Toate femeile e la fel

Dumnezeul meu se îmbracă iarna într-un 0m de zăpadă. Se așează într-o curte de pe strada îngustă pe care îmi parchez mașina dimineața când vin la job și mă bombăne continuu. Începe când îmi aprind prima țigară și termină când încerc să ies cu spatele și să o tai către casă. Lucrul acesta mă agasează și mă face să uit cel puțin o dată pe săptămână pozițiile aprinse. Azi dimineață a fost mai pornit ca oricând. Mi-a reproșat că sunt un idiot dacă încă n-am observat că toate femeile sunt la fel, diferă oja, rujul, rimelul și textele de pe wordpress. S-a băgat în discuție și un amic de-al lui, Matei, cred că era vânzător, door to door, de GPS-uri, prea îmi repeta amenințător că rătăcirea de pe urmă va fi mai rea decât cea dintâi. Mi s-a părut, până la urmă, un tip cool și cult, cred că-l citise pe Pleșu, pentru că la un moment dat m-a tras deoparte pentru a cădea la o înțelegere, dacă accept că dragostea e doar o promisiune ocultată. Un păcat. S-o las dracului de speranță. Bine, bine, dar legal? a urlat trupul meu…Se rezolvă, „cât poate duce omul” va cuprinde și articole aflate la reduceri: adevăr si lehamite.

Reclame

25 de gânduri despre „Toate femeile e la fel

 1. Renata Carageani

  Am zis că nu critic. Nu-mi place? Ies tăcând. Dar e prea ofertant subiectul și prea mișto începutul și prea te incită la citit, ca să nu-ți reproșez dezacordul („ vor fi abrogate tot setul de acte normative”) și aliterația greoaie din fraza de final: prea multe cuvinte bogate în consoane care se repetă, parcă ar fi un exercițiu de dicție pentru studenți la actorie.
  Altminteri, și Dumnezeul meu se îmbracă, iarna, în Om de Zăpadă. Chit că n-am mai văzut un om de zăpadă făcut din zăpadă de ani buni. Acum sunt puzderie pe monitor, pe saiturile de lucru manual, din fetru, din dantelă, din vată…

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Acest text a fost scris de un om suparat, din prima, fara corecturi, ca un bilet din ala pe care l lipesti pe frigider pentru cineva apropiat. Am vazut ca ai dat laicul pentru incurajare. Nimic nu scuza dezacordul. Spuneam undeva, in urma, ca nu exista singuratate, doar oameni care te fac sa te simti singur. Fiecare are cate un moment d asta, cand ii descopera. Du te, Renata, si fa ti un om de zapada singura. Si daca incepe sa te bombane, da cu bulgari in el:)

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde
   1. lucillette

    Pai in dragoste trebuie sa asculti vorbele tipei si nu ale tipului chiar cult, cool si vanzator de gps-uri cum ti s-a parut a fi. Ce, astia ofera garantia adevarului pentru vorbele debitate?.Si daca nici de device-ul respectiv nu aveai nevoie pe ce atunci ti-ai vandut dragostea? Sa nu spui ca pe vreun citat din Plesu.

    Apreciază

    Răspunde
    1. castanman Autor post

     La asta nu m am gandit, ca de fapt mi am vandut dragostea. Ai pus multe intrebari si eu am foarte putine raspunsuri. Decembrie e luna cadourilor, ca sa impachetez raspunsul. Stii ca sunt darnic. Sau risipitor:)

     Apreciază

     Răspunde
     1. lucillette

      Astept cadoul, frumos impachetat, vad mai jos ca spui ca ti-ai luat liber, vei avea timp sa-l ambalezi. Eu astept cuminte fiindca stiu, da, ca esti darnic. Si chiar si risipitor, deci ceva tot va fi sub pom 🙂

      Apreciază

      Răspunde
 2. nostrastella

  …. fragment dintr-un răvaş:
  draga mea, într-o mâna ţin poza ta , iar cu cealaltă mă gândesc la tine…
  Mirăzenie de articol , mainfrenţ ! O butadă ce te prinde brici , dealtfel .
  Or fi toate femeile la fel , da’ cre’că doar alea ce le frecventezi mata !
  Începi să semeni a jukebox …
  ––––––––
  Mare concurs internaţional de pictură !
  Tematica era ca din pictură , să reiasă titlul tabloului .
  Candidate la marele premiu , au fost selectate 4 ţări :
  America , Franţa, Rusia şi România !

  Tabloul Americii o reprezenta pe Louise în pielea goală pe un iaht !
  Titlul tabloului: „O boarfă la uscat!”

  Tabloul Franţei: cu doua tipe goale într-un copac.
  Titlul tabloului: „Două poame!”

  Tabloul Rusiei o avea pe Natasha în pielea goală cu o secera în mână, iar titlul tabloului:
  „In aşteptarea ciocanului!”

  Iar în tabloul României era reprezentată Ileana, goală într-un lan de grâu iar in spatele ei o ceată de ţărani.
  Titlul tabloului :
  „Iobagi pe câmp!”

  (apăi dacă asta vrut’ai a spune … înţeleg de ce eşti atât de singur )

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Stello, mi ai spus un banc pe care il stiu din liceu. Concluzie: poza aia a ta nu e a ta, ar trebui sa ai fire de par argintiu . Sau esti putin in urma cu glumele pe care ar trebui sa le spui lui Castanman. Tu imi spui ca sunt singur si o merit, Renata spunea ca ma iubeste femeile acum ceva zile. Eu cred ca va inselati amandoua.

   Apreciază

   Răspunde
 3. castanman Autor post

  @all Proprietarul acestui blog va lipsi o perioada de pe wordpress, asa ca nu injurati daca tot ce veti mai comenta nu mai iese de la moderare. E musai din cand in cand cate o detoxifiere.

  Apreciază

  Răspunde
  1. Erika Marginean

   Chiar dacă Dumnezeul ăsta al tău va rămâne cu hainele regelui pe el, la primăvară, dacă nu-i confecţionezi tu alt costum între timp, află că un astfel de text apreciez mai mult decât pe cele prea procesate! Nu mi-am propus să-ţi fac corectura gramaticală, o fac alţii, dar nu puteam să trec fără să nu te mângâi ( virtual) pe creştet: vezi că se poate?
   Vacanţă plăcută îţi doresc şi tot mai multe notiţe neprelucrate! Seamănă cu îndemnul Be yoU, dar îmi placi mai mult aşa!
   Sărbători fericite!

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s