Ciorba de perișoare, atribut al frumuseții

 

Amice, numai tâmpiții sunt atrași ca muștele de rahatul unei frumuseți perfecte.                 Cele mai frumoase femei sunt alea atinse de nefrumusețe, cărora trebuie să le prinzi, ca un plasture, prin locurile ciobite, câte-un surâs, un youtube, un cuvânt sau dracu știe ce mai pierd sau rătăcesc ele prin arealul nostru.

Nu-ți va ieși întotdeauna. Nu te panica. Până si  Pygmalion are o mulțime de ratări. Nu toate au material de Galatee. Important e sa încerci, singura poruncă în religia asta e că dacă ajungi în iad, nu te oprești,  mergi mai departe cărând cu tine trusa de scule pentru reparat hazardul. Să ai pregătit un descântec și limba liberă pentru o cruce pe cerul gurii înainte de a o săruta și a-i da viață, riști să te îmbolnăvești de dragoste și poți fi expulzat într-un spațiu tetradimensional în care timpul e doar o dungă, Universul nu suportă perechile.

În rest, să te ferești, amice, de femeia- insulă. O recunoști după tristețea-i agățată la uscat în boababi. O faci frumoasă doar prinzându-i de picioare lespezi de albastru rătăcite de ea în vis, altfel dispare în cenușiul zilei. Eu n-am reușit să găsesc albastrul care trebuie, încă târăsc pikamerul după mine, am încercat să trișez, i-am pus în brațe o corabie, am încercat să-i răscumpăr toate nopțile în care a dorit să danseze și n-a putut și toate cuvintele pe care a dorit să le audă și nu le-a auzit…Degeaba. A dispărut. Am strigat-o în toate porturile lumii- a, e, i, o, u. Nimic. E posibil să fi fost doar o festă pe care ți-o joacă, din când în când, creierul si biochimia sufletului.

Update.

Nu de mult, la nu știu ce etaj, dintr-un bloc din nu știu ce oraș, a fost zărită o ființă cu semnalmentele femeii -insulă făcând ciorbă de perișoare, lucru ce face praf teoria că acestea ar fi doar o specie rară aparținând regnului zeițelor

19 gânduri despre „Ciorba de perișoare, atribut al frumuseții

 1. zaraza26

  Citindu-ti textele incep sa plec nu-stiu-unde. Asa, cate o bucata din mine isi ia concediu si inoata in marile sudului, sau culege stiuleti in lanurile Uzbekistanului. Cu textul asta m-ai pulverizat de tot. M-am faramitat in toti stiuletii lumii si inot in toate marile lumii, in toate apele chiar. Umple chiuveta cu apa si ai sa ma vezi acolo, aschia aia minuscula care nu stii ce e, sunt eu. Goleste din nou chiuveta si pana maine dimineata o sa ma adun la loc, gata de alta explozie.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Maria(araoimi)

  Doamne, acum am văzut.
  castanman, niciodată!
  Nu fac d-astea. Eu nu sunt „prietenă ” cu ironia. Domnia sa, ironia poate fi apanajul criticilor literari, or eu sunt departe de gradul ăla de înțelepciune!
  Zi faină! 😊

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s