Duminică, dimineața

Într-o dimineața vei descoperi că există o femeie care te va face să iubești viața asta de căcat. Te va păcăli cu o îmbrățișare să curbezi și mai mult spațiul neeuclidian și să uiți că pământul e doar o o piatră infectată cu organisme vii. Privirea ei va face eșecul un biet termen al paradigmei cunoașterii, naufragiul posibilităților în insuficiența infinită a ființării, cum spune Jaspers nebunul. Sărutul ei te va obliga să nu-ți pară rău că ai folosit acest cod în descifrarea lumii. O dimineață în care vei vrea să înțelegi marea anomalie a ființelor din jur, cele care se pot ține de mână până la moarte, și să afli că nu e decât o simplă tehnică de eliberare a voinței și a durerii ce conduce la contemplarea nimicului, la nirvana. O dimineață în care o femeie devine dumnezeul tău de împrumut și te cheamă la viață iubindu-ți slăbiciunile. Și, mai ales, păcatele.

29 de gânduri despre „Duminică, dimineața

   1. Oana

    Nu m-am uitat la formă, ci la ce exprimă. Si la felul în care am rezonat eu la miez, desigur. Toți suntem subiectivi. Dă voie textului să fie minunat. Pentru mine cel puțin.

    Apreciază

    Răspunde
   1. Maria(araoimi)

    Mon cher, era retorică. 😊Nu pun întrebări….răspunsul este întotdeauna la autor. Nu știu ce se întâmplă, lumea e ciudată, că no, așa trebe 😊să fie, sau nu !
    E afară plumb, de aia…momente, asta simt eu, tu ? – habar n-am. Momente…
    Pffff, lasă!
    Duminică faină! 😊

    Apreciază

    Răspunde
     1. lucillette

      …pe lângă perfecţiune. Tocmai spusesei că mai aşteaptă şi eu o căinasem. Poate nu era cazul, totuşi, virtutea este apreciată. Şi pare a fi în tot şi-n toate, nu doar în dreptul oamenilor.

      Apreciază

      Răspunde
       1. lucillette

        Ei, patologii….
        Era vorba despre răbdarea cu care așteaptă., Asta era virtutea discutată. Dar nu-i bai, mi-a mai spus cineva că vorbesc…criptic. Ce să fac, atâta poate capul meu….(si nici nu vrea mai mult, si nici mai bine, mi-a spus să-l las în pace)

        Apreciază

        Răspunde
   1. castanman Autor post

    Nu te alunga nimeni, Nergano, incerc sa te protejez de anumite aspecte contondente de pe blog, varsta ta e un impediment 🙂 Asta e blog pentru cei care se intorc de pe frontul vietii, nu pentru cei care de abia si au incarcat pusca:). Daca faci dovada unei cicatrici sau a unei rani inca deschise…

    Apreciază

    Răspunde
     1. castanman Autor post

      Da, in lumea pixelata sunt elemente ajutatoare.Si totusi, fiecare blog are o istorie. Si o geografie secreta. In care sunt trecute marile descoperiri. Ai multe intrebari. Cred ca in scoala ai fost premianta 🙂

      Apreciază

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s