Inutilitatea miracolului

Toată lumea știe că pe ambalajul miracolelor originale scrie clar că-s de unică folosință. Nimic mai enervant pentru un biped inginer, cu gena de vânător-culegător neatrofiată. Nu tu o reparație, niște piese de schimb ori posibilitați de returnare în 30 de zile. Ce dracu să faci cu miracolul când nu știi nici măcar firma care trebuie să-l pună în funcțiune sau să-i asigure garanția? Netul zice și că cele mai multe sunt expirate și că au în componența lor urme de dezamăgire, fapt ce le fac(e) improprii consumului. Iar terapiile de contingența pentru care au fost strict construite au fost înlocuite cu imitații ieftine, de comportament simulat. Acest fapt a dus la o scădere puternică a cotei de miracole alocată muritorilor cuprinși în intervalul deschis maimuță-înger. Neexistând nicio autoritate care să reglementeze producerea, alocarea și  folosirea acestor produse, există riscul apariției unor grave discriminări. Mie, de exemplu, mi-au fost alocate doar câteva : o zapadă, un cireș în floare, o noapte cu cortul și una, două iubiri. Menționez că iubirile, deși făceau parte din gama premium, prezentau mari vicii de fabricație, dovedindu-se foarte fragile și casante

46 de gânduri despre „Inutilitatea miracolului

  1. castanman Autor post

   Pe diagrama Fe-C sunt cateva puncte speciale, Importante pentru transformarile de faza. Las la o parte limita procentului de carbon care transforma otelul in fonta. Si-l face casant.

   Apreciază

   Răspunde
  1. klaus

   Eu înțeleg că miracolele originale se percep în aceeași notă ca adevărul adevărat. Asta mă nedumirește pe mine, Smaranda. Câte feluri de miracole sau adevăruri există? Să înțeleg că sunt atâtea cât rezultă din regularea mai mult ca perfectului de către fiecare individ?

   Apreciază

   Răspunde
   1. smaranda64

    Probabil existã frânturi de adevăr, adică perspective diferite ale aceluiași Unul. Miracolele nu sunt ambalate, nu au instructiuni de folosire, nu au strălucire nici culoare şi da sunt inutile căci aduc doare bucurie.

    Apreciază

    Răspunde
      1. klaus

       Îți dai seama că nici măcar nu suntem conștienți de existența adevărului? L-am perceput ca pe niște edicte, am lăsat de la noi pentru un principiu mult prea personal pentru a-l fute printr-o generalizare.

       Apreciază

       Răspunde
     1. klaus

      Avocat din oficiu îmi sună aiurea. Parcă-l folosești în momente în care te simți în afara zonei de comfort. Percepție personală, evident. Nu știu nici acum cu ce te-am jignit, deși tu știi ce trene port. Dacă vrei să trăiești nederanjat cu trenele tale, doar spune-o! Virtual, bifarea mea ca individ reprezintă mai puțin decât o bere băută împreună. Vrei să bem o bere împreună?

      Apreciat de 1 persoană

      Răspunde
      1. castanman Autor post

       klauss, nu tine de confort comentariul meu. Repetitivitatea mi s-a parut ca seamana a repros. Eu n- am inteles exemplul si asta am intrebat. Nu am nevoie de yesmeni, stai linistit, cum cred ca nici tu nu ai nevoie de un castanman dulceag. Putem bea o bere oricand, chiar si virtual:). Nu lua ca ostilitate tonul meu.

       Apreciază

       Răspunde
 1. smaranda64

  Eu sunt de părere că adevărul este o chestie inventată pt ratiune ca să poată sorta şi cataloga informatia, iar miracolele pot fi o normalitate materializată. De alea cu ambalaj… nu stiu nimic.

  Apreciază

  Răspunde
 2. Renata Carageani

  „ Mie, de exemplu, mi-au fost alocate doar câteva : o zapadă, un cireș în floare, o noapte cu cortul și una, două iubiri.”
  klaus și cu mine am avut un prieten bun virtual, frate, nu prieten ne era, care avea, și el, cireșul lui.
  Cu riscul că fac o mare gafă virtuală, mi-ai amintit de el. Cireșul înflorit, oricum, rămîne, chiar dacă pe tine te-au chemat, la apel, cavalerii apocalipsei.
  Pe prietenul nostru îl chema ElZap. Dacă ai chef, caută-i blogul. Dacă nu, nu.

  Excelent text. Aia, „în intervalul deschis maimuță-înger” îl salvează în Veci.

  Apreciază

  Răspunde
  1. klaus

   renule, te-ai răzbunat! Ai reușit să-mi umpli ochii de lacrimi. ElZap a fost de multe ori ceea ce aș fi vrut să fiu și n-am reușit niciodată. Cel puțin la nivel de exprimare a sentimentelor. Eu am îngropat la rădăcina unui cireș, fărâma de spirit pe care cred că mi-a transmis-o. Atunci când înflorește plâng și mă bucur că o fac. E un mic tribut pentru cel care m-a pregătit pentru hergheliile apocalipsei.

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde
   1. Renata Carageani

    Acum te-ai răzbunat și tu, klaus, mi-ai pus un nod în gât, dar nu cu referire la ElZap, ci pentru asta: „E un mic tribut pentru cel care m-a pregătit pentru hergheliile apocalipsei.”
    Nu știu dacă ElZap are un epitaf pe cruce, dar aici, în virtual, are unul. Perfect.

    p.s.: aș fi vrut să-i dau lui C-man linkul articolului scris de Lelia despre el, dar nu-l mai găsesc pe net. Ca și cum Google ar fi îngropat vremurile bune ale ziarului Gândul, cu bună știință.
    Sau poate că sunt eu proastă, de nu-l găsesc.

    Apreciază

    Răspunde
    1. klaus

     Ar cam trebui să te muștruluiesc! Eu, uitucul de serviciu, țin minte că spuneai cum salvezi textele care-ți par memorabile. Oricum, Lelia a scris, cred eu, cel mai ușor articol din viața ei.

     Apreciază

     Răspunde
      1. klaus

       renule, te-ai bazat doar pe memoria de doi lei a hard disk-ului. Halal! Ăia, vinovații pentru manuscrisele de la Marea Moartă au folosit piele! Măcar să-mi fi spus! Le strângeam eu pe hârtie. Cu cât îmbătrânesc, cu atât mă doare mai mult lipsa unor frânturi de viață virtuală. Zâmbesc tâmp când îți spun asta. N-aș fi crezut niciodată că-mi va ieși așa ceva pe gură. Ciudat, mi-e foarte dor de Toma Necredinciosu’. N-am nici o explicație pentru asta.

       Apreciază

       Răspunde
  2. castanman Autor post

   Am rasfoit. O sa mai rasfoiesc. Multumesc. Un frate pe cinste. Banuiesc ca in spatele lui se afla o poveste trista. Poezia citata de klaus e superba. Cred ca ciresul meu e cumparat din acelasi raion

   Apreciază

   Răspunde
   1. Renata Carageani

    Nu știe nimeni ce se afla în spatele lui ElZap. Se refugia mereu în poezie, era capabil să susțină un dialog doar citând din memorie versuri (sună hilar, dar „la locul faptei” era emoționant) pe post de replică. Cred, doar cred că studiase științe exacte, poate matematică…
    A murit de cancer, puțin după ce ne-a scris pe blog că-i zărește pe Cavalerii Apocalipsei, sosind. Mărturisesc că l-am iubit ceva mai mult decât îți iubești, în general, prietenii virtuali. Dar klaus știe, deja, asta 🙂

    Mulțumesc pentru „superbă”!
    Sunt versurile mele. De aici:
    http://renata-versuri.blogspot.ro/

    Apreciază

    Răspunde
    1. castanman Autor post

     Banuiam ca scrii poezii. D’ alea a bune. Fiecare muritor gaseste la un anumit moment un alt muritor ce il face sa spuna ” wow”. Mai ales daca se- ntampla sa l iubesti ceva mai mult. E vorba de Lelia Munteanu?

     Apreciază

     Răspunde
 3. klaus

  Dacă tot n-ai putut să-ți ții gura:

  „Când taci, înălbiţii cireşi se înclină
  un giulgiu de frig peste-a florilor vrajă
  visează toporul călău de lumină
  şi seva în plâns se preface sub coajă.

  Când taci, scorojite biserici de ţară
  i-alungă pe îngeri în târgul hain
  să cânte prin bâlciul modern la chitară
  să-şi vândă sfinţirea pe-o litră de vin.

  Când taci, în oraşul visând scorţişoară
  buldozerul nopţii îngroapă-n ruine
  păpuşa de cârpă iubită o vară
  pervazul gutuilor noastre regine.”

  Apreciat de 3 persoane

  Răspunde
 4. klaus

  Vorbele ce urmează, sunt zarurile perfecte la table. Evident, am descoperit că nu mereu. Deci, 6-6!

  1.Nu scriu pentru că: mi-e teamă că o să-mi fac prea mulţi prieteni şi nu voi suporta momentul în care îi voi pierde pe toţi.

  2. Nu scriu pentru că: măceşul de lângă drum să nu se simtă obligat să înflorească doar pentru că trebuie să scriu eu despre el.

  3. Nu scriu pentru că: în cetatea Amadam, se spune că ar fi existat o Academie silenţioasă, în al cărei statut era scris că membrii ei vor gândi mult, vor scrie puţin si vor vorbi numai când va fi nevoie.

  4. Nu scriu pentru că: într-o lume în care toţi se plâng că trebuie să citească prea mult, a scrie, si mai ales a scrie banalităţi echivalează cu un act terorist.

  5. Nu scriu pentru că: nu vreau să fiu un tarabagiu care vinde lucruri pe care nimeni nu le va cumpăra, dar nici nu vreau sa vând otrăvuri numai pentru că acestea sunt la mare căutare.

  6. Nu scriu pentru că: nici nu mă pot înălţa la subtilitatea filozofica a unui discurs din care nimeni nu poate înţelege nimic, dar toţi spun că înţeleg totul, dar nici nu pot coborî în agora unui limbajului gen „ba pe-a …” din care s-ar putea înţelege totuşi ceva.

   

  1. Trebuie să scriu pentru că: viata este prea scurtă şi mi-e teamă că „amnezia definitivă” să nu mă prindă nepregătit, iar acei necunoscuţi, pe care ar trebui să îi iubesc cu adevărat, să nu afle niciodată ce am gândit despre ei.

  2. Trebuie să scriu pentru că: universul care m-a creat, cu singurul scop ca el să se poată reflecta în fragila-mi existentă, să nu se simtă trădat.

  3. Trebuie să scriu pentru că: de câte ori tac liniştea este tulburată de zgomote.

  4. Trebuie să scriu pentru că: visele îmi cer să le îmbrac în vorbe şi să le scot în lume.

  5. Trebuie să scriu pentru că: presimt că în haosul care mă înconjoară mai există cel puţin un om care gândeşte ca mine.

  6. Trebuie să scriu pentru că: ştiu că generoasa eternitatea o să-mi acorde destulă linişte în care o să am timp să am răgazul să tac.

  Powered, din orice lume, by ElZap

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s