Vara, plecând…

Știi că mă fâstâcesc, habar n-am cum arată o despărțire politically correct, îmi dezbrac cuvintele de tricourile promoționale, arătau ca niște turiști japonezi plini de „i love london, paris…”

O să le-ngrop , cu o mână afară, deschisă, ca să fii convinsă că nu ți-au furat nimic. O să-mi fie dor de tine, mi-e teamă să neg, poligraful de sus m-ar pedepsi înjunghiindu-mă cu o altă iubire.

Știu că ți-am promis că o să petrecem sfârșitul lumii împreună. Și că o sa facem un partaj corect- tu o ură, eu o dezamăgire, tu un univers mecanic, d-ăla de-al lui Newton, eu un univers al luminii, de-al lui Einstein.

Ne vom hotarî la ultima cafea dacă suntem ființe predicat, cum spune Stagiritul, sau subiect, ca Platon.

Eu aș vrea să fim două numere complexe. Singurele concepte din întreaga matematică între care nu există relații de inferioritate. Pot fi doar egale. Să n-avem legătura cu ființa. Într-o noapte ți-am povestit de aiureala asta cu moartea la sfârșit.

Ce frumoasă ar fi fost viața dacă ne-am fi indreptat către o naștere! Egali. Goi și puri.

12 gânduri despre „Vara, plecând…

 1. Nergana

  Nu exista despartire ,,politically correct,,… de fapt nici nu e despartire, este doar o noua forma de moarte. Imi ramane sa-ti urez doar ,,Drum bun!,, si ,,Intoarce-te repede!,,
  De ce sa te intorci repede? Pentru ca ti se contureaza, din gandirea expusa, un drum nou… cel al renasterii, ca o mantuire prin spalarea pacatelor 😉

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Zorbeille

  Ce faci, ştrengar bătrân, intri la Ragnar, dai like şi ți-l iei înapoi? Eu zic că nimeni n-ar trebui să se jeneze în a recunoaşte deschis valoarea. Sau fu un accident al tremorului ce ți l-or fi indus cele citite acolo? 😉
  Ooof, castanule, informatoarele astea compulsive numa-n belele te bagă…

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Ragnar imi stie adresa de mail. Tu stii ce se ntampla la el pe blog. Imi pare enorm de bine ca sunteti iar impreuna, J. Aveam un sentiment imens de vinovatie cand i-ai pus bagajele la usa. Legat de like, e posibil, butonand pe telefon, sa fi apasat gresit.

   Apreciază

   Răspunde
 3. Zorbeille

  Şi tu pari a şti ce se petrece pe blogul Ragnarului. O-nsemna asta că sunteți împreună?
  Supoziția privind bagajele-i simpatică. Oare aceeaşi grea vinovăție te-ar fi-ncercat şi dacă el le-ar fi făcut pe ale mele? ☺
  N-aş avea, castanule, compasiune pentru nimeni, dacă nu pentru bieții recidivişti zdrobiți de culpabilitate. Aşa că te scutesc azi de adevăruri greu de suportat, oferindu-ți doar o melodie:

  P.S.: Ori nu ne cunoaştem deloc, domnule inginer, după cum afirmai anterior pe acest blog, ori pretinzi a şti precis ce bagaje am făcut cui, când şi pentru ce. Fii mai hotărât! Cu atât mai mult cu cât nu sunt prea multe luni de când te arătai indecis chiar şi asupra genului căruia aparțin, nu-i aşa (la „Das Wahre ist das Ganze”)?
  P.P.S.: Apropo de cele cinci variante, am preferat-o pe a şaptea.

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Stii bine cat ne stim, ipocrizia nu-si are rostul, ti-am dat restul cu Ragnar pentru ca era un comm absolut nelalocul lui, aveai alte canale de transmis acest mesaj, stii la fel de bine povestea, nu m-a interesat blogul acela decat atunci cand am aflat ca ma muscati de cur. Restul cu 5 din 7 habar n- am la ce se refera…

   Apreciază

   Răspunde
 4. Zorbeille

  Amândoi ştim la fel de bine, castanule, cum şi cât ne-am cunoscut. Dar numai unul dintre noi a fost dintru-nceput capabil s-o admită-n fața-ntregii lumi. Oare de ce, castanule?
  Dacă nu ai habar de cele cinci variante, canalele de care vorbeşti sunt obturate, în cel mai bun caz. Iar dacă minți că nu ştii, îmi e scârbă.
  P.S.: E multă vreme de când n-ai mai fost muşcat pe blogul Ragnarului, nu că n-ai fi meritat-o. De aceea am găsit aşa de amuzant acel like recent, neputând să nu-ți las două vorbe despre el aici, unde ştiu sigur că le citeşti.

  Apreciază

  Răspunde
 5. Zorbeille

  Pentru ce întrebi, castanule, de probleme cărora nu eşti gata să le oferi soluții prompte, inginereşti, ci dimpotrivă? Te las cu rânjetele-ți tandre în oglindă şi tac, predând mănuşilor de forță degetele-mi vineții.

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s