Haight-Ashbury

Acum aproape cincizeci de ani (vara lui ’67), într-o intersecţie din San Francisco, Haight Ashbury, peste o sută de mii de oameni s-au strâns în ceea ce istoria a numit vara iubirii.

Acum vara iubirii s-a transformat în vara sinelui. A regăsirii egoiste. A unificării acestuia, religios (Psalmul 85, 10 – „uneşte inima mea”) sau, folosind GPS-ul şi alte instrumente geodezice, identificarea laică a teritoriului acestuia, graniţe şi limite.

Singura întrebare născută din aceste încercări e cum reuşeşti să închei armistiţiu cu trecutul tău. Se desprind din aceasta mai multe întrebări-soluţie. Te schimbi? Mimezi remuşcarea? Încerci o revoluţie? Trădezi? Ce? Şi, mai ales, pe cine?

2 gânduri despre „Haight-Ashbury

  1. castanman Autor post

   Toleranta implica existenta unei discriminari nedeclarate. Despre trecut iti pot spune ca, din cand in cand, simt nevoia sa scot un steag alb pe una din putinele ferestre pe care le mai am si sa ma predau. Cred ca as fi cel mai castigat. Cu Dzeu lucrez prin intermediari, ingerii ii prezinta periodic mizeria de care sunt capabil, singurul lucru bun este pozitia cosului de gunoi: la poarta raiului..

   Apreciat de 3 persoane

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s