53 de gânduri despre „Scrisori (8)

 1. smaranda64

  Dependența emoțională este ca atunci când la spital ești atât de lipsit de energie și de viață că trebuie să fii hrănit artificial. Ești legat la perfuzii.
  Când ești sănătos și te hrănești din izorul vieții proprii nu ai nevoie să fii alimentat emoțional de alții.

  Apreciat de 3 persoane

  Răspunde
 2. castanman Autor post

  Alegerea lui Paler? Alegerea mea a lui Paler? Alegerile sunt cel mai usor lucru in viata. Dupa ce le faci, apare povara constiintei. Daca te atinge sublim inseamna ca ai predispozitie la ultrasentimente si nu ti ai facut vaccinul de toamna.:)

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 3. Anastasia

  Rugăminte

  „În imensa catedrală
  I-am strigat numele….
  zicând:
  „Clonează-mă Doamne,
  că nu-ţi cer prea mult.
  Lasă femeile care m-au meritat
  Să mă aibă
  Pe de-a-ntregul.
  Împarte-mi amintirile
  În capitole colorate
  Ce poartă,
  fiecare
  alt nume.
  Astfel nu voi mai face
  confuzii
  în restaurante, muzee
  sau
  între cearceafuri.
  Lasă-mi conturul multiplicat
  sa răcorească mereu
  alte nisipuri sau stânci,
  ca palmele, buzele şi trupul
  să fie fidele….
  doar uneia.

  Lasă-i la fiecare
  puritatea gândului
  primordial,
  pentru ca ei să nu stie,
  ce-i comparaţia.

  Si chiar dacă voi striga uneori
  după clonii mei,
  „Proştilor,
  Voi nu sunteţi decât cioburi
  din sufletul iniţial”,
  Ei nu mă vor inţelege.

  Ia-mă în serios, Doamne,
  căci e convingerea mea,
  că ei
  vorbesc de dragoste
  când, de fapt, nu ştiu ce-i
  durerea despărţirii.
  Lasă-i Doamne
  Pe clonii mei fericiti,
  să bântuie anotimpurile
  paradisului
  şi să iubească neostoit acele femei,
  pe care ei,
  în simplitatea lor liniară,
  le merită.

  Iar dacă vreodată se vor strânge toţi
  să-ţi ceară in cor povestea originii…,
  Lasă-i Doamne, pentru o clipă macar,
  să simtă durerea
  despărţirii.

  Lasă-i să vadă, cât de tare
  poate străluci
  soarele,
  într-o singură lacrimă.

  Atâta vreau Doamne,
  că doar nu-ţi prea mult. ”

  Andrei Badea (Tristan)

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Nu ma clona, Doamne, / am atatea pacate/ c-ai apasa butonul de panica/ si ai provoca Judecata de Apoi/ Oricum voi pleda nebun/ asa cum am citit pe un bilet de adio/ uitat de o femeie speriata/ c ar putea fi iubita…

   Apreciază

   Răspunde
   1. Anastasia

    Mi a placut azi, aici, de tine, CastanMan, ai inceput sa fii mai jucăuş, iţi şade bine :). Incepi sa te destinzi, erai ca un arc tensionat, domnule inginer :). Si mult prea rational 🙂 . Si mai cred ca esti obisnuit/ ti se pare firesc ca totul sa ti iasa cand vrei tu si cum vrei tu, asa i ?
    P.S. E posibil ca, in anumite „sezoane” de viaţă, femeilor sa le fie teama sa fie iubite sau sa iubeasca .. Si e firesc (la fel, nu e tocmai bine sa ne apese sentimentul de vinovatie pentru asta, nici pe noi, femeile, nici pe voi, barbatii; cel mai ..constructiv e sa fii in simbioză cu temerile tale, sa le accepţi, fac parte din tine..). Dar mai probabil este că Femeia simte nevoia ca lucrurile sa se intample ca o „îmblânzire” , cumva ca in povestea Micului Print si a Vulpiţei (Saint-Exupery). Citeste-o , chiar daca ti se poate părea desuet :). Capitolul XXI, ca sa nu cauţi prea mult :).

    Apreciază

    Răspunde
    1. castanman Autor post

     De acord cu ps -ul , citeste si tu mai atent capitolul xx, ala in care printul descopera ca trandafirul lui nu e unic, eu cred ca AdSE a gresit numerotarea, xx trebuia sa fie xxii, plansul printului in gradina cu trandafiri urmeaza logic plansului puiului de vulpe. Incepi sa semeni foarte mult cu cineva.

     Apreciat de 1 persoană

     Răspunde
     1. Anastasia

      Da, o sa citesc, astept cu nerabdare momentul sa mi fac timp.
      Apreciez “de acord cu ps. ul”, cred ca nu ti a fost tocmai usor sa recunosti😉; ar fi fost de a dreptul uluitor / zapacitor sa recunosti si asta :”Si mai cred ca esti obisnuit/ ti se pare firesc ca totul sa ti iasa cand vrei tu si cum vrei tu, asa i ?”🙂 . ) Alte lecturi imi mai poti recomanda, domnule inginer ?🙂 (niciun miligram de ironie ori sarcasm nu i in intrebarea mea, stii, da ? )
      P.P.S. Oricat ar fi de adevarat si important ar fi pentru un barbat ce simte cand spune asta:
      ” Incepi sa semeni foarte mult cu cineva.”, niciunei femei nu i place sa o stie , niciunei femei sa nu i o (mai) spui😉 (si nu i din carti, e din capsorul meu🙂, citând din replicile savuroase ale Fetei Nergana).

      Apreciază

      Răspunde
      1. JT

       Da’ ce gheroasă eşti, Nergano relaxată! Şi ce se mai distrează castanul… Ar trebui să fii mai tolerantă cu Anastasia, înțelegând că fie o leagă de el ceva mai mult decât nişte cuvinte, fie şi-ar dori să fie aşa. Poate din cauza asta nu eşti primită-n lumea castanie fără-nsoțitori oleacă mai maturi. Castanului nu-i place să (se) explice ori să consoleze. Glumesc, probabil.
       P.S.: Nu sunt Anastasia.

       Apreciază

       Răspunde
       1. JT

        D-aia-i viața frumoasă, Nergano, că-i plină de surprize, angelice ori ba. Şi d-aia-s oamenii adorabili, că-mproaşcă-n necunoscuți vorbe zimțate, şi nu doar sub facila scuză a virtualității fără omolog în realitate. Rechini, atacuri pe la spate, ochi din umbră? Sigur glumeşti, aşa încât nu-ți zic mai mult, ci râd cu poftă. Mulțumesc, să ai o zi excelentă!
        P.S.: Apropo de lipsa cratimei, dacă nu ai fi fost chiar atât de realaxată-n joaca-ți cu bulgări, poate ai fi observat-o la castanman cu mult înainte de a i-o reproşa superior Anastasiei.

        Apreciază

        Răspunde
       2. Anastasia

        JT, esti sclipitoare (ori sclipItor ?!?). Desi ai intuiţie, inspiraţie, spontaneitate, un EQ înalt (in plus faţă de un al 7 lea simţ), vreau sa ti spun ca e adevarat ce spunea Cm : nu ne leagă nimic mai mult, eu si el nu avem in comun un trecut, prezent ori viitor, desi, e-adevarat, pare a fi un montagne – russe (el si-aici, in pagina lui).

        P.S. Negrana, as putea sa vorbesc mult despre numarul 13, un numar puternic. Dar, iti voi spune doar atât: e ca o haină, depinde foarte mult de cine-o poartă. Poate fi Coco Chanel/Armani, ori cel mai comun/ banal stil. E ca un „parfum, nevăzut şi de neuitat. Îţi anunţă sosirea şi îţi prelungeşte prezenţa după ce ai plecat.” Nu te teme ! 🙂

        Apreciat de 1 persoană

        Răspunde
        1. JT

         Poate că doar mi se pare că-mi ești sarcastică-n comentariul ăsta, caz în care-mi cer scuze. În caz contrar, tristețea mea ar hălădui la malul lacrimilor (chiar dacă Nergana, care pare a fi sub impresia că poate cunoaște un suflet întreg după doar două comentarii, s-ar putea arăta la fel de neîncrezătoare în privința mâhnirii mele declarate, precum a fost acum câteva zile, când mă amuzam copios văzându-i replica, iar ea a preferat să nu-mi ia de bun cuvântul).

         Apreciat de 1 persoană

         Răspunde
         1. Anastasia

          JT, nu ti sunt sarcastică, cred in fiecare cuvânt pe care l am spus. La fel cum cred in oameni (desuet, nu ?), nu doar în idei. Prefer sa traiesc libertatea de a mi asuma acest risc (de a părea naivă ori de a fi in simbioză cu rănile ce ar putea urma), decat sa traiesc neîncrederea permanentă. E greu de trait cu asemenea povara, neîncrederea..Aparent, pt un timp, ai senzaţia că aşa e ok, dar Sufletul nu suportă constrângeri. In lumea mea, fac asta des: o spun in gand, cu voce tare si cu ochii, cand recunosc Neobisnuitul ori Libertatea interioara reflectată curajos in exterior, pe care si o asuma, rar, oamenii, azi. De ce ar părea sarcasm, sinceritatea? Pentru ca e greu sa primesti un astfel de „dar” din partea oamenilor din preajma ta? Pt. ca nimeni nu ne a invatat sa ascultam cantecul frumusetii din noi si pt ca Libertatea ne sperie mai mult decat colivia ?
          Nu trebuie sa (mi) raspunzi, pot auzi si fărăcuvintele :).
          Like a Bird on the Wire

          Apreciază

          Răspunde
         2. JT

          Mulțumesc, Anastasia. Dublu mulțumesc, de fapt. Nu primesc prea bine complimentele, e adevărat, mai ales când îmi par complet nemeritate, de asta înclin adesea a le lua drept ironii. Iar când o necunoscută îmi atribuie – tot după două comentarii văzute aici – sclipire, intuiție, inspirație, spontaneitate, înaltă inteligență emoțională, ba chiar și un al șaptelea simț, nu pot să nu-i primesc vorbele cu oarece reținere.

          Apreciază

          Răspunde
    2. castanman Autor post

     Ps. Pentru a fi clar: nu semeni cu cineva de care ma leaga mai mult decat niste messuri sau commuri, semeni cu cineva care minte c-ar fi cine este .Imi pare rau, chiar daca ai incercat un stil nou, ai revenit la ceea ce te caracterizeaza, commul pe care nu l-am postat o spune clar.

     Apreciază

     Răspunde
     1. Anastasia

      Chiar regret ca ma confunzi (şi nu e tocmai lăudabilă comparaţia, după câte imi dau seama..).. Imi pare rau, sincer. Nu face bine nimanui asta..Toate commenturile mele le ai postat (f putine, dealtfel, le stii pe toate) si am ajuns aici la tine, pentru prima data, recent, f recent, exact cand stii si tu, nu are sens sa caut data .. Nu stiu la cine te referi si te asigur ca te inseli. Ceea ce as mai vrea sa spun e ca intr o situatie ca asta, accept scuzele tale…daca ar urma …
      Toate cele bune, Cm !

      Apreciază

      Răspunde
       1. Iosif

        ‘Castani’ decorativi,sunt prin toate parcurile,însa ‘castanele’ nu-s ‘comestibile’.:))) Aici,în Fr. sunt paduri de ‘castani comestibili’ ! În RO. se gasesc doar în zona MM si TM.:))) ALTOIREA CASTANILOR ÎN RO. este …o necesitate URGENTA !:)))))))

        Apreciază

        Răspunde
        1. castanman Autor post

         Iosife, decorativ , nedecorativ, necesitatea urgenta imi miroase a pleonasm, iar altoirea castanilor a bataie. Te am postat doar pentru a ti raspunde. Te am interzis doar pentru ca mie imi plac femeile, nu barbatii. Declaratiile tale din noapte arata ca trebuie sa ajungi la psihiatru, chiar daca sotia ti este medic.

         Apreciază

         Răspunde
         1. Iosif

          P.S.Dragul meu ZB,nu te simti frustrat,ca eu oricum nu sunt în competitie pentru a da bine în ochii oamenilor,chiar staruri daca ar fi,ci doar în ochii Tatalui meu. ATÂT ! -Nu te supara caci supararea duce la rau ! Nu te lasa biruit de rau ci biruieste raul prin bine.
          Sa fii iubit de toate Evele din lume !:)

          Apreciază

          Răspunde
          1. castanman Autor post

           Ti am publicat pentru ultima oara commurile. Citeste le si tu inca o data. De ce te plimba grija femeilor cu care m as intersecta? Care sunt interesele tale? Ipocritule.

           Apreciază

         2. Iosif

          Stai linistit „Castanman”,ca mai ai un ‘frate’ geaman,(desi pari a fi chiar tu în persoana),cu care-mi intersectez drumurile iubirii prin lumea virtuala,însa amândoi pareti frustrati,si gelosi desi eu va iubesc la fel de mult ca si pe Eva iar masajele mele de „psihopat”,sunt pentru toata lumea,fara discriminare,si fara prejudecati !:))) Si,nu sunt… homosexual !:))))
          O seara faina !:)))

          Apreciază

          Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s