaintea banării tale la ei pe blog.

     Apreciază

     Răspunde
     1. Aldus

      Păi nu ești. Reiau citatul pentru a doua oară:

      O, când încep să mintă cu vorbe, când devin zglobii și exuberante, când au opinii și țin la ele, atunci să fii sigur cădacă-și trec mâna prin păr, compulsiv, până distrug toată munca hairstylistului.

      Poate într-o zi te apuci să-l și citești. Eventual după ce termini de analizat relația mea cu Cudi. Până atunci, te enervezi ca prostu’. Eu cred sincer în momentul ăsta că lectura te-a făcut mai puțin flexibil și deci că ai probleme de relaționare cu ceilalți. Relația mea cu Cudi și Ketherius este ok, în pofida momentelor când ne-am certat. Nu văd ce-mi scapă și ai observat tu, din afară, doar pe baza unor comentarii publice.

      Man, fii mai natural! Nu mai ține în tine. Ai o părere despre un om, spune-i-o! Tu taci, aduni în tine și apoi răbufnești. E bine că citești, dar ar fi și mai bine ca cultura să prindă rădăcini, nu să fie o simplă pojghiță. Cudi e prietenoasă și sinceră. Uneori, un om sincer îți spune că ești nașpa. Ia-o ca atare. Poate o să te împaci și tu cu ea. Dar trebuie să treci de un anumit artificialism care – am aflat acum, din aceste comentarii – te caracterizează. Nu mi-o lua în nume de rău. Nimeni de aici n-a fost și nu este dușmanul tău. Tu percepi greșit anumite reacții directe ale noastre. Și reacționezi anapoda.

      Să-i spui lui Cudi: „Băi, mie mi se pare că tu ești o femeie nașpa!” la momentul când ai ajuns la concluzia asta nu i-ar fi căzut bine pe moment, dar ar fi fost super-ok. S-o faci acum în modul în care o faci, vulgar, scremut și contorsionat, e urât. Asta e senzația mea.

      Cudi și Keth sunt ok. Îi cunosc de suficient timp (cred că dinaintea ta) ca să pot afirma asta. Dar cred că încep să te cunosc și pe tine, și cred că și ea te-a citit greșit. Totuși, dintre voi doi, tu ești cel care se comportă urât – și nici măcar nu-ți dai seama.

      Iosif este buturuga mică. Irelevant în orice context, dacă n-ar exista acele defecte structurale ale roții, pe care să le scoată în evidență. Iosif este un non-subiect. Faptul că tu-l consideri un subiect (că altfel n-ar putea să te dezguste sau afecteze) este a doua greșeală a ta.

      Apreciat de 1 persoană

      Răspunde
       1. Aldus

        Scuzele pentru ce? Pentru că ți-am spus ce gândesc? Vezi, ești artificial! Gândești în scheme și tipare. Eu vorbesc deschis cu tine.

        Și da, cred că te-au „atins” bine ultimele comentarii, de ți-ai ieșit din schemă și ai reușit să fii chiar mojic. Mă refer la toată discuția, nu doar la dialogul dintre noi. Ai ajuns, de la un fel de ignorare regală, la a da linkuri spre articole și a face trimiteri aluzive, fără ca să poți fi, nici măcar acum, direct. Cu mine, cu Cudi, cu oricine.

        Apreciază

        Răspunde
        1. castanman Autor post

         Bai, pula, cand cineva ma face prost ii ofer o sansa. Sa-si ceara scuze. Ce ma tot fredonezi tu să-ti explic? Ia in pula mea comentariile mele si ale voastre in ordine cronologică si vezi cum a evoluat discutia. Esti tampit total daca tu crezi ca as permite unei femei sa ma futa pe blog la mine. Analizeaza comentariul meu si al ei. Ordinea si amploarea jignirilor. Atenție, pentru faptul ca i-ai facut prosti, te-au banat. Daca in lumea voastra prostii isi revin si sunt ok in doua trei luni, în lumea mea raman definitiv

         Apreciază

         Răspunde
         1. Aldus

          Da’ nu te-am făcut prost. Am zis că te superi ca un prost. Nu știu dacă sesizezi diferența.

          Comentariile, în ordine cronologică, nu doar de aici, ci de la Renata și Arlech, nu te pun într-o lumină câștigătoare.

          Esti tampit total daca tu crezi ca as permite unei femei sa ma futa pe blog la mine.

          Ce importanță are unde se poartă o discuție? Ce importanță are unde primești o critică? Pentru mine, important e dacă cel care mă critică are dreptate sau nu. Unde mă critică este secundar spre irelevant. Dacă are dreptate, apoi are dreptate indiferent că-i pe vârf de munte sau la mine acasă. Dacă se înșală, atunci se înșală chiar și pe blogul lui. Asta cu „la mine acasă” e o chestie de orgoliu de care te agăți tu.

          Atenție, pentru faptul ca i-ai facut prosti, te-au banat.

          Dezgroparea trecutului, cu disputa dintre mine și Cudi + Ketherius, este neavenită. Dar poți să-ți spun că te înșeli. Dacă dorești, pot și să-ți argumentez, în privat. Pentru că nu doresc să reînviu momente conflictuale. Niciodată nu-i o idee bună. Destul să-ți spun că am o părere bună atât despre Cudi cât și despre Ketherius. Din ce știu, e reciproc. Și da, m-au banat. Și ce-i cu asta? Ce-i așa mare lucru că m-au banat? Ce-i așa mare lucru că Iosif ți-a zis nu-știu-ce? Lol. Zici că ți-ar fi redus pensia sau salariul cu 15%. Treci peste, omule!

          Apreciază

          Răspunde
       2. Aldus

        Și vezi că citatul ăla cu care ți-am tot dat în cap l-ai copiat pur și simplu greșit, ai sărit peste un rând. Și nu mai are sens. Cine intră aici fără să fi citit comentariul Renatei (spre care n-ai pus link) o să creadă că la sfârșit, Renata a fost ilogică sau și-a pierdut firul. Corectează, te rog.

        Apreciază

        Răspunde
         1. Aldus

          Vezi, dacă eu aș fi Castan, ți-aș zice să-mi prezinți scuze pentru că m-ai făcut tâmpit, sărit de pe fix etc. Ia exemplu de la mine și nu mai fi atât de înțepat când primești un feedback de la cineva. Sau, mă rog, fii la fel de înțepat, dar atunci nu te-ai ales cu nimic din toată tevatura asta. În afară de ruperea unor relații de prietenie, fie ele și virtuale.

          Apreciază

          Răspunde
          1. Aldus

           Păi bre, ea ți-a zis într-un rând, supărată că o tot ataci cu aluzii prin diverse părți, dar la rece. Tu te-ai înfierbântat și i-ai consacrat ditamai comentariul. M-ai întrebat de proporții? Uită-te la comentariul ei (un rând nasol) și la răspunsul tău. Și apoi la răspunsul ei. Fără să mai punem la socoteală că ai început să mergi spre divulgarea unor chestii legate de real life, cu vârsta, cu soacra, cu de alea. Da, înțeleg că nu ți-a plăcut. Luați-vă o cameră pe Facebook sau undeva și discutați în privat și înjurați-vă, spuneți-vă părerea unul despre celălalt și vedeți cum s-a ajuns acolo. Că înainte erați colegi de beție. A, da, știu: de la Iosif. Tu prea ești sensibil ca o mimoză, zău așa.

           Iar cu corecția, spune drept: când ai observat greșeala? Că nu cred că din prima. 🙂

           Apreciat de 1 persoană

          2. Aldus

           Hai mă! Uită-te la tonul tău și la tonul ei. Drept-ui că discuția a escaladat. Cam în opoziție cu povestea din 12 oameni furioși, cred. Ți-o fi plăcut mult filmul, de l-ai menționat. Nu m-am prins care-i referința la Spartacus, un serial care mie mi-a plăcut. Bine, nici nu știu dacă voi l-ați văzut.

           Apreciază

          3. castanman Autor post

           Cand a excaladat discutia? Care e comentariul care a ridicat nivelul jignirilor? Reda-l aici. Ca sa vad daca esti corect. Sau daca stapanesti dinamica acestui proces.

           Apreciază

          4. Aldus

           Depinde ce înțelegi prin escaladare. Dacă te referi la cine strigă mai tare, amândoi ați strigat din ce în ce mai tare. Cum tu ai început (în articol), rezultă că Cudi a fost prima care a escaladat.

           Dar mă întrebi pe mine dacă sunt corect? Ce-a zis Cudi despre tine? Ceea ce crede. De când? Din prima clipă când a crezut lucrul ăla (faza de la ea de pe blog). Tu, în schimb, o numești acum gospodină într-un sens peiorativ. Păi Cudi nu postează rețete doar de când te-ai certat tu cu ea. Da’ înainte să vă certați, nu era gospodină? Atunci era super-mișto că posta rețete, vă dădeați întâlniri virtuale și degustați grătare și pălinci. Deci, ești duplicitar.

           Apreciat de 1 persoană

          5. castanman Autor post

           Aldus, nu sunt chiar atat de analitic cum esti tu. Se intampla sa mai mă insel în privința oamenilor. Criteriile alese de tine pentru analiza escaladării mă amuza. Sincer

           Apreciază

 5. anonim

  Nu, mah, nu sunt Iosif, sunt doar un anonim amuzat de vrajelile tale si de nevrozele tale amoroase manifestate prin instabilitati. Era unul pe wordpress mandru de el ca fute cu blogul, cre’ca si tu ai cam vrea.

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   „Bah, dar n-ai limba basicata de la cat ai lins-o in cur pe Renata asta?”
   Bah, dacă ăsta e comm de anonim amuzat, mă ingrozesc la gandul unui comm serios pe blogul ăsta. Şi, bah, esti mai prost decat americanii ăia din banc, cand tot trimeteau spioni negri la ruşi şi nu intelegeau cum de erau prinsi. La tine, oricum ai ține telefonul, tot Franța iese. Sigur gospodinele cinefile îmi vor transmite răspunsul, corect, în definitiv- ” Dacă e marți, e Belgia!”
   Pe ce mă bazez? Pe următorul comentariu, al Cudi-ei, comentariu provocat de faptul că Stella insista sa il las pe Iosif în pace.
   „În afară de faptul că se ia insistent de tine, Nostrastella e mișto. Dovedește și cultură, și inteligență, și umor. N-aș zice că e incoerentă. ”
   Sună frumos. Elegant. Cam exagerat totusi. Si cultura, si inteligența, şi umor, mai rar la o femeie. Şi acum mostra unde veți gasi toate astea plus coerența:

   „Stella pe blogul Castanului
   Renule, e un comentariu exclusiv pentru tine. Ca să înțelegi de ce e „mişto”. Şi poate întelegi odată şi pană unde merge ipocrizia adulților”

   mă dixtrează (sic!) lăbăreala ta ! şi mă piş pe mine de râs .
   ….
   ce prost eşti , bro

   poţi să i dai limbi distinsei zâne i , un mileniu de acu încolo . mde , nu oricine poate fi …aroman …
   mă dixtrează (sic!) lăbăreala ta ! şi mă piş pe mine de râs .

   …………

   să fii sănătos – că prea multe’mi vin la gură !

   …… aşa că mă opresc şi ADIOO .

   te oi mai citi ,,, Dar , doar să văd cum te sfârşeşti !!!”

   Băh, voi sunteți nebuni? Cum puteți crede, în baza acestor citate din ultimile 24 de ore, că sunteti ok cu judecata incercand sa protejati o jigodie? Sunteți jalnici.

   Apreciază

   Răspunde
   1. Renata Carageani

    Castane, nici eu nu cred că e Iosif, pentru că Iosif scrie fără diacritice (ca și ăsta/asta), cu excepția lui ”â” și ”î” pe care, cred, le are setate pe tastatură. În plus, Iosif e dintr-o generație mai veche, ar fi scris așa cum se aude – mă, măi, bă, băi, nicidecum „mah” și „bah”, apucătură care-l situează sub 40 de ani, zic.
    Mai cred că franțuzul ăsta nou e femeie. Vrei să analizăm? Mai bine nu. 🙂
    Șterge I.P. urile, că cică riști să te baneze WP, pentru dezvăluit identități. Cel puțin așa mi-a zis Cârco, am comis-o și eu, și le-am șters, că nu se știe dacă nu cumva Cârco are dreptate.

    Apreciază

    Răspunde
    1. castanman Autor post

     Dar nu sunt IP urile lui Iosif. Asa cum s-a ajuns la teatrul ecvestru, sunt convins ca se poate ajunge si la creionarea unor personaje prin simboluri numerice. Acolo am creionat, intr-un text experimental, un libidinos. Tu crezi c-ar fi libidinoasa?

     Apreciază

     Răspunde
 6. Cudi

  Castane, oprește-te din a spune din ce motive o apreciez eu pe Nostrastella, că greșești. N-are nici o legătură cu Iosif sau cu Renata, nu mai fi limitat.
  Tu motivezi astfel că anonimul e Iosif:
  „Pe ce mă bazez? Pe următorul comentariu, al Cudi-ei, comentariu provocat de faptul că Stella insista sa il las pe Iosif în pace.
  „În afară de faptul că se ia insistent de tine, Nostrastella e mișto. Dovedește și cultură, și inteligență, și umor. N-aș zice că e incoerentă. ””
  Serios acum, în locul tău m-aș opri în fața oglinzii și mi-aș trage câteva palme.
  Apoi îmi spui mie:
  „Nu te-as fi intepat putin, vezi diferenta intre ce am zis eu si cum ai raspuns tu, daca nu intrai intr-o convorbire pe un blog terț ca sa emani başina aia cu ipocrizia scremuta etc etc strict catre mine, Castanu. Ai facut-o intentionat pomenindu-mi numele. Nu ti-as fi raspuns niciodata.”
  Castane, da, ți-am zis una și bună pe blogul lui Arlech, pentru că ești ca o muscă din aia care nu se mai dă dusă. Te vaiți aici, te vaiți pe la alții, bombăni, bagi aluzii, bârfești, pozezi în victimă, boscorodești, dar niciodată direct, niciodată cu subiect și predicat. Eu ți-am adresat aceste trei comentarii în săptămâni întregi, tu le zici mai mult sau mai puțin voalat la fiecare două zile, nu te rabdă sufletul să-ți vezi de-ale tale. Asta e, așa-ți trebuie.
  Pe-aici îți acoperi nemernicia, lașitatea și penibilul în mantia filosofului, geniului, dar nu-i haina ta, că dac-ai fi mereu așa, dac-ai fi tu ăsta dintre rânduri, apoi și când ai scrie un amărât de mail ți-ar scăpa, fără să vrei, un filosof, vreun gânditor, o îmbârligare cultă, ceva. Dar, nu. Castanul real e mic, negru și cu mâna pe pulă. Right?
  Castane, ai văzut că eu îți răspund la o nesimțire din zece. Fă-ți un mare serviciu și ocolește-mă, ignoră-mă, dă-mi pace.

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   „Castanul in real e mic, negru si cu mana pe pula!.” Tehnica asta am mai vazut-o. Probabil ați considerat că dă rezultate. La cata minte ai, sunt convins că nu poți mai mult.
   Cudi in real e o gospodina ramolită. Care si-a închis viața într-o bucătărie. Duminica ia masa cu vecinii pakistanezi. Mici şi negri. Şi la 35 de ani citeşte doar de pe net. A înteles, dupa trei căsnicii, ca un barbat se ține făcandu-i prăjituri. Spălandu-i chiloții. Şi farfuriile. Acesta-i oferă, suprema satisfacție, un film împreună în varful patului, seara. Virtual sare la gatul Castanului, pentru ca ea ştie că Iosif e băiat bun şi Castanu spune tuturor că ăsta e jigodie, pentru că ea spune că Stella etc şi Castanul explică lumii cata parşivenie încape în fiinta asta, Cudi justițiara, ce e în stare sa încheie alianțe chiar cu cei cu care s-a porcăit, doar pentru ca Ioji să-i transmită, în continuare, agramat, în fiecare zi, ce femeie minunata e.
   Cu tine am, bănuiesc, trei mailuri în privat. Îmi pare rău că n-am putut să-ti arăt cat de filozof sunt. Ți-am arătat, însă, o poză cu o pagina reala de carte. Ştiu ca esti nefutută. Conform propriilor declarații. Şi mai ştiu ca va mai dura pana vei fi futută. Am înteles , tot de la tine, că aprilie- mai. Mici şi negri si speriati imi pareți voi. De o soacră. Îți dai seama cat de penibilă eşti încercand să tranteşti uşa pe la mine, cand voi stați pititi prin debara. Du-te-n pula mea, aia de care ma tin cu mana, tot wordpressul vede că esti dusa cu capul, toți ți-au văzut reacțiile, n-o mai da pe sindromul premenstrual .

   Apreciază

   Răspunde
   1. Cudi

    Iosif, deși nu se chinuie să pară un onorabil om de litere, este, de fapt, superior în gândire, în maniere și în maturitate emoțională scremutului aparent filosof.

    Apreciază

    Răspunde
     1. Cudi

      Da, așa m-am cunoscut eu cu Renata, n-am fost de acord cu ce zicea ea despre sistemul medical din România. Părerea despre sistem nu mi-am schimbat-o, dar despre ea, da.
      Poveste veche.
      Partea cu adevărat tristă e că Renata a căutat linkul ăsta ieri, la mine pe blog, ca acum să mi-l aduci tu în fața ochilor. Coincidență?
      Nu te opri, scoți perlă după perlă.

      Apreciază

      Răspunde
      1. castanman Autor post

       Probabil o sa ma gasesti si pe mine ca vizitator pe blogul tau. Chestia cu Renata ai mai incercat-o si la prima cearta, spunand ca am convins-o in particular sa aiba alta parere.

       Apreciază

       Răspunde
   2. Aldus

    Cred că asta se petrece când, după ce așezi straturi și straturi de cultură peste ea, natura profundă reușește la un moment dat să răbufnească. Cultura, această falsitate plină de prețiozitate, care ne face mai puțin spontani! Aldus, 2018.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
 7. Anastasia

  Voi nu sunteti, aproape mereu, uimiți de frumusetea Lumii, asa cum sunt eu ? Si a universului din oameni, atunci cand ai sansa sa-l „vezi”, in ei, atunci cand ei te lasa, sau atunci cand apar acele momente magice in care „vălul ” coboara singur, pentru ca nimanui nu- i mai pasa ca-si lasa la vedere vulnerabilitatile si emotiile firesti, partea aceea Adevărată si nepretuita din adâncul Ființei, aceea care exista, atunci cand apare, la cel care priveste in celalalt, onestitatea, liniștea și empatia ? Ca „sublimul geometric”, care suna, camva, cam asa : ” atunci cand vezi cerul instelat, o bucurie imensa, nelinistita te cuprinde; esti mic dar in acelasi timp iți doresti sa traiesti, sa simți lucruri pe care nu le poti cuprinde, Infinitul, Universul” (cam asa, cred ca as incerca sa descriu starea mea de uimire..)
  De cele mai multe ori imi doresc sa nu mai intru aici, nici macar „noaptea” cand toate astea se „sting” :(. Va mai amintiti (măcar) de Voi, uneori? Tu, CastanMan? 😦


  Tradus, aici :
  https://filme-online.to/film/ON/Good-Will-Hunting?ep=8_O1ON , intre 46:15 – 51:08

  Apreciat de 2 persoane

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Sigur îți va răspunde personal şi dacă îi vei vizita blogul. Eu te voi ajuta puțin cu un link, e postat în răspunsul către Cudi. O să vezi diferența dintre ea şi cel/cea care o jigneste. Bine ai venit, Ada.

   Apreciază

   Răspunde
  2. Renata Carageani

   Asta mi-a plăcut la nebunie! „O seară citibilă”. Aș adăuga „O seară povestibilă”. … Cred că o să scriu despre asta: să trăiești bine nu e atunci când ai bani, succes, fericire, iubire și alte rahaturi, e atunci când ai ce povesti. 🙂
   Mulțumesc, ada!

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s