Syllabus

Singurătatea consumă 1133 de calorii. Sufletul are 21 de grame. Tu te risipești pe 1024 de pixeli.Infinitul e doar un punct de fugă al liniilor de profunzime. Totul e exact. Dialectica vieții îmbracă haina argumentelor și-mi cere să calculez masa critică a ceea ce sunt. Teologia mă ajută șoptindu-mi că ființa nu e dumnezeu, ci doar iubirile lui. Și o listă mare de păcate personale. O încep cu dezechilibrul dintre dorințe și posibilități. Miroase a toamnă.Viața ca surogat te pândește sprijinită la fereastră. Știe că niciodată nu vom respecta cel mai scurt drum geometric către noi înșine, întotdeauna vom ocoli prin ceilalți. Habar n-avem că nu e alteritate, ci doar o suavă graniță a eșecului.

80 de gânduri despre „Syllabus

  1. castanman Autor post

   Teoretic ar fi suma constantelor celor doua singuratati, adica 2266 de calorii, plus variabila conversiei din grame in calorii a celor doua suflete. Spun variabila pentru ca difera de la om la om, glucidele, lipidele, proteinele si mai ales fibrele

   Apreciază

   Răspunde
          1. lucillette

           Să spui, totuşi, pe ce parte te stabileşti, poate în viitor, cine ştie,…vom fi nevoiţi la vreun exod într-acolo şi nu-i rău să ai un punct de sprijin în …necunoscut.

           Apreciază

     1. smaranda64

      Mulțumesc doamnei Erika de traducere. 🙂
      Măi copii! Io-s încâlcită d-aia cred că nu pricep nimic: ce au ciupercile cu cele 21 de grame de suflet și surogatu de toamnă, ascunsă între cele câteva calorii?! Mă duc la doctorul de neuroni! 🙂

      Apreciază

      Răspunde
  1. aura

   Nu te rusina, nu esti singura careia i se intimpla. 🙂 Unele texte sint ca picturile cubiste: iti place compozitia, culoarea si prezentarea chiar daca nu intelegi clar mesajul. In cazul asta nu mi se pare asa complicat: singuratate-dorinte-esec-melancolie de toamna.

   Apreciază

   Răspunde
   1. castanman Autor post

    Hai, ma, ca n a fost chiar asa de encriptic. Smaranda a vrut sa provoace. Sunt convins ca a inteles. Poate chiar mai bine decat mine, cel care am scris. Paralela cu cubismul ma face sa cred ca tie ti au placut vocalele, consoanele si punctuatia:)

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
          1. castanman Autor post

           :). Cred ca operezi cu o memorie selectiva si senzitiva cand citesti pe la mine. Corectura: cafeaua nu era fierbinte. Si nu ar fi conflict de interese sa mi beau cafeaua cu modelul?

           Apreciază

          1. castanman Autor post

           La varsta ta ai avut timp si sa te certi si sa te- mpaci cu sufletul? Ai trait intens. Eu is mai lent, deocamdata i am trimis instiintari ( sufletului) sa se prezinte la judecata. Refuza. Cred ca intr o zi o sa l aduc cu mascatii

           Apreciază

          2. castanman Autor post

           🙂 Frica de ce? Sunt cel mai pasnic om de pe wp. Erau standarde si proceduri interne, pentru redimensionarea capacitatii de absorbtie si compatibilitate cu mediul extern

           Apreciază

          1. aura

           Nu e vorba de moderarea comentariilor, ci de neputinta de a le plasa acolo unde doresc. Vreau sa comentez la unele cometarii, dar pe ramura nu exista decat optiunea „Apreciaza”, nu si „Raspunde. Tre sa fie o chestie de setare in WP.

           Apreciază

 1. Erika Marginean

  Traducere liberă în silabe fără cratimă
  Singur, consumi o supă cremă de ciuperci: 1133 calorii.
  Sufletul nu se pune. (încă)
  Priveşti pierdut monitorul , camera web sau consola
  Şi n-ai treabă cu infinitul.
  Nimic nu e precis.
  Masa critică e 51%, după această limită are loc o transformare de neoprit.
  Teologia? Lista de păcate? Miros de toamnă?
  Surogatul nu e viaţa, ci moartea. Ea stă la pândă.
  La graniţa eşecului.

  ( eu asta am înţeles)

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s