Punct. Contrapunct

motto:”…şi de nu voi putea                                                                                                                                                 să ajung la o stea,                                                                                                                                               îţi voi spune că ceru-i prea sus”

Mă vei judeca pentru păcătele mele. Te voi iubi pentru iertările tale.

Mă vei risipi în uitările lumii. Te voi aduna din cioburile ei.

Mă vei acuza de singurătate. Te voi sufla peste îngeri.

Mă vei arde pe rug pentru necredinţă. Îţi voi oferi vreascuri, cu dragoste.

Îmi vei împacheta umbra şi o vei trimite post restant. Voi tapeta camera cu surâsul tău.

Vei cumpăra răsăriturile, en-gross. Voi vinde nopţi la tarabă, en-detail.

Îmi vei fura culorile. Îţi voi dărui griul.

Vei fi ” a se „. Voi fi ” ab alio”.

 

Post scriptum tehnic necesar pentru o diagnosticare corectă: pornind de la premisa că viaţa e boala cu cel mai mare indice de mortalitate,  „ab alio ” nu indică decât existenţa pentru care cauza propriei fiinţe se află în sine, dar nu vine din sine, ci o are într-o altă existenţă (deja sunteţi confuzi), pe scurt, un atribut propriu creaturilor şi existenţei contingente, pe când ” a se” indică fiinţa care este cauza şi principiul propriei existenţe şi nu trebuie să o primească de la altul, este proprie fiinţei necesare, fiinţei absolute care este independentă de orice altă existenţă.

 

 

15 gânduri despre „Punct. Contrapunct

  1. castanman Autor post

   Esti prea radicala. Hai sa punem a fi si a avea intr-un enunt contrafactual. Propria realizare este conditionata de circumstante. Determinarea valorii sale de adevar nu depinde numai de de valorile antecedentului si ale consecventului. In evolutia acestui enunt contrafactual apar intotdeauna disproportiile epistemologice, adica obisnuintele cognitive amestecate cu asteptarile intentionale ale subbiectului judicativ.

   Apreciază

   Răspunde
   1. Eva

    Haha, n-am înteles nimic din ce ai zis pe aici, si ce simplu e totul. Iar asta ar putea fi prea bine un text autoscopic, ghici in legatura cu ce?

    Apreciază

    Răspunde
     1. Eva

      Nu inteleg cum vine treaba aia cu praful de puscă, ma pot intreba pe buna dreptate de ce aceasta replica. Iar legat de prenumele Eva, ii esti cumva ostil vreunei semnificatii, pentru ca pare a ti se fi declansat niste ganduri, si gratuit. Imi place cum ti-ai provocat uneltele imaginatiei, si de-asta am comentat pe aici, doar ca raspunsurile tale pentru mine nu-mi par a fi in regula, asa ca ma voi opri aici. Spor cu blogul.

      Apreciază

      Răspunde
      1. castanman Autor post

       ” Eva ” e folosit la modul obsesiv de o anumita bloggerita,in sens peiorativ si defaimator la adresa unor femei. Daca nu esti tu, scuze pentru firava ostilitate si suspiciune cu care te-am intampinat, am circumstante atenuante, am in spate un mic razboi incheiat fara nicio pace, doar un armistitiu, probabil pentru ascutirea armelor. Legat de „sporul la blog”, nu e cazul, daca ai citit ” A Month of Sundays „, de Updike, o sa intelegi ca sunt in aceeasi postura cu pastorul Thomas, care are de ales intre excluderea din Biserica si originala pedeapsa de a scrie zilnic, timp de o luna, despre sine insusi.

       Apreciat de 1 persoană

       Răspunde
    1. castanman Autor post

     Nu voi incerca sa fac deosebirea, lacrimile masoara tot un timp, ca si roua, prefer sa ratacesc asimptotic, tocmai imposibilitatea atingerii da valoare curgerii timpului.

     Apreciază

     Răspunde
     1. lucillette

      Timpul. Valoarea lui este insuficient inteleasa. Si el ne pedepseste pentru nonsalanta cu care ii privim scurgerea. Ne demostreaza, invariabil, ca nu stim sa-i pretuim clipa. Si ni le fura pe cele mai dorite. Doar fiindca noi ne credem stapanii lui.

      Apreciază

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s