Toate femeile mint la fel

Toate femeile mint la fel. Diferă cate un diez sau un bemol, la intonație. Sau cate un  pixel cu valoare de atribut al disperării. Suspinele nu se pun. Ambalaj.

Cand afli că ai fost mințit, iei act de prezența conştiinței tale normative. Cea la care trebuie adecvate toate valorile logice, etice şi estetice. Şi plonjezi în nomotetica tampitului , încercand să descoperi legea la care se supun faptele.

„Să scriem, spunea Platon; dar să nu uităm că adevărata viață a gandirii este scrisul în suflet, iar înlocuirea ei cu scrisul cu litere este o eroare”

Ce bou eşti, Platon!

De maine voi scrie numai cu litere…

33 de gânduri despre „Toate femeile mint la fel

   1. mozaicul

    „De mâine voi scrie numai cu litere”… la asta se referea intrebarea mea „și tu?”

    Iosif m-a pus deja în gardă să fiu atentă „să nu-mi trădez iubirea plimbându-mă prin parcul cu castani”. Oare îmi cenzurează deja activitatea blogosferică…? La ce s-o fi referind?

    Degeaba îl banăm toți, omul e pe poziție 🙂

    Apreciază

    Răspunde
    1. castanman Autor post

     La baza deciziei mele de a scrie cu litere, doar cu litere, stă o chestie nasoală, Mo. La tine care ar fi motivul? Deja a văzut libidinosul că ai intrat pe blogul ăsta? Îl ții la moderare, că nu l-am văzut? Să-ți dau un sfat, nu te lua după mine. Dacă toată ziua ți -o petreci între patru pereți ai bucătăriei, pisica nu-ți vorbeşte, mixerul nici atat, orice cuvant al idiotului înseamnă enorm. Şi daca mai şi miroase că eşti singură, văduvă, divorțată, nu mai scapi de el. Dupa miezul nopții te vei trezi şi cu declarații de dragoste mai pămanteşti. E ok omul, dacă funcționezi pe modulul economicos. Daca insa traiesti, şi nu doar functionezi, dă-l dracului. Ai grijă, pe blogul ăsta, relaționand cu Castanul rişti sa fii catalogata, dacă ignori sau ai vreo parere contrară ” oamenilor cumsecade”, ca o „pizdă proastă”.
     No, acum, daca mai ai curaj, să mai vii 🙂

     Apreciază

     Răspunde
     1. mozaicul

      Vin, vin, că nu mă spariu eu așa de ușor, iar de comentarii răutăcioase nu-mi mai pasă. Cu Iosif cel cast/sfânt mă descurc eu, că știe că nu-s singură și nici nu umblu zăludă prin parcuri 🙂
      Spor la scris, Castanman, vin aici pentru ale tale scrieri, pentru emoție și gând. În rest, potopul!

      Apreciază

      Răspunde
      1. castanman Autor post

       Iosif e ultimul pericol de pe wordpress, dacă nu îl bagi în seamă. Eu am făcut greşeala să il bag. Apoi mi-a verificat tot parcursul. Şi n-a fost femeie cu care am conversat pe care să n-o fută la cap. Baftă!

       Apreciază

       Răspunde
 1. smaranda64

  Am meditat asupra minciuni la femeie şi cred că am descoperit aproape o formulă matematică: are ceva cu acc gravitaţionalã care devine tot mai puternică pe măsură ce trece timpul . La barbat are mai mult deaface cu actiunea gravitaţiei asupra portofelului. Variabila timp si spaţiu devine neglijabilă.

  Apreciază

  Răspunde
 2. smaranda64

  Ieri am avut chef să glumesc. Sper că nu te am supărat.
  Dimensiunea minciunii în lume nu poate fi sondată. E ca o junglă cu rădăcini adânci. Cel mult putem învăta să ne descurcăm umblând prin ea.
  L am întrebat pe un prieten care i sensul vieţii iar el mi a rãspuns că să inveţi să te descurci să ţi meargă ţie bine fără să i răneşti pe ceilalţi. Atunci nu l am aprobat căci incercam să salvez planeta. Azi îi dau dreptate.

  Apreciază

  Răspunde
 3. sweet & salty

  Platon este absent. Așa că poate să spună orice. Avantaj el.
  Tu nu prea. Ești prezent, expus. Mințit. Knock·out. 🙂
  Pentru că femeile mint. Sigur că mint. „Și minciuna-i vorbă” mi-a spus bunica pe când eram copil. Face parte din ABC-ul educației fiecărei feminine.
  Într-o zi brusc am crescut și i-am spus EL-ului meu „minte-mă frumos!”. Ghici? N-am verificat niciodată dacă pe retina lui e doar culoarea ochilor mei.
  Minte mincinosule mințind… vezi? Are muzicalitate.
  Ce e adevărul? O minciună. Pentru că albastrul meu (că tot îl porți) nu e la fel cu albastrul tău.
  Minciuna și albastrul conjugă verbul „a fi”. Simplu.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Platon nu e absent, Em. Toata filozofia lumii nu e decat note explicative la ceea ce a spus el. Cum toate iubirile nu sunt decat extensii ale uneia singure. „El” ca alteritate? Ca un „eu” scos de magician din joben? Tu rugandu-l sa te mintă? Nu înteleg. Eu functionez total invers. Prima poruncă: nu minți. De fapt singura. Poti face orice. Dar nu minți.

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde
 4. Renata Carageani

  Eu n-am treabă cu Platon, deși mi s-a spus că e lectură obligatorie. 🙂
  Să revenim la minciunile femeilor.
  Mint chiar mai mult decât îți închipui!…
  Mint mai ales când tac. Cînd își tac fricile și dezamăgirile. Nesiguranțele. Mint când nu spun la ce se gândesc, de ce tac, și pe-astea le mint tot în tăcere, că n-are cine să le-ntrebe – la ce te gândești?, de ce taci?
  Mint hollywoodian, când spun că a fost o seară minunată, ca să nu creadă el că a fost o seară banală, obligatorie, cum, de fapt, a fost. Mint când spun că până și ele uitaseră că e ziua lor, cum să nu uite el?!
  Mint așa, plăpând, pacifist, pe mute, pline de speranță.
  O, când încep să mintă cu vorbe, când devin zglobii și exuberante, când au opinii și țin la ele, atunci să fii sigur că au cunoscut pe cineva care are răbdare să le asculte tăcerile, care știe în ce hal se simt, dacă-și trec mâna prin păr, compulsiv, până distrug toată munca hairstylistului.

  Apreciat de 6 persoane

  Răspunde
 5. Camelia

  Toate cuvintele, când e despre dragoste, au de ales între minciună şi credinţă. Şi ca s-o dăm pe glumă, voi, adamii, sunteţi minciuna în care noi, evele, ne încăpăţânăm să credem.

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s