Tractatus logico-philosophicus(1)

Ninge, maifrenț, ocazia perfectă de a pune alb pe Marile Cuvinte și de a nu mai bate la porți, inima nu achită rambursuri, se spune în poeziile bune, lăsati-vă de ce -urile în pubele și căutați prin sertare altfel-ul care vă vine bine la întâlnirea cu voi, lumea e frumoasă, nu vă mai listați tristețea la bursă, să mă ierte Noica, nu e nimic mai adânc în noi decât noi înșine, doar violarea sălbatică a eu- lui ne poate trezi oferindu-ne adevărul ăla aflat la promoție cu o cupă de cucută- dragostea e o prăbușire continuă, adrenalină la maxim ce ne face să uităm că la final vom pupa  violent asfaltul și disprețul, scrieți frumos, către voi , versul ăla americănesc „to my oldest friend , whose silence is like a death” și haideți să căutăm o sanie și-o țuică fiartă, doar patru boabe de piper la ceașcă…dragostea apare, de fapt, ascunzându-se.

73 de gânduri despre „Tractatus logico-philosophicus(1)

          1. castanman Autor post

           Cred ca o sa intrerup activitatea pe timpul iernii si o sa caut o mie de carti ramase de citit. Incep, a cincea oara, cu Ulise. M- a fascinat Molly Bloom. Mama , sotie si, mai ales, amanta. Asa ca daca nu vezi deschisa pravalia , sa stii ca m am apucat de citit.:) Si de cafea. Si de tescovina cu miere.

           Apreciază

          2. lucillette

           Ne fascinează lucruri diferite, autorul meu preferat nu a publicat nimic, scrierile lui zac dintr-un yahoo vechi, pe care-l deschid si-l redeschid frecvent. Fără cafea, fără tescovina si nici macar cu miere. E suficientă emoția de demult. Si-i la fel de prezentă.
           Să ai o iarnă caldă cu iz de file vechi, îngălbenite, colțuri îndoite si emoții regăsite. Ai grijă totuși și de prăvălie, iarna mai are nevoie câte unul de adăpost, poate si de o tescovină cu miere.

           Apreciază

          3. lucillette

           Îmi este imposibil, a scris prea adânc , prea pentru totdeauna, rânduri pe file de mult timp goale. Cu măiestrie.
           Așa încât rămâne, pentru mine, autorul – chiar dacă nepublicat, cum zici tu – unei povești frumoase, pe care o recitesc uneori cu speranța tainică că ar mai putea, că ar mai vrea, de fapt, adăuga măcar un rând celorlalte deja așezate în pagină.

           Apreciază

 1. klaus

  Castanule, io o să te rog să mă ierți! Nu știu ce e cu scheletele din dulap, da’ te-nțeleg. Nu știu de ce, da’ am o senzație că mă strânge cineva de gât când vorbesc p’aici și nu mă aud când o fac.
  Când oi mai cuvânta, oi cuvânta ca din dulap (dulapul meu) :)). Tradus cred că ar însemna un fel de offline.
  Să ne auzim sănătoși!

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   klauss, nu stiu pentru ce ar trebui sa te iert. Sper sa ne mai auzim. Si ca sa nu crezi ca e doar un moft chestia cu moderatul, daca esti pe aproape dau drumul la un comm din categoria celor pe care cu adevarat le moderez, apoi il sterg si discutam daca e corect ce fac sau nu

   Apreciază

   Răspunde
    1. castanman Autor post

     Nu sunt commuri neaparat nasoale, sunt chiar dragute pentru un barbat, tin insa de o zona care n-ar trebui oferita publicului, o sa incerc azi sa dau drumul unuia, mai light, temporar, daca ne brodim prin zona.

     Apreciază

     Răspunde
     1. klaus

      Light? Bre, ești administratorul blogului tău :). Vezi adresa de mail, a mea și a renatei? Bagă-ne harduri acolo, io nu doresc spectacol. Discutăm cu ușile dulapului închise.

      Apreciază

      Răspunde
      1. castanman Autor post

       Te ai tabloidizat, klause. Am o dilema morala. Cat de corect e expeditorul commurilor trimitandu le pe blog si nu pe adresa de mail pe care o cunoaste si cat de corect as fi eu publicand ceva care, dupa continut, imi e adresat special ?

       Apreciază

       Răspunde
       1. klaus

        Nițică tabloidizare zace-n fiecare :). Mai mult vroiam să mă lămuresc despre ce-i vorba. Da’ am citit în urmă, am conturat o imagine :(. Să le lăsăm p’astea….
        Zici că lucrezi cu fiare, sudură. Sudați clasic, MMA? TIG, MIG-MAG? Faceți și prelucrări prin așchiere?

        Apreciază

        Răspunde
        1. castanman Autor post

         Sudam orice, oricum, facem utilaj petrolier, avem si prelucrari mecanice, acoperiri galvanice, tratamente termice etc. Sa nu cumva sa incerci sa-mi vinzi vreo instalatie de sudura:).Tu ce mesteresti?

         Apreciază

         Răspunde
         1. klaus

          În ultima perioadă fac prea multe. La sudură manuală cred că doar pe cea cu laser n-am încercat-o. Mai fac agricultură, plante și animale, instalații termice și sanitare(casnice și industriale), electricitate, automatizări și sisteme hidraulice industriale, prelucrări mecanice ce țin de reparații și întreținere utilaje industriale. Dracu’ să mă ia, le-am pierdut rândul, sunt prea multe. Avantajul e că niciodată n-am stat pe tușă. Nici dacă e criză :).

          Apreciază

          Răspunde
          1. klaus

           Ba da, sunt și slujbaș, vorba vine…cu două ore :). Programul e atât de flexibil încât și duminicile au devenit mai puțin rigide.
           Brăcinarii nu prea mă mai țin. Fizicu’ cam scârțâie da’ nu-i ăla baiu’ cel mai mare. Cu pisihicu’ avem probleme, io cu persoana mea :).
           Ajută Dumnezo pă tăți!

           Apreciază

        2. Zorbeille

         Cu tot respectul, klaus, (și) altundeva ar trebui să citești pentru a-ți face o imagine mai apropiată de realitate. Abia apoi ai putea purcede, în cunoștință de cauză, la realizarea unor analize de orice fel, inclusiv medicale ori zootehnice (în funcție de domeniul de specializare/interes al fiecăruia), alături de doamna scriitoare-farmacistă.

         Apreciază

         Răspunde
         1. klaus

          Și anume unde sau ce ar trebui să citesc? Am vrut doar să înțeleg situația cu moderarea comentariilor, supărătoare pentru mine. Atât! Mai mult decât conturarea unei imagini, cum spuneam mai sus, nu mă interesa altceva.
          Voi considera subiectul ăsta închis!

          Apreciază

          Răspunde
          1. Zorbeille

           Dacă-l consideri închis, mai are rost răspunsul meu? Oricum s-ar tăia la montaj, de către delicata noastră gazdă, tocmai detaliile relevante.

           Apreciază

      1. castanman Autor post

       Exact chestia asta incerc sa o evit, caderea mea in ridicol prin substanta comentariilor adresate-mi…E un cerc vicios. Aproape triunghi :). Ori moderez si cenzurez, ori ma trezesc cu o placinta ( cu rahat) in fata…

       Apreciază

       Răspunde
       1. Zorbeille

        Substanța comentariilor pe care le cenzurezi te-ar plasa în ridicol? Tocmai pe tine? Cum așa? În fața cui nu mai dai bine dacă devin publice? Plăcinta cu Turkish delight este o metaforă pentru drăgălășeniile cuprinse-n comentariile cenzurate, venite dinspre muierile ce te iubește (vorba Renatei și-a cântecului) și cărora le fuseși fatal, cel puțin în plan sentimental? Așa le percepi tu efuziunile? Bietele muieri…
        Orice-ar reprezenta indezirabila plăcintă, oare nu singurel ți-ai copt-o? Când produci în serie asemenea delicii, nu-i de așteptat să te mai trezești cu câte una-n plină figură? Take it like a man, C-man! If you can, that is.

        Apreciază

        Răspunde
        1. Renata Carageani

         Zorbei (cred că așa te vrei pronunțată), omul ăsta, castanman, scrie pe blogul lui. Niște texte. Vorba mea, că-l iubește femeile, era o ironie. Dacă textele lui au suficient (a)vânt, să le pună unora poalele în cap, e bravo lui.
         Cea mai nasoală senzație pe care o poate simți un mâzgălitor de cuvinte bune e să vină careva să-l întrebe dacă e adevărat. Și nu e vina autorului. S-au nimerit niscai cititori pe unde nu le era locul.

         Apreciază

         Răspunde
         1. Zorbeille

          De acord cu tine: bravo lui! Și brava ție, că-i ești avocat autodesemnat, lucru ce nu face decât să-i confirme dibăcia. Legat de cititorii pe care-i incriminezi, pare-se, pentru doar aparentele vini ale autorului, aștept detalii: care-s (ne)nimeriții și care-i locul despre care faci vorbire? Blogul acesta? Și dacă da, cine o fi-n măsură a stabili al cui loc este pe-aici și al cui nu, stimată analistă zootehnică aspirantă?

          Apreciază

          Răspunde
          1. Renata Carageani

           Zorbeille, vorbeam din experiență personală, la blogul meu mă gândeam, nu la al lui, așa că nu te ambala. 🙂 Zootehnia e o specialitate foarte utilă pentru păpica cea de toate zilele, nu e o insultă.

           Apreciază

          2. Zorbeille

           O fi zootehnia indispensabilă supraviețuirii (unora), și nu cred că orătăniile ori vitele s-ar simți lezate auzind că vrei să le analizezi zootehnic, dar când vorbești de efectuarea unei asemenea investigații, în tandem cu una medicală, asupra unor ființe umane (pe care nu le cunoști) sau a produselor acestora, parcă lucrurile nu mai sună atât de inofensiv, nu crezi, doamnă scriitoare? 😉

           Apreciază

          3. Renata Carageani

           Nu știu, Zorbeille… Ori ți-e simțul umorului amputat,ori ești minoră și atunci ai circumstanțe atenuante, ori – la dracu! – ai o minte de roboțel vegetarian.
           Și nu-mi mai zice doamnă scriitoare, că nu reușești să mă jignești doar mă obosești.

           Apreciază

          4. Zorbeille

           Sau, și mai bine, reunesc variantele enunțate de tine. 😀 Deși e puțin dezamăgitor că ai identificat doar trei, primești totuși puncte pentru efort și… bunăvoință, doamnă farmacistă.
           Nu înțeleg deloc pentru ce ar fi un scriitor jignit că e numit scriitor, așa încât nu m-aș gândi vreodată că-l ofensez numindu-l ceea ce este. Poate doar dacă ar fi vreun impostor, ceea ce nu cred că e cazul. Personal, dacă aș fi scriitor, sigur nu aș primi apelativul ca pe o-njurătură.
           Vă rog să mă scuzați pentru oboseala provocată și vă predau binemeritatului repaus, stimată doamnă.
           P.S.: Când veți fi mai odihnită și veți avea câteva momente, ar putea fi interesant să definiți ”minte de roboțel vegetarian”. Nu de alta, dar asta ar putea hrăni mlădițele umorului în cei cărora le fu amputat (cine știe când, cum sau de ce), fie ei vegetarieni sau altfel. Și ce nu face o farmacistă pentru propășirea bieților suferinzi?…

           Apreciază

       2. klaus

        Poate înțeleg, poate nu!
        Consideri că ai o parte de vină pentru ridicolul de care te ferești? Altfel eu aș ignora total mesajele în cauză fără să le moderez. Să nu te pună mama zmăului să crezi că-ți invadez spațiul intim.
        Răspuns sau ignore, simplu (zic io).

        Apreciază

        Răspunde
 2. castanman Autor post

  Tonalitatea veche nu ti placea, Nergano? Bine ca sunt texte scurte, chestia cu nerasuflatul ma sperie, daca te lua cu lesin la mine n batatura, ce faceam? Eu in afara de respiratie gura la gura si un masaj toracic , nu prea stiu…

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   E bine ca ai sesizat o schimbare, inseamna ca asa e, e rau ca nu ai senzatia de lesin. Aveam ocazia sa pun in practica putinul pe care-l stiam legat de situatiile de urgenta, mai ales ca si-au anuntat astia de la ISU un control zilele astea. Am un tigan, Vasile, sudor bun, o sa-l folosesc ca manechin-victima.

   Apreciază

   Răspunde
     1. castanman Autor post

      Tehnicile de resuscitare sunt standardizate. Uneori, cei care le folosesc mai inventeaza sau adapteaza, functie de gravitatea cazului, cate ceva. La tine cred ca e doar o scadere de calciu provocata de apropierea weekwndului. Esti majora?

      Apreciază

      Răspunde
 3. Maria(araoimi)

  Ninge la tine,mainfenț 😀, ca mă astup de ciudă, la mine e soare de zici că atâta știe decembrie. De atâta logico-philoso….alea,alea, m-ai amețit de trebe musai și ghimbir în mixtura.
  Ai un stil de excentricophisosenzoempatic! 😀
  Deci, vreau și ghimbir!
  Zi faină ! 😊

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s