Save Our Souls

Îmi este interzis Braille-ul trupului tău

Cuvintele-cârje, alea noduroase, cu mers de interregio, s-au retras în depou. Dorm, spate-n spate, cu acarii vinovați de relele lumii.

Pauzele tale transmit solemn: trei puncte trei linii trei puncte. Telegrafistul îsi face selfie. Hypatia a pierdut manuscrisele . O gagică pe cinste în rest. Creștinii au jupuit-o de vie cu cochilii de stridii.

Umbra ta zgârie, umbra mea mușcă. Nimeni nu mai are timp ca să ierte.

În fiecare dimineață jumulesc iarba ce-mi crește pe mâini din cauza ploilor. Am făcut deja o căpiță. Blegule, strigă copilul ăla ce mă urmărește de ceva timp, nu vezi că-i regina nopții?

43 de gânduri despre „Save Our Souls

   1. Nergana

    Ritual de exorcizare a sinelui (prin poveste) scriind, zici?! E atâta de sensibilă scriitura aceasta, atunci când cititorul simte trăirea autorului prin viața cuvintelor lui.

    Da, da.. doar liniştită stau 😉

    Apreciază

    Răspunde
  1. castanman Autor post

   Manuscrisele unei povesti personale, intr o alta viata am intalnit o gagica in Biblioteca din Alexandria😀 Si stii ca toți erau obligati sa si lase copiate scrierile, altfel nu aveau acces la nimic. Ipatia neagă ca as fi trecut pe acolo.

   Apreciază

   Răspunde
       1. castanman Autor post

        Ma bucur ca preferi cuvantul simplu, m am saturat de minciuna si ipocrizia rafinate, îmbrăcate in cele mai poetice cuvinte. Azi dimineata am avut o revelatie😀 Sper sa am timp sa scriu un text. Bine ai venit pe aici. Uneori sunt uracios😀😀😀

        Apreciază

        Răspunde
  1. castanman Autor post

   Pe blog la mine e ca n Twin Peaks, nimic nu este ce pare a fi. Tristețea banuita de tine e marca Nichita- aude nenascutii câini pe nenascutii oameni cum ii latră …tristete anticipativa😀

   Apreciază

   Răspunde
    1. castanman Autor post

     Pentru a intelege corect amândoi, rogu- te, raspunde- mi daca o gospodina/ secretara imi poate provoca tristețea ce rezulta din text? Iti amintesc ca intr- un comm anterior erai ferm convinsa ca femeia/ femeile descrise de mine corespund clar acestei tipologii😀

     Apreciază

     Răspunde
     1. delfinasu'

      Si inca ceva: la commul de mai sus nu ma refer la nicio femeie, reala, ireala sau gluma cu secretara ci strict la text. Atat. Am comentat prin prisma a ceea ce eu, ca simplu cititor, simplu de tot, am simtit citindu-l. Nu mi-am permis sa fac pe un ton serios referiri la viata personala sau imaginata a autorului. Strict textul. De fapt de aceea mi-am cerut si scuze: ca al meu comm e unul nepriceput. Te asigur ca nu voi mai gresi sa comentez.

      Apreciază

      Răspunde
 1. Renata Carageani

  D-aia e mai bine să scrii romane polițiste, la persoana a treia, ca să nu mai caute cititorii similitudini cu viața personală a autorului.
  Băi, când a zis copilul „… nu vezi că-i regina nopții”, mi s-au aburit ochelarii de plăcere și neașteptare. (În sensul că literatura proastă e literatura așteptărilor noastre.)

  Apreciază

  Răspunde
 2. castanman Autor post

  Renule, ma comport ca un elefant printre portelanuri. Am dat cu bâta-n baltă, nu sunt obisnuit ca cineva sa rezoneze la ceea ce scriu si o dau pe smechereala ieftina. Si fac pe mofturosul rasfatat. Si nu stiu de ce ma deranjeaza daca cineva asociaza, sau mi se pare doar mie, ceea ce scriu cu aspecte ce ar putea fi reale. Si incercand sa repar ceva, stric lucruri mult mai importante pentru fiinta mea. La urma urmei scriu doar despre ceea ce mi se pare mie frumos. Multumesc pentru neasteptarea ta.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s