Toamnă (2)

Toamna e doar o leprozerie. Refugiu pentru năucii stingheri de care atârnă obscen hălci de suflet descărnat.

Don Quijote o leagă pe Rosinanta de barocul tarziu al incertitudinilor si inchipuirilor . Dă foc morilor si joacă barbut cu vântul. Unu-unu pierde. Așa spune jocul.

De-acum poemele se vor scrie pe hârtie de calc. Desene tehnice în care fiecare vocală devine o dreaptă, cotată, cu toleranțele impuse de standardul singurătății. Nimeni nu mai poate visa fără ca lanțul de cote sa nu se poată închide.

Propozițiile scurte decupează realitatea. Aruncată în tomberoane eco, așteaptă, printre celelalte resturi menajere, sfâșiala câinilor nopții.

Între vină și păcat, toamna, poți pune doar frunze. Singurul păcat de care am habar pe pământul ăsta e uciderea unei iubiri. Restul sunt răsfățurile eului imuabil.

Plouă. Asa e, plouă. Două propoziții ca două coperți ce închid o poveste.

28 de gânduri despre „Toamnă (2)

  1. castanman Autor post

   Renule, exista in Australia un trib care la moartea unui membru scot din circulatie un cuvant din limba lor. Promit sa promovez o initiativa legislativa in acest sens si sa plecam in cealalta dimensiune fiecare cu ce cuvant ne a placut in viata asta mizerabila. 🙂

   Apreciază

   Răspunde
 1. nostrastella

  Castule , mă ierţi – şi fuck , da’ … na , acest articol chiar e o leprozerie pentru cei ce’ţi sorb … mucind pe’ndelete , şi fără lingură , ciorba-ţi servită-n pronaosul papilei limbii … romanes . So , n-am rămas crăcită , if you know what i mean ..
  Altminteri … ha ha , m-aşteptam c’a odată cu OK’ul zânei să urmeze o avalanşă de comentarii . N’a fost să fie . Poate data următoare .

  PS : pupă renu’ntre coarne (şi) din partea mea . ori luaţi-vă naibilui o cameră
  😆 😆 😆

  Apreciat de 2 persoane

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Stello, n-am scris pentru cracii tai. Cu Renata m-ai gresit, eu sunt un tip materialist, ea nu e patroana farmaciei, cum am crezut initial. Stii ca singura femeie cu care ai rezonat de pe aici , aia care stia pe de rost tablele lui Moise, m-a parasit imperial, asa ca lasa-ma in mizerie! Visul meu e sa devin cetatean american. Poate ma ajuti. Vreau sa le fac in ciuda unor canadieni. In rest, acceleratia gravitationala fie cu tine!

   Apreciat de 2 persoane

   Răspunde
 2. smaranda64

  Înainte să scrii articolul, mi-am exersat competențele supranaturale, alea de telepatie, încercând să ghicesc despre ce se va povesti în acesta. Articolul. Mie mi-a dat așa: frunză verde de bujor, mândra mea-i instalator.
  M-is total pe lângă. Mai exersez. 🙂

  Apreciază

  Răspunde
 3. nostrastella

  Castu’ ,

  cât timp ( mai ştii ?! 😆 ) cracii mei’ţi’ntovărăşesc (visele ? ) clipele e de bine , zic . Da’ wtf , naiba ştie ce’o mai fi ? dac’o fi şi când o fi . Bine-ar fi aşa să rămână . Cred .
  Cât priveşte partea cea materialistă … hm , aici ai o bilă neagră . Dacă azi – 2017 decât ! – se mai întreabă cineva că de ce şi cum să treacă apa cea mare ori , whatever , orice alt loc de pe glob … Sorry .
  Cam câţi bani faci tu azi în românika ?
  Nu c-ar fi treaba mea .
  Eu când am plecat , venitul familiei ( eu + iubi + 2 copii minori ) era undeva la 4- 5000 de $ . Cre’că nu mi te ”zuzurleşti” amu şi’mi fuţi p’aia cu ‘ş-atunci de ce pula mea aţi mai plecat ! ?
  Realy !? Că nu mi-ar ajunge nici măcar blogul tău + al meu pentru explicaţii . So , vino … şi orice e posibil , crede-mă ! Dacă eşti pe undeva de calibru’ ăla .
  Altfel , cre’că nu .
  Ori poate cânţi şi tu la (vr’un) cimpoi … nai , flaut sau alte scule d’astea suflătoare .
  Înţelegi unde bat . Că nici nu cred că eşti vreo mizerie de artist/actor ce’mpute nonşalant ”tărâmul făgăduinţei” pe niscaiva verzişori cu iz de mană cerească pt românik lor … Mă leşi! Halal . Lor !

  ….

  … nu-ţi pute şi ţie că zâna vrea dialog ?!
  WTF ! Cu mine ?
  O nebunăăăă ?!
  Ce zici ? !!!
  Să mă bag au ba ?
  + că ea , baba , kiar se crede zână …ha ha ha , e de noaptea minţii.

  Te lăs .
  mă merg la muncă ! Şi nu sta’n … acceleraţia mea ! 😆 😆 😆 decât dacă-ţi place pe spate …….

  Apreciază

  Răspunde
  1. Renata Carageani

   Stelluță, făcuseși un pas înainte, dar ai dat doi înapoi. Nu mai scrie, mă, ÎNAINTE de medicație sau ÎNAINTE de-a-și face hapurile efectul!
   Și nu mai da cu semnele de punctuație de pământ, cum dai cu servitoarea filipineză care n-a frecat, joi, argintăria, că mă înnebunești de cap!

   Apreciază

   Răspunde
  2. castanman Autor post

   Stelo, nu cant la cimpoi, nu am salarul ala, la mine-n Ploiesti numa’ fetele care canta la fluier il au, imi place si pe spate si pe fata, dar vorbesc mai mult pe muchie, chilotii Renatei nu sunt la mine, nu-s ce dracu ai de impartit cu ea, spune-mi si mie si fa-ma sa inteleg de ce ai dat date despre familia ta? Asta imi strica toata karma, eu am crezut ca esti un robotel, o inventie de- a wpresului, prea rulai acelasi program agresiv. Faptul ca ai plecat cu aia micii dupa tine in America, mi a umezit ochii. Cu Loteria, banuiesc ca ai plecat. Ma duc sa plang. Hain si sentimental am fost o viata.

   Apreciază

   Răspunde
 4. klaus

  Da, bă, Stelu’, ești drăcoasă! Baiu’ tău cel mai mare e că nu știi să explici care ar fi rostul tău între toamnă și frunze. Tac acum, pe spate, îmi închipui cu un surâs tâmp uitat pe față, ce dezamăgiri aș putea picta pe chipul tău.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 5. castanman Autor post

  Stelo, raman cu mizeria asta de comm. Sper sa ti revii si sa scrii ceva misto, m as putea indragosti de tine. Dar nu cu enunturi din astea ilogice, legate de terte persoane. Esti la mine pe blog, vorbeste in plm de ceea ce scriu eu. Cat de frigide sunt cele care ma citesc, habar n am. Sigur ar fi o provocare pentru mine sa fac dintr o frigida o pasionala pentru zile negre. Mai ales ca vine toamna. Si cred ca si societatea mi ar multumi daca as recupera o femeie de acest tip. Nu stiu daca pot accesa fonduri europene pe chestia asta. Ps. Ti am sters ps ul. E prost facut. Mi ai trimis altele mult mai bune. Mai incearca, se spunea la posta redactiei pe vremuri

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s