Magicianul

Magicianul își strânse în valiză ultimile și cele mai de preț instrumente, cuvintele, erau stricate,  mutilate de absurdul existenței, lumea crezuse că erau butaforie și procedase în consecință cu ele, aruncă, zâmbind, la coș telefonul, numai poștașul și banca pot suna de două ori fără a cădea în ridicol, fusese la un pas, acum era destul de liniștit, învățase că nu există singurătate, doar oameni ce te fac să te simți singur, a dracu’ viața asta, îmbâcsită de indiferență, nu-i bai, e veche chestia și se întâmplă cu lucruri mult mai importante din univers, zece ani i-au trebuit lui Tolstoi pentru începutul ăla superb al ” Învierii „, cu indiferența lumii la sosirea primăverii, fumă pasional ultima țigară, dreptul sacrosanct al condamnatului la viață, alergă câteva gânduri între migrația sufletelor și veșnica reîntoarcere a aceluiași, murmură doar pentru sine că și Schopi (enhauer) și Nietzsche o luaseră în freză cu teoriile lor, o femeie plecată e o altă femeie, intră în cabină și încercă să se demachieze, rămase surprins, pe obraji avea pictate două lacrimi, în ultimul spectacol jucase, fără să vrea, rolul clovnului.

42 de gânduri despre „Magicianul

     1. lucillette

      Îmi cer iertare pentru dezamagirea pricinuită. Nu era nimic ironic. Am vrut să spun că uneori, este mai de dorit singurătatea (mai ales cea în doi, asta ca o extensie) decât un amestec pestriţ de tipuri şi tipologii umane. Vorbeam exact despre măreţia omului dar în singurătatea lui. Cred că omul nu poate fi măreţ decât acolo, în singurătate. Odată ce se amestecă în mulţime (vezi aici – piaţă) se află sub efectul de turmă care mie numai măreţie nu-mi inspiră.
      …Dar este şi ţel, nu numai punte, fără dubiu, Alături de el, de unul anume, evident, experimenţezi pierzania. Trebuie să o cunoşti şi pe asta altfel nu îţi poate fi punte spre înţelegerea şi, de ce nu, împăcarea cu Universul. Nu ăsta este, sau ar trebui să fie, scopul final?

      Apreciat de 1 persoană

      Răspunde
      1. castanman Autor post

       Iertare? Pentru ce? N am pomenit de dezamagire nicaieri, nu trebuie sa ai aceeasi parere cu a mea, sunt destui yesmeni prin jur, ne duelam in idei, desi juma din comentariul tau imi da dreptate, frumoasa argumentare, poti face o postare din ea. Imi ofer scuzele daca reactia mea te-a facut sa incepi asa commul.

       Apreciază

       Răspunde
       1. lucillette

        Da, sunt destui cei ce dau din cap a aprobare, e ceva ce nu mă pasionează pe mine.
        Pt ce aş face o postare? Pot rupe din mine vreo alte câteva vorbe pentru asta, nu umblu cu aceleaşi peste tot.(e rândul meu să bănuiesc o ironie?)
        Mulţumesc pentru apreciere. Dreptatea este ceva ce s-a împărţit multora, nu doar unora. Aşa încât se poate regăsi mostre din ea peste tot.

        Apreciază

        Răspunde
 1. Fata Nergana

  Nu cred in similitudini. Cred ca la un moment dat al vietii ne punem o masca artistica peste fata inaintea ochilor lumii. Unul isi picteaza zambetul, celalalt isi picteaza lacrima, altul isi picteaza iubirea, iar altul isi picteaza tacerea…
  Marul e primul fruct 🙂 in rest nimic.

  Apreciază

  Răspunde
    1. lucillette

     Nu îi pasă de individ în esenţa lui (îi e bine, îi e rău) dar altfel chiar se simte vexată de o apariţie necorespunzătoare normelor. Lumea are pupilele înguste şi irisul foarte sensibil. Tot ce vrea să vadă este că eşti o apariţie de tip „salon”. altfel rana poate fi una profundă.

     Apreciază

     Răspunde
   1. anna c. ronescu

    Cuvântul este un rid de expresie, o nuanță. Într-un spectacol cu măști devine inutil. Nici măcar înțelepciunea clovnului nu ne este accesibilă, judecăm doar măiestria machiorului.
    Te contrazic de dragul polemicii amicale, altfel, textele tale îmi par adevărate mărgăritare în urechea banalului cotidian. 🙂

    Apreciază

    Răspunde
          1. mopana

           La cum ma inteleg eu cu tata de bine, da… e vector de opinie. Numai ca in cazul spiritului de turma sunt de acord si daca a venit de la el si daca venea de la mine. Eu simteam acest lucru, el l-a pus in cuvinte 🙂

           Apreciază

          2. castanman Autor post

           Spiritul de turma e necesar doar pentru a muta muntii si nici nu mai e folosit in exces, baietii mai destepti din turma si au dat seama ca nu mai e nevoie sa-i mute, ii vor ocoli

           Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s