About me.

Prieteni, hai să nu ne minţim, suntem nişte oameni îngrozitor de singuri. Încercăm pe WordPress-ul ăsta amărât  alchimia convertirii pixelilor digitali în emoţii analogice, fără să ştim că, de fapt, oferim vulnerabilităţile noastre lumii. Totul în numele retardului emoţional ce ne-a cuprins după consumul în exces de like-uri şi unfriend-uri.

Sigur, încercarea noastră poate fi încadrată într-o anumită estetică a confortului. Cea a privirii fixate pe linia orizontului. Ne e frică de „aproape”. Plonjăm în atemporal conştienţi fiind că secundele nu mai au proprietăţi fizice, sunt parte a ubicuităţii noastre. Numai aşa lumea lor, cea de toate zilele şi de toate regulile, nu ne va aparţine.

Până şi de adevăr ne este frică. Ca alibi, l-am multiplicat: adevăr după credinţă şi adevăr după raţiune. Şi apoi ne pierdem în intervalul ăsta închis până ne ia dracu’, filozofând despre căutări prin prisma rătăcirii voluntare.

Prieteni, nu există ierarhii. Sau dacă există sunt lipsite de orice bază logică sau biologică. Sunt doar prejudecăţi sau evenimente întâmplătoare sprijinite de mituri, spunea un tip deştept. Hai sa fim liberi! Hai să prizăm anarhia aruncând cu pietre în toate templele arealului nostru consumerist. Un singur lucru vă rog, nu folosiţi pietre din temple dărâmate anterior.

„Prieteni, eu nu vă sunt prieten”, spunea Laertius şi toată lumea crede că e doar o eroare de traducere, textul fiind incomplet. Mă tem că nu e decât o altă formă a legii conservării energiei.

5 gânduri despre „About me.

 1. Cristian Lisandru

  Suntem prizonieri ai prejudecăților, uneori inventând fericiri personale sau cosmetizând eşecuri. Până la ruperea „lanțurilor” mai e mult. Paradoxal, mulți sunt resemnați cu acest prizonierat perpetuu, iar „celula” devine o a doua natură.

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   „Celula” e confortul maxim obtinut cu efort minim. Aceasta- i natura umana. O suma de de tripsuri si tricksuri. Si daca traim murind in fiecare zi in celula, putem sa-i spunem ca suntem si hegelieni prin ceea ce facem.

   Apreciază

   Răspunde
 2. lucillette

  Spre deosebire de Laertius, eu pot simţi mai uşor prietenie faţă de cineva care spune că are ca dorinţe (privirea fixată pe linia orizontului, presupun că wordpressian), convingeri (nu există ierarhii), şi pofta de a da cu pietre…
  Distracţie maximă –se impune deci o astfel de muzică:

  Apreciază

  Răspunde
  1. castanman Autor post

   Suntem usor anesteziati de primavara asta ciudata. Totul e intr- o alta dimensiune. Linia orizontului nu e decat o multime de puncte. E o chestie legata de optiune ce alegi mai departe. Ca la ruleta: culoare sau numar?

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s