Iubirile imperfecte

Hei, mate, ce facem, când plouă, cu iubirile imperfecte, alea imposibil de închis printr-un proces verbal de predare-primire, ce să ai, ce să dai, toate sunt neclare și ale nimănui, iubirile alea agățate în cuier lângă impermeabil sau de paharul în care îți ții periuța de dinți, iubirile alea capabile să-ți achite cauțiunea până la ultima centimă când viața te arestează și te închide în cea mai banală singurătate, vinovat sau nevinovat, nu contează, care te pun să dansezi nebun doar pentru a rosti la finalul dansului, ca Zorba –  voiam sa uit ceva!, iubirile alea care se agață de zațul pașilor tăi și-ți spun că frunza nu e geometrie, doar o dezamăgire puțin mai organizată, iubirile alea care-ți cerșesc impudic gânduri și îți întorc capul dimineața spre telefon, care-ți amestecă yahoourile și youtuburile și nervii, hai, mate, spune-mi, sper că nu ești din ăia perfecții care cunosc și gestionează corect toate zilele importante ale unei femei, aducându-i buchete mari de flori în hârtie creponată, dar n-au reușit niciodată să-i fure o clipă sau sa-i coboare stele în palme…Crede-mă, mate, femeile vor să fie furate, să te privească și să te judece aspru, dar doar pentru a putea să te ierte. E clipa când se simt regine.

73 de gânduri despre „Iubirile imperfecte

  1. castanman Autor post

   La ” Pai?” nu stiu raspunsul, , la „Ce facem ?” am vreo trei variante , iar ” mate” e un jargon pentru prietenul cu care poti bea un JB intr- o noapte, nu e original termenul, bine ca n am folosit M8.:)

   Apreciază

   Răspunde
   1. Maria(araoimi)

    Aia era ! 😃
    De aia „pai?, întrebare -ntrebatoare la care niciodată n-am știut să răspund. 😃 Mă-m gândit că o fi cineva care. De variante nu te mai întreb, că cine știe ce mama naibii de răspuns capăt! 😃😂
    Zi faină! 😊

    Apreciază

    Răspunde
     1. Maria(araoimi)

      Mon cher, la chestii de iubiri mă cam feresc să am păreri, prefer să citesc doar, că no, vezi tu, după ce am tot citit ce ai scris, am hotărât că habar n-am despre.
      Păi, dacă bărbatul e ăla care mă „sufocă „, flori, cadouri, alea-alea, e posibil să mă plictisesc destul de repede. Acuma sincer, îmi plac misterele. Da no, nu știu dacă mă trezesc cu un

      Apreciază

      Răspunde
         1. Maria(araoimi)

          Sigur, aici ma regăsesc ☺, întotdeauna găsesc cea mai alambicara și complexă cale către ce doresc. Ciudat este ca dacă sunt solicitată să ajut pe cineva, mi se ascute mintea rapid. Cred că am o rotiță care nu este montata unde trebuie 😂😃

          Apreciază

          Răspunde
     2. Maria(araoimi)

      Heiii!
      Zurliule, unde naiba vezi tu iubiri perfecte?
      Aia cu flori nu mă interesează, da nici unu cu duhori bahice să-mi sufle cuvinte „drăguțe ” în nas, că i-l sparg, nasu’, evident! 😁😂😃
      Ai un stil interesant în scris, original, isteț, inteligent, pare vesel și nu e…zurliu ☺
      Noapte faină! 😊
      Și mai vreau articole d’astea…

      Apreciază

      Răspunde
     3. Maria(araoimi)

      No, m-ai prins!
      Cu bătaia stau bine, da alea cu iubiri imperfecte, nu le pricep. Da no, florile nu mă încântă, eventual un colier cu briliante 😂😃, da nici declarații cu arome bahice nu-mi plac. Da, unde dracu, ferească -mă există iubiri perfecte?

      Apreciază

      Răspunde
 1. poetatapreferata

  Cum așa mate?! Femeia se simte regină atunci când are lângă ea un bărbat cu care se poate mândri. Nu vrea să fie pusă în cazul în care trebuie să ierte pentru că asta înseamnă să o facă de nenumărate ori și arunci nu e în avantajul bărbatului. Because…. o să se sature și o să se gândească și la ea. Articolul fascinant scris, cu nerv și trăire intensă!

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Asa spune manualul de utilizare a barbatului obisnuit. Sigur te vei plictisi, insa, cu un barbat de care vei fi mandra in permanenta. Vei avea parte de o satisfactie consumerista, nu de fericire. Cu riscul de a te dezamagi, nu vei fi regina cu un barbat ca asta. Are Esenin o poezie, tradusa de Zaharia Stancu, cu un vers emblematic – ” Cat poate iubi un vagabond si cat poate el de trist sa fie!”

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde
   1. poetatapreferata

    E clar că avem opinii diferite și nu mă deranjează cu nimic. E normal să fie așa. E greu să definești cum ar trebui să arate bărbatul perfect și, de la femeie la femeie, gustul diferă. Eu am 13 ani de căsnicie și încă nu m-am plictisit.

    Apreciază

    Răspunde
     1. poetatapreferata

      As fi ipocrită să spun că nu. Dar nici dezamăgire nu i-aș spune. Mai degrabă neînțelegeri care, de cele mai multe ori, se rezolvă prin comunicare. Și nu încercăm să mă scuz, ci doar spuneam că o femeie gândește diferit față de bărbat. Îți recomand cartea ( dacă nu ai și citit-o deja, pentru că îmi lași impresia că ești un om care a citit destul și cam din toate domeniile) De ce bărbații se uita la meci și femeile în oglinda.

      Apreciază

      Răspunde
          1. castanman Autor post

           Glumesc. Si nu pun emoticoane, asa ca anumite propozitii trebuiesc citite in chei putin diferite. La orice varsta avem momente cand credem ca tot ce zboara se mananca. Depinde de EA sau EL

           Apreciază

 2. zaraza26

  O femeie nu vrea sa te judece aspru… Dar asta primesti cand tu insuti crezi ca meriti sa fii judecat aspru. Cat despre iertare, nu pot sa vorbesc decat in numele propriu, ca prea multa lume vorbeste despre iertare, iarta sau nu iarta, face ce stie… O femeie ar trebui sa se simta regina, atunci cand e tratata ca o regina. Si in principiu asta se intampla atunci cand ii sunt recunoscute meritele Femeii. Indiferent ce a facut sau n-a facut cea de langa tine.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
   1. smaranda64

    Hoțomana de ea! A furat inima eroului din poveste și a fugit cu ea.
    Băieții supun că fetele le fură inimile și fug.Victime… ei. Fetele spun că băieții le fură inimile și fug. Victime … ele.
    Privit la general sunt cam 7 miliarde de victime care fac jogging cu inimile altora. 🙂 :))) Tare-i complicat.

    Apreciază

    Răspunde
         1. smaranda64

          Bun, bun, am înțeles m-am exprimat greșit. Ziceam să-i scurtezi de se poate personajului, fuga… O fi happy end, n-o fi? Cititorul e curios și cum ne-am înțeles că drumul este țelul învățăm să ne bucurăm de călătoria personajului.

          Apreciază

          Răspunde
          1. castanman Autor post

           Calatoria personajului in lumea cititorilor? Aici apar problemele etice, morale, de credinta religioasa sau tradare lumeasca. Nu poti gestiona perceptiile diferite ale receptorilor. Risti sa i nemultumesti pe multi.

           Apreciat de 1 persoană

 3. Mugur

  Mi-am amintit că am trecut pe aici în fugă și nu am avut timp să comentez. Și trebuia să-ți spun ca mi-a plăcut perfecțiunea imperfecțiunii iubiri/lor tale.
  Dar aș mai adăuga ceva: să te ferești să ajungi la iertare, căci apoi, ea, regina, îți va aminti în fiecare zi de faptul că te-a iertat, că ai ajutat-o să ajungă regină, rol care probabil că nu-i place chiar așa de mult.

  Apreciază

  Răspunde
   1. Mugur

    Măcar, între ghilotină și rug mai găsești ceva spațiu și timp, de mișcare, pe când după iertare…
    Aș spune că iertarea, pentru barbat, poate echivala cu trecerea pe sub furcile caudine.

    Apreciază

    Răspunde
     1. Mugur

      Unul dintre defectele oamenilor este că mai și greșește. Perseverarea în astfel de greșeli, cred că și ea face parte din firea umană. Se spune că bărbatul ar fi poligam? Pe la mine așa s-a auzit.

      Apreciază

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s