Valoarea referențială

În 1917, Marcel Duchamp cumpără un pișoar de la magazin, scrie pe el „R. Mutt 1917” și îl înscrie la expoziția anuală a Society of Independent Artists  cu denumirea „Fântână”.. În 2004 , „Pișoarul” a fost declarată cea mai influentă operă de artă a secolului xx.

În 1931, câțiva liceeni, Baranga, Luca, Perahim, au editat o revista, „Pula”, cu subtitlul „Organ universal”, pe copertă fiind poza a doi dintre ei, dezbrăcați. La expoziția organizată de Institutul Cultural Român la New York, acum doi-trei ani, a fost prezentată macheta acestei reviste iar curatorul acestei expoziții, criticul de artă Igor Mocanu, a considerat că acesta e momentul fondator cu care trebuie să înceapă orice istorie a performance-ului românesc.

În 2015, cercetătorii americani au descoperit că în fecalele cumulate a un milion de americani se găsesc metale prețioase  în valoare de circa 13 milioane de dolari. La o valoare ponderată de 40 de dolari gramul, putem spune că producem cam 0,32 grame de nestemate la fiecare căcare, valoare pe care o propun spre impozitare, reformarea sistemului începând cu reformarea fiecăruia dintre noi.

 

21 de gânduri despre „Valoarea referențială

 1. g g

  știi cum încep eu?
  ducîndu-mă azi să mâzgălesc pe fițuica aia de mă costă de fiecare dată la 4 ani chiar și numai pentru că este tipărită: criminalilor! ne omorâți copiii!
  desigur că va ajunge maculatură, la fel ar ajunge și dacă aș fi fost civică, nu-i așa?, și cetățeancă de bine pân’ la capăt, dar universul va primi măcar așa plusvaloarea balastulu-mi (!) de nestemate.

  Apreciază

  Răspunde
     1. g g

      înțelesei din prima. 😛
      remember? cel mai greu e să rămânem constanți cu noi înșine.
      sau, ca să nu fac din nou pe deșteapta, reformulez la persoana I. nu mai rescriu.

      Apreciază

      Răspunde
 2. Renata Carageani

  Poate că la anul, cercetătorii americani vor calcula câte metale grele ne căcăm și se va impozita căcarea, laxativele vor deveni ilegale și constipații vor primi, lunar, un bonus, devenind, în scurt timp, niște bogătani sadea, încruntați și nemulțumiți.

  Apreciază

  Răspunde
 3. lucillette

  Din ochiul meu lipseşte cu desăvârşire simţul artistic care ar fi putut să mă facă să văd sublimul într-un obiect sanitar, ori într-un organ universal de felul celui de la care am fsot îndemnaţi să ne reconsiderăm atitudinea. Ştiu că eu cad mai greu în transă când vine vorba de artă şi artişti, maxime, pilde, citate şi cuvinte măreţe ale altora fie ei, einsteini, ciorani, sau iisuşii diferitelor religii, aşa încât nu mă mir prea tare, totuşi îmi e ciudă uneori că nu pot exclama şi eu , o dată cu toată curtea: „ce haine frumoase are Împăratul!”. Fiecare cu minusurile lui, mă gândesc, chiar dacă unii au mai multe, cazul meu.
  Cât despre nestemate, asta nu mă miră, de vreme ce chiar ne vedem, fiecare în parte, unii în taină, alţii foarte vocal, ca fiind chiar aşa: bomboana de pe colivă. Totuşi ai fost rău când ai propus impozitarea. De ce ai considerat că merităm să ni se ciuntească din splendoare?

  Apreciază

  Răspunde
     1. lucillette

      M-am gândit deodată că m-a luat valul şi-s prea multe cuvinte – poate fi nepotrivit când nu eşti la tine acasă. Nu prea pot eu să sintetizez, mi s-a mai spus că folosesc cuvintele în exces. Tu, în schimb, reuşeşti foarte bine să transmiţi mult în puţine vorbe.
      Mulţumesc pentru compliment!

      Apreciază

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s